ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονμάρτη της Κύπρου θα γίνει η Λαϊκή Γειτονιά της Λευκωσίας

Μ.Σοφοκλέους ΔΗΣΥ: «Η Λευκωσία δεν έχει θάλασσα αλλά έχει μακραίωνη αλλά και σύγχρονη ιστορία»

Στέλιος Ξιουρής

Παραλλαγμένη, αφού δεν βρίσκεται σε λόφο και δεν αποτελεί προάστιο, αλλά με όραμα να μετατραπεί σε αντίστοιχη της Γαλλικής Μονμάρτης, εκεί όπου κατοικοεδρεύουν καλλιτέχνες και λοιποί κουλτουριάρηδες, επιθυμούν να καταστήσουν την Λαϊκή Γειτονιά στην Λευκωσία.

Ο προσανατολισμός για να καταστεί η πάλαι ποτέ κραταιά και πρωτοποριακή Λαϊκή Γειτονιά σε σημείο αναφοράς για Ελληνοκύπριους και ξένους τουρίστες, γίνεται με προτροπή και βουλευτών και ιδιαίτερα των ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ του ΔΗΣΥ και ΜΑΡΙΝΟΥ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ της Συνεργασίας Δημοκρατικών δυνάμεων- ΔΗ.ΠΑ, δυο γνήσιων παιδιών της πρωτεύουσας, οι οποίοι και ενέγραψαν σχετικό θέμα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Όπως ακούστηκε στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, η Λαϊκή γειτονιά παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, 38 χρόνια μετά την ίδρυση της.

Τα υποστατικά ανήκουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Λευκωσίας και ενοικιάζονται σε ιδιώτες από 500 έως 800 ευρώ το μήνα. Από τα 28 υποστατικά, σήμερα λειτουργούν μόνο τα 3.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα αναζωογόνησης της περιοχής τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης Εκτελεστικός Σύμβουλος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ενοίκων, δήλωσε ότι πρέπει το κράτος να δώσει κίνητρα, όπως η μείωση ενοικίων και δημοτικών φορολογιών.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους τόνισε ότι η κατάσταση αποτελεί πρόβλημα, αλλά και ευκαιρία για την εμπορική αναζωογόνηση της περιοχής. Όπως επισήμανε ο κ. Σοφολέους η Λευκωσία δεν έχει θάλασσα αλλά έχει μακραίωνη αλλά και σύγχρονη ιστορία και θα πρέπει να οριοθετήσουμε τον αυθεντικό της χαρακτήρα με την ανάπλαση της Λ. Γειτονιάς.

Ο Λεμεσιανός βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα δήλωσε ότι είναι καταθλιπτική η εικόνα και ευθύνη φέρουν όχι μόνο ο Δήμος, αλλά και το υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι ένοικοι, ώστε να σταματήσει και η μετάβαση τουριστών στα κατεχόμενα.

Ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούττας, δήλωσε ότι θα μπορούσε η περιοχή να μετατραπεί σε κέντρο για καλλιτέχνες και χώρος για παραδοσιακές κατασκευές.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X