ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό βροχή οι παρελάσεις για την επέτειο του «Όχι» στην Κύπρο

Που θα γίνουν δοξολογίες

Με δοξολογίες και παρελάσεις ο Ελληνισμός της Κύπρου τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους ξένους κατακτητές, στον φασισμό και αργότερα στον ναζισμό.

Όπως ανακοινώθηκε, στη Λευκωσία θα τελεστεί στις 10.00 πμ πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου, του Πρέσβη της Ελλάδας Κωνσταντίνου Κόλλια, καθώς και μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Χρίστος Σενέκης.

Ακολούθως, στις 11.00 πμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρέσβης της Ελλάδας θα δεχθούν μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας το χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις και κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου. Στη Λεμεσό, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη, στην Πάφο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, στη Λάρνακα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, στο Δήμο Παραλιμνίου ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση