ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κραυγή απόγνωσης: Γυναίκα καρκινοπαθής δεν έχει που να νοσηλευτεί λόγω κορωνοϊού

Κραυγή απόγνωσης - Τραγικά τα όσα λέει η αδερφή της γυναίκας που έμενε προηγουμένως μέσα στο αυτοκίνητο της!

Γυναίκα καρκινοπαθής δεν έχει που να νοσηλευτεί στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας στην Πάφο, δηλώνει η αδελφή της και απευθύνει έκκληση για διευθέτηση της νοσηλείας της.

Συγκεκριμένα, η αδερφή της 51χρονης καρκινοπαθούς μιλά στο ΚΥΠΕ με φωνή απόγνωσης λέγοντας ότι δεν την δέχεται κανείς λόγω της κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού .

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η αδερφή της 51χρονης Ν. Π. ανέφερε πως η αδερφή της εισήχθη στο Νοσοκομείο Πάφου και στην συνέχεια στο Hospis που στεγάζεται σε Ιδιωτική Κλινική, όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της λόγω και του προβλήματος υγείας της.

Νοσηλεύτηκε για τρεις εβδομάδες στο ΓΝ Πάφου και μετά μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου υποβλήθηκε σε σειρά χημειοθεραπειών, αναφέρει.

Όπως είπε, επειδή το Hospis δεν δέχεται άλλους ασθενείς και θα κλείσει λόγω της πανδημίας θα πρέπει η αδερφή της να πάρει εξιτήριο μέχρι την Δευτέρα 6 Απριλίου . Η 51χρονη υποβλήθηκε επίσης σε δειγματοληψία για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα θα της ανακοινωθούν σε 48 ώρες.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στην κατοικία της 51χρονης που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με ετοιμόρροπη στέγη και διαρροή νερού σε χωριό της Επαρχίας Πάφου.

Στο παρελθόν η 51χρονη, μετέβαινε στην εργασία της και ακολούθως στην κατοικία της για ένα μπάνιο, ενώ στην συνέχεια κοιμόταν στο όχημα της .

Δυστυχώς συνέχισε, η ίδια, δεν μπορεί να την φιλοξενήσει γιατί διαμένει σε κοντέινερ σε χωριό της Επαρχίας Πάφου δίχως ρεύμα και ψυγείο . Απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να συμβάλουν στην νοσηλεία της αδερφής της.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Άριστος Γεωργίου, Medical Director του Hospis που το φιλοξενεί η Κλινική “Άγιος Γεώργιος” στην Πάφο, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της 51χρονης, σημειώνοντας πως το Hospis κλείνει για δύο λόγους. Συγκεκριμένα σημείωσε πως η λειτουργία του Hospis στηρίζεται από τα εμπορικά καταστήματα που αυτή την περίοδο είναι κλειστά και δεύτερον επειδή ασθενής εντοπίστηκε ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
Ως εκ τούτου συνέχισε, τα άτομα που φιλοξενούνταν στο Hospis πρέπει να τεθούν σε αυτοπεριορισμό με εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα σημείωσε, από την ημέρα της πανδημίας σταμάτησαν οι εισαγωγές ασθενών και θα πρέπει να πηγαίνουν στα σπίτια τους ή όπου αλλού μπορούν να πάνε. Επιπρόσθετα ο κ. Γεωργίου, διευκρίνισε πως το Hospis είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα και η φιλοξενία της 51χρονης ασθενούς έγινε για καθαρά κοινωνικούς λόγους. Είπε ακόμη πως το Hospis κατέβαλε το ποσό για την διενέργεια του σχετικού τεστ για τον κορωνοϊό στο οποίο υποβλήθηκε η ασθενής .

Ο κ.Γεωργίου εξέφρασε λύπη για την κατάσταση, σημειώνοντας πως έχει μιλήσει και με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και πως έχει συμβάλει πως πολλές κατευθύνσεις χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα για την νοσηλεία της 51χρονης.

Εξάλλου ο Διευθυντής της Κλινικής Άγιος Γεώργιος – Κυανού Σταυρού, Γιώργος Κανικλίδης ανέφερε πως η κλινική Άγιος Γεώργιος φιλοξενεί το Hospis. O κ. Κανικλίδης είπε στο ΚΥΠΕ πως το Hospis αποτελεί ξεχωριστεί οντότητα και απλά η κλινική, τους παρέχει ένα χώρο στην κλινική “ Άγιος Γεώργιος”.

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ επίφοβη την κατάσταση αφού οι καρκινοπαθείς που φιλοξενούνται στο Hospis και με τέτοιου είδους πάθηση έχουν μηδέν ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X