ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ναι στον κτηνίατρο στο πλαίσιο του 8998

Η διευκρίνιση του Υπ. Εσωτερικών για τις κατ΄εξαίρεση μετακινήσεις

Οι επισκέψεις σε κτηνίατρους περιλαμβάνονται στις κατ΄εξαίρεση μετακινήσεις που το διάταγμα επιτρέπει, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, "διευκρινίζουμε ότι στις κατ΄εξαίρεση μετακινήσεις που το διάταγμα επιτρέπει, η επίσκεψη σε γιατρό περιλαμβάνει και επίσκεψη σε κτηνίατρο".

Υπενθυμίζουμε τις 8 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ της υπηρεσίας sms: οι αριθμοί αντιστοιχούν στον λόγο μετακίνησης του κάθε πολίτη, όπως περιγράφεται πιο κάτω:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό.
2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης.
3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές Υπηρεσίες ή Υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).
6. Μετακίνηση για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα και περιορίζονται σε γειτνιάζουσες με την κατοικία τους περιοχές.
7. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων
8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση