ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μητροπολίτης Μόρφου: «Η αχαλίνωτη αμαρτία, η απιστία... τα αίτια του πολέμου»

«Η αθεοφοβία, η αχαλίνωτη αμαρτία, η απιστία που δείξαμε στα ύστερα τούτα χρόνια του κορωνοϊού, οι εκτρώσεις, ακόμη και αυτές οι μαγίες που γίνονται και οι βλασφημίες είναι τα αίτια αυτού του πολέμου»

24news team

Στην Ορούντα για τη Θεία λειτουργία της γιορτής του Αποστόλου Λουκά βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μόρφου, ο οποίος προέβη, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις για τον πόλεμο, που θα συζητηθούν αφού στο κήρυγμά του αναφέρει ότι βρισκόμαστε υπό τον φόβο του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου και ότι τα αίτια των πολέμων σε Συρία, Ουκρανία και Ισραήλ, είναι οι αμαρτίες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι, «αυτό που θέλουμε είναι φόβο Θεού. Η αθεοφοβία, η πολλή αχαλίνωτη αμαρτία, η απιστία και ολιγοπιστία που δείξαμε στα ύστερα τούτα χρόνια του κορωνοϊού, οι εκτρώσεις, τα παράφυσιν, οι βλασφημίες, είναι τα αίτια αυτού του πολέμου που ξεκίνησε από τη Συρία, ανέβηκε στην Ουκρανία και τώρα επιστρέφουν στο κέντρο της Γης. Το κέντρο της Γης ποιο είναι; Η Ιερουσαλήμ. Έτσι τα προφητεύουν οι Άγιοι μας, οι Προφήτες της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και τα περιγράφει με ωραίο συμβολικό τρόπο ο άλλος Ευαγγελιστής, ο Ιωάννης Θεολόγος, αλλά και τόσοι σύγχρονοι Άγιοι, από τον Κοσμά τον Αιτωλό, αλλά και άλλοι της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Ρωσίας Άγιοι, περιγράφουν αυτά που ζούμε και θα ζήσουμε. Τώρα, πώς θα τα ζήσουμε; Σαν φοβισμένα γατάκια, που τους έπιασαν το τυρί από το στόμα και τους έκλεψαν την ησυχία και την καλοπέραση, όπως θέλουν πολλοί Κύπριοι να αισθάνονται;».

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης λέει: «Ξέρετε ήταν εύκολο παλιά να λέμε, να είμαστε μαθητές του Χριστού και οπαδοί αυτού. Στις μέρες μας ιδιαιτέρως μετά την περιπέτεια του εμβολιασμού, ένεκεν του κορωνοϊού, φάνηκε ότι δεν είναι εύκολο να είσαι μαθητευόμενος του Χριστού. Άλλα μου λεν τα χείλη σου και άλλα η καρδιά σου. Μας κατέκλεισε όλους ο φόβος και τώρα βρισκόμαστε ενώπιον άλλου φόβου. Του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που τελικά, όπως είπε προφητικά ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πιάστηκε από κάτω, από τα μέρη της πάντα αναστατωμένης Μέσης Ανατολής. Και η Κύπρος και οι Κύπριοι Μέση Ανατολή είμαστε... Δίπλα στην Μέση Ανατολή είμαστε και εμείς ανατολίτες είμαστε, αλλά Ορθόδοξοι Έλληνες Ρωμιοί, με ένα μέτρο που έχει χάσει η υπόλοιπη Μέση Ανατολή απ’ ό,τι φαίνεται».

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μόρφου επισημαίνει επίσης ότι, «επειδή όλα τα έθνη θα μπούμε σε δοκιμασία πολύ δύσκολα, άλλοι πολεμική, άλλοι από έλλειψη αγαθών, καυσίμων, πείνας, αγωνίας φοβίας και όλοι μας από αυτή τη ραδιενέργεια που αφήνουν όλες αυτές οι βόμβες εκατέρωθεν των αντιμαχόμενων. Διάβαζα ότι μια βδομάδα τώρα που βομβαρδίζουν οι Εβραίοι τη Γάζα, είναι σαν να της έριξαν μισή ατομική βόμβα. Τόση πολλή ενέργεια, ραδιενέργεια διαχέεται στην ατμόσφαιρα και εμείς δίπλα».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση