ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Βήμα-βήμα η αποστολή sms στο 8998 για διακίνηση (vid)

Δείτε την διαδικασία

Της Έλενας Αποστόλου

Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών - με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητεςωέχει ως σκοπό να «σπάσει» την αλυσίδα της διασποράς του νέου κορονοϊού και να μας κρατήσει υγιείς στα σπίτια μας. Για να μετακινηθούν οι πολίτες από το σπίτι απαιτείται να φέρουν συμπληρωμένο έντυπο δήλωσης μετακίνησης, είτε να έχουν στείλει μήνυμα (sms) στον ειδικό αριθμό 8998. Δείτε τις οδηγίες για τη «μέθοδο» του γραπτού μηνύματος από το κινητό.

Ο χρήστης Γιώργος ο οποίος διαμένει στη Λευκωσία, θέλει να πάει στην υπεραγορά (που αντιστοιχεί στην κατηγορία 2). θα πρέπει να στείλει SMS στο 8998 με το παρακάτω κείμενο:

2 (Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ) 807ΧΧΧ (ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ) 2480 (ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΙΚΙΑΣ)

Σημειώνεται ότι, μετά την αποστολή του μηνύματος SMS θα λάβει απάντηση για έγκριση του αιτήματος, και η διακίνηση θα ισχύει για εύλογο χρονικό διάστημα αναλόγως της κατηγορίας διακίνησης για την οποία παραχωρήθηκε η έγκριση.

Το απαντητικό SMS που έχει λάβει ο χρήστης αποτελεί ουσιαστικά το αποδεικτικό το οποίο θα πρέπει να επιδείξει σε περίπτωση ελέγχου από τα αρμόδια όργανα, μαζί με την ταυτότητα ή διαβατήριο.

8 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: οι αριθμοί αντιστοιχούν στον λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη, όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό.
2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης.
3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές Υπηρεσίες ή Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).
6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.
7. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων
8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X