ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

LIVE: Μονοψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 822, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Απριλίου για 5 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 15.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο μεταξύ, βρισκόμαστε λίγο πριν την απόφαση για χαλάρωση μέτρων που θα ληφθεί οριστικά την Τετάρτη(29/4) από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σήμερα, Δευτέρα (27/4) συνέρχεταιη διυπουργική επιτροπή που θα μελετήσει την πρόταση της συμβουλευτικής επιτροπής.

Την Τρίτη (28/4) η επιστημονική ομάδα παρουσιάζει την πρόταση της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Διυπουργική Επιτροπή. Η πρόταση αφορά την 4η Μαϊου.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

21:00 - Στους 95 οι νεκροί και 2,131 τα νέα περιστατικά σε 24 ώρες στην Τουρκία

Το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί στην Τουρκία από κορωνοϊό είναι 95 και τα νέα κρούσματα 2,131, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Ο αριθμός των αποθεραπευθέντων το τελευταίο 24ωρο είναι 4,651.

Από τον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 2,900 και τα κρούσματα τα 112,261.

“Μέσα σε μια μέρα φτάσαμε στον πιο ψηλό αριθμό ασθενών που αποθεραπεύτηκαν. Επειδή μειώθηκε ο αριθμός των επαφών και το περιβάλλον επαφής συνεχίστηκε και σήμερα η διεξαγωγή λιγότερων αναγκαίων τεστ. Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των ασθενών σε εντατική μονάδα θεραπείας και των διασωληνωμένων. Ας μην διακινδυνεύσουμε αυτή την επιτυχία”, αναφέρει ο Τούρκος Υπουργός.

20:50 -  Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 σε όλον τον κόσμο ξεπέρασε σήμερα τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 125.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

20:40 - Ηνωμένο Βασίλειο: Σταδιακή μείωση στους θανάτους από κορωνοϊό

20:05 - Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία θα μείνουν και μετά την άρση περιορισμών, λέει η Ψυχιατρική Εταιρεία

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του πληθυσμού, με χρόνιο άγχος, κατάθλιψη αναφέρει η Ψυχιατρική Εταιρεία Κύπρου σε δελτίο Τύπου προσθέτοντας ότι η σταδιακή και προσεκτική άρση των περιοριστικών μέτρων θα συμβάλει στην αποκατάσταση της καθημερινότητας, όμως οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην ψυχική υγεία παραμένουν και η συμβολή των επαγγελματιών ψυχικής υγείας θα είναι σημαντική.

Επί του παρόντος, προτεραιότητα έχει η αποκατάσταση των υπηρεσιών υγείας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ αυτών και των υπηρεσιών παροχής Ψυχιατρικής, αναφέρει η Ψυχιατρική Εταιρεία προσθέτοντας ότι τα μέλη της εργάζονται μεθοδικά για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, αλλά οι δυσκολίες στη λειτουργία ιατρείων και νοσοκομείων παραμένουν.

Πέρα από την ψυχιατρική επιστήμη, η θρησκευτική πίστη και η θρησκευτική πρακτική μπορούν να βοηθήσουν ψυχικά τους πιστούς της κάθε θρησκείας και να συμβάλουν στην ψυχική τους γαλήνη, αναφέρει προσθέτοντας ότι τα επιδημιολογικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης COVID-19 δεν έχουν περιορίσει το θρησκευτικό δικαίωμα και τη δυνατότητα προσευχής των πιστών της κάθε θρησκείας, αφού η πίστη παραμένει ισχυρή και η προσευχή συνεχίζεται από το σπίτι.

19:35 - Συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις επτά απόψε από τους 19 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ο ένας βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται ως γενικά καλή.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται μέχρι αυτή την ώρα 62 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 136 εισαγωγές και δόθηκαν 103 εξιτήρια.

19:15 - Κύπρος: Κανένα κρούσμα από ιχνηλάτηση - Όλες οι πληροφορίες

18:45 - Πέραν των 14,000 ελέγχων το τελευταίο 12ωρο, 80 καταγγελίες

Συνολικά 14, 121 ελέγχους διενήργησε η Αστυνομία από τις 6 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στη διάρκεια των οποίων έγιναν 80 καταγγελίες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 1,180 υποστατικά παγκύπρια και προέκυψαν 6 καταγγελίες. Επιπρόσθετα έγιναν 12,941 έλεγχοι για Μετακινήσεις Πεζών και Οχημάτων και έγιναν 74 καταγγελίες.

18:15 - Κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, ανακοίνωσε το 'υπουργείο υγείας'

Ούτε και σήμερα καταγράφηκε περιστατικό κορωνοϊού στα κατεχόμενα, σύμφωνα με το "υπουργείο υγείας". Τα περιστατικά ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 108.

Ο "υπουργός" Αλί Πιλί σε γραπτή δήλωση αναφέρει πως έγιναν σήμερα 453 έλεγχοι και δεν καταγράφηκε κρούσμα. Εξετάσεις έγιναν σε εργαζόμενους σε βενζινάδικα στην κατεχόμενη Λευκωσία, Κερύνεια και Αμμόχωστο καθώς και σε κόσμο που επισκέφθηκε τα νοσοκομεία αναφοράς σε κατεχόμενη Κερύνεια, Αμμόχωστο και Μόρφου και ένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο. Επίσης εξετάστηκαν "δημοτικοί υπάλληλοι" και εργαζόμενοι στη "βουλή".

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται πέντε άτομα ενώ σε άλλα πέντε δόθηκαν εξιτήρια, αναφέρει ο "υπουργός".

18:10 - Ελλάδα: Στα 17 τα νέα κρούσματα- Άλλοι δυο θάνατοι

18:00 - 5 νέα κρούσματα στην Κύπρο από 1796 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για:

1 Άτομο από την εξέταση 20,000 επαγγελματιών

3 Άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό

1 Άτομο από εξέταση από ιδιωτική πρωτοβουλία

«Με βάση αυτά τα δεδομένα η επιστημονική ομάδα θα συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο που θα εισηγηθεί τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων» δήλωσε ο Δρ. Κωστρίκης.

Ακόμη ένας θάνατος - 76 ετών με βεβαρημένο ιστορικό 

«Πρόκειται για 76χρονο με εξαιρετικά βεβαρημένο ιστορικό αλλά με τελική αιτία θανάτου τον ιό» δήλωσε ο Δρ. Λοίζου.

17:45 - Επαναλειτουργεί από αύριο το Ακτινολογικό της Πολυκλινικής Λευκωσίας

Επαναλειτουργεί από αύριο το Ακτινολογικό Τμήμα της Πολυκλινικής Λευκωσίας μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε την Κυριακή.

Σε ανακοίνωση η Διεύθυνση του Ιδιωτικού Νοσοκομείου αναφέρει ότι το διάταγμα αναστολής λειτουργίας του Ακτινολογικού Τμήματος ανακαλείται.

"Η Διεύθυνση έχει προβεί σε απολύμανση του χώρου, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Ως εκ τούτου, το τμήμα επαναρχίζει την λειτουργία του από αύριο 28/04/2020", αναφέρεται.

Το κρούσμα είχε ανακοινωθεί την Κυριακή και σύμφωνα με την Πολυκλινική δεν αφορά επαγγελματία υγείας, "αλλά εξωτερικό ασθενή που επισκέφθηκε το τμήμα μετά από παραπομπή από προσωπικό ιατρό για εξέταση".

16:40 - Θρησκεία vs Επιστήμη: Ο COVID-19 ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου στην Κύπρο

15:20 - Εξετάστηκαν 42 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία ΓΝ Πάφου την 1η μέρα επαναλειτουργίας

Σαράντα δύο ασθενείς προσήλθαν και εξετάστηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους, σύμφωνα με τον δρα Ιωσήφ Μουτήρη, Επιστημονικό Διευθυντή για τον covid- 19, ο οποίος σημείωσε πως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα .

O δρα Μουτήρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου προσήλθαν 42 ασθενείς στις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Νεφρολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ορθοπεδικής, ΟΡΛ και Ουρολογίας.

Επίσης συνέχισε, 15 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν με συνταγή μέσω τηλεφώνου, ενώ για άλλους 40 εκδόθηκε πιστοποιητικό υγείας, σημειώνοντας πως συνολικά έγιναν 97 εγγραφές.

Ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση και τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί ασφαλείας.

15:15 - Διαγνωστικά τεστ σε 55 κατοίκους, με πρωτοβουλία Κ.Σ. Κουκλιών

Στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό προχώρησε σήμερα το Κ.Σ. Κουκλιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών Μιχάλη Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στη δειγματοληψία συμμετείχαν 55 κάτοικοι εκ των οποίων 40 κάτοικοι της κοινότητας Κουκλιών, 5 από το Χα- Ποτάμι και 10 από το Aphrodite Hills.

Η εξέταση των 55 ατόμων, ξεκίνησε στις 08:00 και ολοκληρώθηκε στις 12:00 έξω από τα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών.

Ανάμεσά στους 55 που επιλέχθηκαν, είναι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε υπεραγορές της περιοχής, κάτοικοι των Κουκλιών με ξένη υπηκοότητα και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Το κόστος, που ανέρχεται κατόπιν προσφοράς στις 5.500 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α. για τα 55 άτομα, θα το αναλάβει εξολοκλήρου το κοινοτικό συμβούλιο Κουκλιών, κατέληξε.

14:50 - Ιδού το νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας

14:20 - Mέχρι πότε παρατείνεται η αναβολή παρουσιάσεων εφέδρων και εθνοφυλάκων

14:18 - Ανακούφιση εκφράζει ο Κινέζος Πρέσβης για μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων ημηρεσίως στην Κύπρο

14:15 - Πρόθεση όλων να συνεχίσουν εργασίες τα δικαστήρια και να επανέλθουν στην ομαλότητα, δήλωσε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Σε δηλώσεις του, μετά από την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των δικαστηρίων, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι «έγινε ενημέρωση για το πώς κινηθήκαμε και πώς το Ανώτατο Δικαστήριο ρύθμισε τα της λειτουργίας των δικαστηρίων, για όλη αυτή την έκρυθμη περίοδο».

Ανέφερε ότι «η κοινή συνισταμένη όλων των παρευρισκόμενων είναι ότι υπάρχει από όλους η βούληση, έτσι ώστε τα δικαστήρια να επανέλθουν στην πλήρη λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν», προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει πάντοτε, μέσα στα πλαίσια και των υπόλοιπων χαλαρώσεων, καθώς και των υπολοίπων κανονισμών που θα εκδοθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, στα πλαίσια της επαναφοράς στην κανονικότητα».

Διευκρίνισε ότι για τη λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου αποκλειστική και μόνη αρμοδιότητα έχει το Ανώτατο Δικαστήριο, για να σημειώσει ότι «υπάρχει ένας πλήρης σεβασμός στην πλήρη ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας από τη νομοθετική εκτελεστική εξουσία».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι έγιναν διάφορες συζητήσεις τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των πρωτοκολλητείων και πως θα μπορούσε ενδεχομένως και η κυβέρνηση να βοηθήσει να μπορέσουν να τεθούν σε λειτουργία πιο γρήγορα, ενώ συμπλήρωσε ότι συζήτηση έγινε και για το θέμα της διεξαγωγής κάποιων ακροάσεων.

14:14 - Αυτός είναι ο κατάλογος των εργαστηρίων για τον έλεγχο των 2,000 εξετάσεων

14:00 - Σύνδεσμος Κλινικών Εργαστηρίων: «Παραπληροφόρηση για φαινόμενα αισχροκέρδειας για τα τεστ»

13:49 - Επιστολή στον Πρόεδρο για πιέσεις σωματείων για διακοπή των πρωταθλημάτων, απέστειλε ο ΠΑΣΠ

13:30 - Πρωτοβουλία Βουλής για το θέμα της διαχείρισης χρησιμοποιημένων μασκών και γαντιών

Σύμφωνα με ανάρτηση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος συζητήθηκε το θέμα που ήγειρε η Παράλληλη Βουλή για την απουσία πρόβλεψης σωστής διαχείρισης των μασκών και γαντιών που χρησιμοποιούνται για προστασία από την πανδημία, μετά τη χρήση τους."Με πρόταση του προέδρου της Επιτροπής, Αδάμου Αδάμου, η Βουλή αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλία προς τους αρμόδιους φορείς για σωστή και επιστημονική κάλυψη του κενού με τη θεώρηση ότι τα χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες πρέπει να τυγχάνουν διαχείρισης όπως και τα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα," ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.Στην Επιτροπή συζητήθηκε επίσης το νομοσχέδιο για τα μεταλλεία και τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών εκ μέρους τους.Σημειώνεται ότι από τις 13.15 συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και της δημόσιας εκπαίδευσης.

13:00 - Τι αλλάζει στη μετακίνηση με βάση το προτεινόμενο πλάνο - Η πρόταση των ειδικών EΔΩ

12:51 - Ξεκάθαρη στρατηγική για έξοδο από την τρέχουσα κρίση ζητά από τον Πρόεδρο η ΔΕΟΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΔΕΟΚ κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή τις θέσεις και τις προτάσεις της αναφορικά με την διαδικασία επανεκκίνησης της οικονομίας και της άρσης των περιοριστικών μέτρων ώστε η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα σταδιακά να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, σε συνέχεια της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Η ΔΕΟΚ εκφράζει τη συμφωνία της με το γενικό πλαίσιο και τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Κυβέρνηση αναφορικά με την σταδιακή άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία κλάδων της οικονομίας και επιχειρήσεων», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι η γνωμάτευση και καθοδήγηση της επιστημονικής επιδημιολογικής ομάδας αποτελεί προαπαιτούμενο για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων της Κυβέρνησης και θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναλειτουργία συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας την ετοιμασία αυστηρού πρωτοκόλλου για την λήψη μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

12:48 - Υπογραφή Κοινωνικού Συμβολαίου μεταξύ κοινωνικών εταίρων προτείνει η ΣΕΚ σε επιστολή προς Πρόεδρο και ΥΠΟΙΚ

12:45  - Η επόμενη ημέρα για την παιδεία

12:18 - Μείωση κρουσμάτων και θανάτων το τελευταίο 24ωρο στο Βέλγιο

553 νέα κρούσματα του COVID19 αναφέρθηκαν στις Βρυξέλλες, τις τελευταίες 24 ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές Από τους νέους ασθενείς, 28 ζουν στη Φλάνδρα, 189 στη Βαλλονία και 77 στις Βρυξέλλες. Δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τον τόπο διαμονής των τελευταίων 6 ατόμων. Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων είναι 46.687.

12:18 - Συνολικά 18 άτομα με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι από τους 18 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ο ένας βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται ως γενικά καλή.

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι για τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου θα ισχύσει ό,τι ισχύει και για τα υπόλοιπα δημόσια νοσηλευτήρια.

Συγκεκριμένα από την Τετάρτη 29 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν η γυναικολογική, καρδιολογική, παιδιατρική, ορθοπεδική και η χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού αναμένεται να γίνει τηλεφωνικώς με τους ασθενείς ή ενδιαφερόμενους. Επίσης η είσοδος των ασθενών στο Νοσοκομείο θα γίνεται από την κεντρική είσοδο του Νοσηλευτηρίου, θα υπάρχει θερμομέτρηση όσων εισέρχονται, ασθενών και μη, ενώ θα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, δηλαδή γάντια και μάσκες καθώς και η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ του κόσμου.

Ακόμα θα υπάρξει ειδικός διαχωρισμός με στόχο να αποφευχθεί τυχόν μετακίνηση ασθενών σε άλλους χώρους του Νοσοκομείου.

12:09 - Πολλά μηνύματα στο 8998 το Σαββατοκυρίακο - Χιλιάδες δεν εγκρίθηκαν

12:07 - Από τον Ιούλιο και με πιστοποίηση αναμένεται να δεχτεί τουρίστες η Ελλάδα

Σε ένα από τα μεγάλα ζητήματα της «επόμενης μέρας», μετά τη διαφαινόμενη πρώτη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, εξελίσσεται για την Ελλάδα το θέμα της τουριστικής περιόδου. Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του παρέμβασης, ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε, σήμερα, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει άνοιγμα των τουριστικών καταλυμάτων στις αρχές Ιουλίου ενώ υπογράμμισε ότι οι τουρίστες θα μπαίνουν στην Ελλάδα με κάποιου είδους πιστοποίηση υγείας.

«Θα πρέπει να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες από το εξωτερικό. Θα έρχονται φιλοξενούμενοι με κάποιου είδους πιστοποίηση. Τον Ιούλιο θα δεχθούμε θα ανοίξουν τα καταλύματα τα εποχικά. Να υποδεχθούν τουρισμό εξωτερικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Στον εσωτερικό τουρισμό θα υπάρχει άρση περιορισμών προ του Ιουλίου όταν τα επιδημιολογικά στοιχεία θα είναι τέτοια που θα δικαιολογούν αυτή την χαλάρωση», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στο BBC. «Στοχεύουμε να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάποια στιγμή εντός του Ιουλίου. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει για όλες τις χώρες, για όλους τους προορισμούς, το αναγνωρίζω αυτό, αλλά τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τη διμερή επικοινωνία και τα ταξίδια με κάποιες χώρες», σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα και ήδη οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν σχετικές παρεμβάσεις της ελληνικής πολιτείας προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της περιόδου.

12:00 - Προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου

Ξεκίνησε το πρωί η προσέλευση των πρώτων ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Πάφου μετά τη σημερινή επαναλειτουργία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο Πάφου, μέχρι τις 10.00 είχαν εγγραφεί 20 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία. Για τους εξωτερικούς ασθενείς έχουν ετοιμαστεί ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από τον χώρο των εξωτερικών ιατρείων. Στην είσοδο γίνεται θερμομέτρηση και δίνεται χειρουργική μάσκα προστασίας σε όλους, ενώ τα ραντεβού τακτοποιούνται κατά τρόπο που να αποφεύγεται συνωστισμός.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με τη διεύθυνση του Νοσοκομείου, έχει απολυμανθεί αποτελεσματικά και όπου διακινείται περιστατικό ύποπτο για Covid – 19, και κατά τη διακίνηση του ασθενούς από τον Θάλαμο Ύποπτων Περιστατικών στο Ακτινολογικό Τμήμα για αξονική τομογραφία.Σε σχέση με το προσωπικό του Νοσοκομείου, αναφέρεται πως αυτό έμαθε και εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας και τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για κάθε περίπτωση εισερχόμενου και ιδιαίτερα για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα υπάρχει εκπαιδεύτρια της Επιτροπής Λοιμώξεων η οποία συνεχίζει την εκπαίδευση του προσωπικού για ανανέωση της γνώσης. Όπως αναφέρει η διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου, υπάρχει συνεχής επιτήρηση προσωπικού από πλευράς της εκπαιδεύτριας για τα μέσα προστασίας.

Σκοπός της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Πάφου , όπως τονίζεται, δεν είναι η εγγραφή μεγάλου αριθμού ασθενών κατά την πρώτη ημέρα αλλά μικρός αριθμός ασθενών. Η προσπάθεια εστιάζεται στο να κρατηθεί χαμηλή η προσέλευση προς το παρών στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Πάφου για λόγους ασφάλειας.

11:57 - Πέραν των 9 χιλιάδων τα τεστ που έγιναν μέχρι χθες στα κατεχόμενα, γράφει η «Αφρίκα»

Τα τεστ που διενεργήθηκαν μέχρι χθες για εντοπισμό ασθενών με κορωνοϊό στα κατεχόμενα ανέρχονται σε 9009, γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντοπίστηκαν 108 ασθενείς, από τους οποίους οι 92 νοσηλεύτηκαν και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, 12 άτομα βρίσκονται ακόμα σε νοσοκομείο για περίθαλψη ενώ κανένας ασθενής δεν βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

11:25 -  Προβλήματα σε οικογένειες προκάλεσε ο κορωνοϊός

11:13 - Σε μία-δύο ημέρες η επαναλειτουργία εξωτερικών ιατρείων χωρίς συνωστισμό

11:00 - Τι απαντά ο ΠΙΣ στους 152 γιατρούς που θέλουν ν' ανοίξουν οι εκκλησίες στην Κύπρο

10:20 - Τέσσερα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

10:19 - Σε μία-δύο ημέρες η επαναλειτουργία εξωτερικών ιατρείων χωρίς συνωστισμό, λέει ο Χ. Χαριλάου

10:00 - Δέκα περιστατικά δέχτηκε το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την διεύθυνση του Νοσοκομείου, το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς δέχτηκε επτά περιστατικά χωρίς παραπομπή σε ιδιωτικές κλινικές. Επίσης χτες Κυριακή το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς δέχτηκε τρία περιστατικά .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ένα από τα τρία χτεσινά περιστατικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας – Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου με πιθανή ασθένεια Covid- 19. Ο συγκεκριμένος ασθενής υποβλήθηκε σε σχετικό τεστ για τον κορωνοϊό, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.

Επίσης το δεύτερο χθεσινό περιστατικό που δέχτηκε το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς την Κυριακή μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς και στη συνέχεια κρατήθηκε για νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου.

09:30 - Ενώπιον της διυπουργικής το πλάνο για την χαλάρωση μέτρων

08:20 - Κύπρος - Διάταγμα: Βγήκαν να... ξεσκάσουν οι Λεμεσιανοί και Λευκωσιάτες!

07:35 - Σύσκεψη για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

07:10 - Σχεδόν 3 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως

06:53 - Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού βυθίστηκε ξανά (-9,3%) στην ασιατική αγορά

06:39 - Πέντε άτομα δέχτηκε την Κυριακή το Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X