ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζεται η μάχη με τον «αόρατο» εχθρό - Στα 426 στα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο. Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα του Σαββάτου, 4/4 για 30 νέα περιστατικά, οι ασθενείς που νοσούν τον ιό ανήλθαν στους 426.

Στο μεταξύ, τα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 9 καθώς όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή ακόμα ένας συνάνθρωπος μας υπέκυψε στο μοιραίο. Oι θανάτοι συνολικά ανήλθαν στους 13 ωστόσο, εννέα αποδίδονται στον κορωνοϊο.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Από τις 31/3, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

21:00 - Δεν λειτούργησε σήμερα ο Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Δεν λειτούργησε τελικά σήμερα το ιατρείο διαλογής (βραχεία νοσηλεία) στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν εμπόδισαν τη λειτουργία του θαλάμου και του ιατρείου όπου θα νοσηλεύονται τα ύποπτα περιστατικά.Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος το απόγευμα, ενώ αναμενόταν σήμερα η λειτουργία του ιατρείου διαλογής και η Μονάδα Ψυχιατρικής Θεραπείας, που θα δέχονται τα ύποπτα περιστατικά, κάποια τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν, εμπόδισαν τη λειτουργία τους. Όπως αναφέρεται θα γίνει προσπάθεια λειτουργίας τους τα επόμενα 24ώρα.

20:30 - Κύπρος: Έφθασαν τα αναλώσιμα από την Κίνα

19:46 - Κραυγή απόγνωσης: Γυναίκα καρκινοπαθής δεν έχει που να νοσηλευτεί λόγω κορωνοϊού

19:25 - Kρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο στο Τμήμα Φορολογίας

Πληροφορείται το κοινό ότι το Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο Λεμεσού και το ΚΕ.ΠΟ. Λεμεσού (3, 16ης Ιουνίου 1943, 3022 Λεμεσός), θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 λόγω εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού σε εργαζόμενο στο Τμήμα Φορολογίας που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο. Έχει ενεργοποιηθεί το σχετικό Πρωτόκολλο, θα γίνει απολύμανση του χώρου καθώς και όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

19:00 - Εξιτήριο αναμένεται να λάβουν σήμερα έξι ασθενείς με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Αναφοράς

18:40 - Συνολικά 525 δείγματα για εξέταση για κορωνοϊό λήφθηκαν από δημότες της Αραδίππου

18:25 - Στους 68 οι νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοϊό, παράταση των περιοριστικών μέτρων

Aνακοινώθηκαν 60 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 1673, ενώ 92 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στις ΜΕΘ. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε ότι παρατείνονται μέχρι τις 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίες και τα περιοριστικά μέτρα ενώ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί αυστηροποίηση του πλαισίου των απαγορεύσεων.

18:20 - Κορωνοϊός: Νεκρό 5χρονο αγοράκι στη Βρετανία

18:00 - 30 νέα κρούσματα στην Κύπρο - 436 συνολικά

17:50 - Εν αναμονή των ανακοινώσεων για τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στην Κύπρο

17:15 - Δειγματοληψία και από ιδιωτικό εργαστήρι στην Πάφο

Συνεχίζεται η δειγματοληψία για τέστ κορωνοϊού στο “Αττικόν” από το Κέντρο Μέντελ για βιοϊατρικές επιστήμες.Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου για δωρεάν διάθεση των υποδομών του για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) από εγκεκριμένα ιδιωτικά εργαστήρια προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, το Χημείο Παύλου Νεοφύτου (Mendel Center for Biomedical Sciences) άρχισε από χθες Παρασκευή να παρέχει τη μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και στην Πάφο.

16:50 - Εκατόν ογδόντα έξι κάτοικοι Πάφου υποβλήθηκαν σήμερα σε δειγματοληψία, δηλώνει ο Δήμαρχος

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως ένα ποσοστό αυτών των πολιτών που κλήθηκαν απουσιάζει έξω στην ύπαιθρο και στα χωριά τους, ενώ επίσης ποσοστό πληθυσμού της Πάφου, της τάξης του 18%- 20% δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, φοβούμενοι ότι θα διέκοπταν την καραντίνα και τον αυτοπεριορισμό τους.

16:35 - Σε εφαρμογή η Εθνική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Υγείας για ενδονοσοκομειακή και εξ αποστάσεως παρακολούθηση περιστατικών COVID-19

Η Εθνική Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Υγείας τέθηκε σε δοκιμαστική εφαρμογή την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, ξεκινώντας από τα Γενικά Νοσοκομεία Αμμοχώστου και Λευκωσίας και θα επεκταθεί μέχρι την ερχόμενη βδομάδα σε όλα τα νοσηλευτήρια. Η εν λόγω Πλατφόρμα αποτελεί το κέντρο δεδομένων για ιατρική νοσηλεία και πληροφόρηση για την έκβαση της καταπολέμησης της νόσου από τους ιατρούς και νοσηλευτές. Η πλήρης αξιοποίηση της πλατφόρμας θα γίνει με την εν εξελίξει μεταφορά σχετικών δεδομένων από την βάση του ΟΑΥ και δεδομένων που έχουν μέχρι τώρα συλλεγεί από την υπηρεσία 1420 για εμπλουτισμό και επικαιροποίηση της βάσης που υπάρχει στο σύστημα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ.

 

 

16:30 - Πέραν των εκατό δημοτών Πέγειας κλήθηκαν στη δειγματοληψία Υπ. Υγείας για τεστ κορωνοϊού

16:20 - Κύπρος: Έτσι θα γίνεται το delivery προϊόντων

16:00 - Με κορωνοϊό αστυνομικός στο αεροδρόμιο Πάφου

15:30 - Ναι στον κτηνίατρο στο πλαίσιο του 8998

15:15 - Eπιχειρηματίες προσπαθούν να φέρουν μάσκες στην Κύπρο για να τις διαθέσουν δωρεάν

14:10 - Αρχισαν λειτουργία το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας και ο Θάλαμος Υπόπτων Περιστατικών στην Πάφο

Αρχισαν το πρωί τη λειτουργία τους το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας - Κέντρο Διαλογής και ο Θάλαμος Ύποπτων Περιστατικών για κορωνοϊό, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

Τόσο το Κέντρο όσο και ο Θάλαμος δεν είχαν μέχρι το μεσημέρι δεχθεί περιστατικό, ωστόσο η λειτουργία τους κρίθηκε αναγκαία για καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας και της διασποράς του στα νοσηλευτήρια.

13:25 - Κύπρος: Βήμα-βήμα η αποστολή sms στο 8998 για διακίνηση (vid)

13:20 - Κορωνοϊός-Ισπανία: 809 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα από 10.935 μία ημέρα πριν, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς. Οκτακόσιοι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος από τους 932 χθες Παρασκευή, καταδεικνύουν τα στοιχεία. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, ήτοι μια αύξηση 7.026 κρουσμάτων, αναφέρει το υπουργείο.

13:00 - Φτάνει απόψε στην Κύπρο με ειδική πτήση από την Κίνα, ιατρικός εξοπλισμός και αναλώσιμα

Φτάνει απόψε στην Κύπρο από την Κίνα, με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean, ιατρικός εξοπλισμός και αναλώσιμα, που παρήγγειλε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η πτήση της Aegean, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια, αναμένεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 10.30 απόψε.

Από την Κίνα θα μεταφερθεί ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός, όπως στολές, μάσκες και γάντια για τους επαγγελματίες υγείας καθώς και αναλώσιμα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα δημόσια Νοσηλευτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της αεροπορικής εταιρείας Aegean Ευτύχιο Βασιλάκη, ο οποίος γνωστοποίησε την ετοιμότητα της Aegean, σε συνεργασία με την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, να μεταφέρει, δωρεάν με πτήση από την Κίνα, ιατρικό υλικό και άλλο εξοπλισμό που κρίνονται αναγκαία από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και της κυβέρνησης του προς τις εταιρείες Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, για την ευγενή τους προσφορά προς τον κυπριακό λαό.

12:50 - Το αλκοόλ, η έκθεση στον ήλιο και τα κουνούπια - Ο ΠΟΥ καταρρίπτει μύθους

12:30 - Σε λειτουργία τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας σε όλες τις Επαρχίες (Χάρτης)

11:55 - Κορωνοϊός: 67 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν ακόμη τέσσερις από τον κορωνοϊό.

Ετσι, ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό ανεβαίνει στους 67.

11:50 - Συνολικά 37 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 37 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι από τους 37 ασθενείς οι τέσσερις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να γίνουν και νέες εισαγωγές ασθενών, ενώ χθες δόθηκαν εξιτήρια σε επτά πρόσωπα, καθώς τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη Γυναικολογική, την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει συνολικά 110 κλίνες, συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν στο δημόσιο νοσηλευτήριο για αιμοδιάλυση.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου, όταν άρχισε να λειτουργεί το Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό 83 ασθενείς ενώ πήραν εξιτήριο 37 πρόσωπα τα οποία είχαν αποθεραπευτεί.

11:20 - Βρετανία: Ένας ακόμη Κύπριος έχασε τη ζωή του από τον ιό - Θλίψη στην ΕΔΕΚ

10:55 - Λειτούργησε σήμερα ο θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού

Λειτούργησε σήμερα το ιατρείο διαλογής (βραχεία νοσηλεία) στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, έχει λειτουργήσει πλήρως ο Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας, όπου θα νοσηλεύονται τα ύποπτα περιστατικά.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, το ιατρείο διαλογής, το οποίο λειτουργεί στον χώρο όπου βρισκόταν η Μονάδα Ψυχιατρικής Θεραπείας, θα δέχεται περιστατικά που παραπέμπονται από τα ιατρεία Δημόσιας υγείας για περαιτέρω εξετάσεις (ακτινογραφίες κ.λπ.), καθώς επίσης και παραπομπές από ΤΑΕΠ, που πριν την είσοδο τους στο Τμήμα κρίνεται ότι παρουσιάζουν συμπτώματα.

Επίσης, ύποπτα περιστατικά που είναι σε περιορισμό στο σπίτι τους και χρήζουν εξέτασης θα μεταφέρονται εκεί με ασθενοφόρο για εξέταση. Όσα ύποπτα περιστατικά χρήζουν νοσηλείας θα νοσηλεύονται στον αντίστοιχο θάλαμο βραχείας νοσηλείας ή θάλαμο ύποπτων περιστατικών, όπως διαφορετικά ονομάζεται.

09:45 - Συνεχίζεται σήμερα στον Δήμο Αραδίππου στοχευμένη λήψη δειγμάτων για κορωνοϊό

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αραδίππου, η λήψη δειγμάτων από δημότες για εξέταση για κορωνοϊό, ύστερα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης, «χθες λήφθηκαν 153 δείγματα από άτομα της πρώτης γραμμής, δηλαδή ιδιοκτήτες και υπάλληλους σουπερμάρκετ, παντοπωλείων, φαρμακείων, φρουταριών, αρτοποιείων, φούρνων και περιπτέρων. Σήμερα αναμένεται να ληφθούν άλλα 200 δείγματα από πρόσωπα που γνωρίζουμε ότι ήρθαν σε επαφή με τα 39 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που ξέρουμε ότι υπάρχουν στην Αραδίππου, και πρόσωπα που ενδιαφέρθηκαν να υποβληθούν στον έλεγχο αυτό".

Πρόσθεσε ότι «μαζί με τα δείγματα που λήφθηκαν μετά την πρωτοβουλία και επιχορήγηση από τον Δήμο, με ιδιωτικό χημικό εργαστήριο και παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας ζήτησε να γίνουν περίπου 300 τεστ, εντούτοις με τη σημερινή δειγματοληψία, θα φτάσουμε τα 500».

Σημείωσε ότι «θα αναμένουμε μέχρι τη Δευτέρα ώστε να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, θα ακολουθήσει χαρτογράφηση της κατάστασης στην Αραδίππου και θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τι μέλλει γενέσθαι με τελικό στόχο το γενικό καλό όχι μόνο των δημοτών αλλά και ολόκληρης της περιοχής».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για αποκλεισμό περιοχών που οι κάτοικοι τους έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό στην Αραδίππου, ο Δήμαρχος είπε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία και στη συνέχεια θα δούμε τι ακριβώς και με ποιον τρόπο πρέπει να υλοποιηθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις ληφθούν».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «δεν εύκολο ένας Δήμος της έκτασης που έχει ο Δήμος, να τεθεί σε καραντίνα, αφού υπάρχουν επαγγελματίες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι μεταβαίνουν καθημερινά στις φάρμες τους για να ταΐσουν, να περιποιηθούν τα ζώα τους και να διαχειριστούν τα προϊόντα τους. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις με την κυβέρνηση και τους ειδικούς για να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε».

09:20 - Άρχισε η δειγματοληψία για τη διενέργεια 1.000 τέστ στην Πάφο

Άρχισε σήμερα στην Πάφο η δωρεάν δειγματοληψία για τη διενέργεια περίπου 1.000 ανιχνευτικών ελέγχων (tests) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο.

Η δειγματοληψία άρχισε στις 8.00 π.μ., και θα διαρκέσει μέχρι τις 4.00 μ.μ., στην πρώην «Οικία Επάρχου», ενώ αυτή θα συνεχιστεί την Κυριακή, τη Δευτέρα και ενδεχομένως την Τρίτη. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

09:00 - Δεν καταλαβαίνουν από μέτρα - Έκαναν πάρτι γενεθλίων στην Πάφο

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X