ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μελετάμε το ζήτημα για τις αυξήσεις στο ηλ. ρεύμα λέει εκ νέου η ΑΗΚ

Σε ερώτηση για την αύξηση του 13%, ο κ. Γιασεμίδης είπε πως και αυτό βρίσκεται υπό μελέτη, σημειώνοντας ότι η προτεινόμενη αύξηση του 6% αφορά έξοδα που έγιναν κυρίως το 2022

ΚΥΠΕ

Ουδέν νεότερο υπάρχει σε σχέση με τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, με τον Γενικό Διευθυντή της ΑΗΚ, Άδωνι Γιασεμίδη να δηλώνει ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου ότι το ΔΣ της ΑΗΚ συνεχίζει να μελετά το θέμα τόσο όσον αφορά την αύξηση του 13% όσο και του 6%.

«Στους προϋπολογισμούς στην επιτροπή Οικονομικών είχαμε πει διά στόματος του Προέδρου μας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε από την τεχνοκρατική ομάδα της διεύθυνσης οικονομικών εξετάζει τα δεδομένα, είναι πολύ κοντά στο να καταλήξουν στην απόφασή τους, χρειαζόμαστε ακόμη λίγες μέρες», ανέφερε ο κ. Γιασεμίδης.

Σε ερώτηση για την αύξηση του 13%, ο κ. Γιασεμίδης είπε πως και αυτό βρίσκεται υπό μελέτη, σημειώνοντας ότι η προτεινόμενη αύξηση του 6% αφορά έξοδα που έγιναν κυρίως το 2022.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής, Κυριάκος Χατζηγιάννης ανέφερε ότι σήμερα ο καταναλωτής πληρώνει «εξωπραγματικά κόστη ηλεκτρισμού» και σημείωσε ότι η ΑΗΚ είναι συστημικός παράγοντας και δεν πρέπει να πορεύεται με τον τρόπο που πορεύεται, κάνοντας κέρδη εκατομμυρίων και να ζητά επιπλέον χρήματα, όπως είπε. Υποστήριξε εκ νέου ότι δεν τεκμηριώνεται το αίτημα της ΑΗΚ για επιβολή νέων αυξήσεων.

Εκπρόσωπος της ΡΑΕΚ, ανέφερε ότι η Αρχή έχει λάβει μια διαβαθμισμένη επιστολή από το ΔΣ της ΑΗΚ, η οποία εξετάζεται.

Ο Λουκάς Αριστοδήμου, πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, είπε ότι προσήλθαν στην συνεδρία περιμένοντας μια απόφαση για τη μη επιβολή της αύξησης του 6%. «Τι θα που στον κόσμο; Ας βγουν να τα πουν. Δυστυχώς αποτέλεσμα μηδέν», είπε, κάνοντας λόγο για παραγνώριση του πολίτη.

«Το 75% με 80% των πολιτών αρχίζει να έχει προβλήματα και το ρεύμα είναι βασικό αγαθό. Έπρεπε να μας δώσουν βραβείο, μας πουλούν τον ήλιο», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Μάριος Δρουσιώτης, πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών είπε ότι προσήλθε για τρίτη φορά σε συνεδρία της επιτροπής και ανέμενε μια απάντηση. «Από συνεδρία σε συνεδρία αναμένουμε απάντηση. Ενοχλούμαι αν κάποιος ρωτά τους καταναλωτές αν αντέχουν οποιαδήποτε νέα αύξηση. Είναι ερώτηση που δεν πρέπει να τίθεται», είπε.

Κλείνοντας το θέμα, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι η επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί το όλο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση