ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Θετικό στον κορωνοϊό 3μηνο βρέφος

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Εν μέσω μίας νέας πραγματικότητας την οποία βιώνει η Κύπρος, τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ πλέον το νησί μας μετρά τρεις νεκρούς. Το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Μαρτίου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 8 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών στους 132.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση του ιού, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα. Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκονται από τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, 24 Μαρτίου, 2020 και μέχρι τη 13η Απριλίου, 2020, τα μέτρα που αφορούν στον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύπρος: Αυτά είναι τα έγγραφα και το sms για τις μετακινήσεις


Όπως και να έχει η εξομάλυνση δεν αναμένεται να γίνει αφότου περάσουν κάποια είκοσιτετράωρα.

Στο μεταξύ, αύριο Πέμπτη (26/3) οδεύει στο Υπουργικό το αναθεωρημένο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού. Το αναθεωρημένο πακέτο που ετοίμασε η Κυβέρνηση συζητήθηκε σε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Το 24news σας όλες τις εξελίξεις:

20:59 - Ιατρός του ΓΝ Πάφου το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα που συνδέεται με το Νοσοκομείο

Ένα νέο θετικό κρούσμα εντοπίστηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου και αφορά γιατρό του ΓΝ Πάφου. Ο συγκεκριμένος γιατρός είχε δώσει δείγμα την Δευτέρα αφού παρουσίασε συμπτώματα. Είναι το 24ο θετικό κρούσμα επαγγελματία υγείας στο Νοσοκομείο της Πάφου.

Την 25η Μαρτίου, πέραν της γενικής απολύμανσης που έγινε από εταιρεία, προσωπικό του κρατικού νοσηλευτηρίου συνέχισε τον εσωτερικό καθαρισμό των θαλάμων προετοιμάζοντας τους για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.

Εκτίμηση πάντως της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Πάφου είναι πως τις επόμενες λίγες μέρες, ίσως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , το ΓΝ Πάφου θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αν όχι στην ολότητα του, δηλαδή όλες οι κλινικές ταυτόχρονα, τουλάχιστον σταδιακά. 

20:52 - Στα 44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα, δοκιμη νέου γρήγρου τεστ σε δεκάδες άτομα

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 44 ανακοίνωσε απόψε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που ήρθαν σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις δηλώσεις του στον Μπαϊράκ, ο κ. Πιλλί επιβεβαίωσε ότι σε γρήγορο τεστ υποβλήθηκαν 38 άτομα, προσωπικό και «αστυνομικοί» που φύλαγαν το υπό καραντίνα για 14 μέρες ξενοδοχείο Σάλαμις, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα γι’ αυτούς όμως θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η πληροφορία για 38 θετικά κρούσματα ξεκίνησε από την ανάρτηση ενός ειδικού λοιμωξιολόγου, Ζαφέρ Ερντόγμους ο οποίος έγραψε ότι χρησιμοποίησαν τα τεστ PCR που έχoυν επιτυχία κοντά στο 100% και βρήκαν 38 θετικά. Οι τ/κ ιστοσελίδες που μετέδωσαν ως είδηση την ανάρτηση του ειδικού, σημείωσαν ότι πρόκειται για τα τεστ που προμηθεύτηκαν προχθές από την Τουρκία.

19:47 - Κύπρος: Λειτουργεί η υπηρεσία SMS - Τι πρέπει να κάνετε

19:33 - Δεκαεννέα ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο ΓΝ Αμμοχώστου, επτά έλαβαν εξιτήριο μέχρι σήμερα

Συνολικά 19 ασθενείς που νόσησαν με κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με τη Χριστίνα Γιαννάκη, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 19 ασθενείς εκ των οποίων ο ένας είναι ο γιατρός, επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, ο οποίος διακομίσθηκε σήμερα από ιδιωτική κλινική της Πάφου.

Ένας ασθενής νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και η γενική κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.

Ακόμα ένα άτομο νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και τέσσερα άλλα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την κ. Γιαννάκη, σήμερα γύρω στο μεσημέρι ένας ασθενής πήρε εξιτήριο, αφού τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης του για κορωνοϊό ήταν αρνητικά. Συνολικά ο αριθμός των ασθενών που έλαβαν μέχρι σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αναφοράς και πήγαν σπίτι τους, ανέρχονται στους επτά.

Μέχρι σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύθηκαν 30 συνολικά ασθενείς, με επτά από αυτούς να λαμβάνουν εξιτήριο.

Το Νοσοκομείο Αναφοράς στελεχώθηκε με εντατικολόγο και η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων λειτουργεί από χθες με τη διαδικασία “Drive Through”.

18:20 - Βρέφος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο

Ένα 3μηνο βρέφος διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

18:11 - Εικοσιδύο νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Δύο ακόμα νεκρούς από τον κορωνοϊό ανακοίνωσαν οι ελληνικές Αρχές, σήμερα με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στους 22.

Παράλληλα, το ελληνικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 78 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού με τον συνολικό αριθμό να είναι, πλέον, 821.

Πενηντατρείςεξ αυτών νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

17:12 - Περίπου 60 Κύπριοι επαναπατρίζονται σήμερα από την Αθήνα

Περίπου 60 Κύπριοι που εγκλωβίστηκαν στην Αθήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επαναπατρίζονται σήμερα.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος δόθηκε έγκριση σε 60 άτομα που εξασφάλισαν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις. Πρόσθεσε ότι τα άτομα αυτά θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση που ναύλωσε η Ελληνική κυβέρνηση με σκοπό τον επαναπατρισμό Ελλαδιτών που έχουν αποκλειστεί στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό τα έξοδα των Κυπρίων πολιτών επωμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, αφού είναι άτομα που επαναπατρίζονται και τα οποία εγκλωβίστηκαν στην Αθήνα λόγω κορωνοϊού. Στο αεροσκάφος επιβιβάστηκαν μόνο όσα άτομα ήταν εγγεγραμμένα στον κατάλογο του Υπουργείου Εξωτερικών και εξασφάλισαν τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

16:56 - ΥΠΟΙΚ: Σημαντικό να καταλήξει στο τέλος της εβδομάδας με ομοφωνία η συζήτηση για το πακέτο μέτρων

Είναι πολύ σημαντικό με το καλό πνεύμα με το οποίο άρχισε αυτή η διαβούλευση με τα κόμματα για το πακέτο στήριξης 280.000 εργαζομένων και περίπου 60.000 επιχειρήσεων να καταλήξει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν είναι δυνατό με ομοφωνία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας ότι «έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι παράμετροι που έχουν θέσει τα κόμματα και στο πλαίσιο του δυνατού έχουν υιοθετηθεί».

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το αποτέλεσμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αρχηγούς των κομμάτων με την συμμετοχή της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου για το πακέτο μέτρων της οικονομίας, ο κ. Πετρίδης, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης είχε συνάντηση με τον Διοικητή της ΚΤ, είπε ότι «ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος διαβούλευσης ο οποίος άρχισε πριν από αρκετές μέρες μεταξύ Κυβέρνησης και κομμάτων ούτως ώστε με πλήρη σύμπνοια να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό».

Ήδη βρίσκονται νομοσχέδια στην Βουλή τα οποία χρειάζονται αναθεώρηση με τα νέα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας και τα νέα περιοριστικά μέτρα, υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι το πακέτο στήριξης που συζήτησε με τα κόμματα και πιστεύει βρίσκονται «πολύ κοντά σε κατάληξη και ομοφωνία», αφορά την στήριξη των εισοδημάτων 280.000 εργαζομένων, όπως σημείωσε, και περίπου 60.000 επιχειρήσεων και άλλα μέτρα μακροοικονομικού χαρακτήρα.

«Είναι ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ένα οικονομικό πακέτο πλησίον των €500 εκατομμυρίων δημοσιονομική στήριξη και παράλληλα ένα πρόγραμμα που αφορά την παραχώρηση ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία ούτως ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει την δύσκολη περίοδο των προβλημάτων, αξίας περίπου €2 δισεκατομμυρίων», πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, για μορατόριουμ στην καταβολή δόσεων δανείων.
 

 

16:25 - Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο γιατρός του τρίτου ιδιωτικού νοσοκομείου Πάφου

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του ιδιωτικού νοσοκομείου Άγιος Γεώργιος & Κυανού Σταυρού Γιώργος Κανικλίδης ανέφερε πως όταν ο γιατρός ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα έμεινε στο σπίτι του θορυβημένος με την όλη κατάσταση της πανδημίας και προς προστασία όλων. Το δείγμα που λήφθηκε χθες από τον ιατρό ήταν θετικό.

Ο κ. Κανικλίδης είπε πως ο γιατρός ηλικίας περίπου 75 ετών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για καλύτερη παρακολούθηση και λόγω ηλικίας. Το νοσοκομείο απολυμάνθηκε.

15:53: Κύπρος: Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να εκτυπώσεις το πιστοποιητικό μετακίνησης

15:00 - Δυο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα διασωληνωμένα στο ΓΝ Λεμεσού

14:40 - Συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα της Παρασκευής αποφάσισε η Σύσκεψη Αρχηγών 

Η Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων που συνήλθε την Τετάρτη, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη συζήτησε την επικείμενη κατάθεση της δέσμης των νομοθετημάτων για αντιμετώπιση της κρίσης που ενέσκηψε με την πανδημική διασπορά του κορωνοϊού και τη διαδικασία εξέτασης τους από τη Βουλή και αποφάσισε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και ενδεχομένως με συμμετοχή των μελών άλλων Επιτροπών το πρωί της Παρασκευής και συνεδρία της Ολομέλειας το απόγευμα της ίδιας μέρας.

14:30 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Έλαβες αυτό το μήνυμα; - Μην το αγνοήσεις (pic)

14:00 - Κύπρος: Με «Drive Through» λαμβάνουν δείγματα για κορωνοϊό

13:30 - Tην λειτουργία των πρατηρίων με τους χρηματοδέκτες εισηγείται ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων

12: 50 - Πηγές: Καθολικό το lockdown στην Λευκωσία

12:28: Κύπρος: Εξιτήριο για ασθενή με κορωνοϊό

12:00 - Το συγκλονιστικό μήνυμα πιλότου της ομάδας «Ζευς» για την 25η Μαρτίου

11:40 - 23 ασθενείς νοσηλεύονται στον ειδικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου και 94 επαγγελματίες υγείας βρίσκονται στο καθήκον

11:10 - Δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα COVOD-19 στα κατεχόμενα, στα 42 τα συνολικά κρούσματα

11:00 - Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό στον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του

10:30 - Tηλεδιάσκεψη στις 11.00 -  Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων

Συνέρχεται στις 11.00 το πρωί με τηλεδιασκεψη η Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη για να διαβουλευθεί και να συζητήσει ενόψει κατάθεσης των νομοθετημάτων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.Κατά τη Σύσκεψη αναμένεται πως θα συζητηθεί η διαδικασία με την οποία θα συνέλθουν οι αρμόδιες Επιτροπές ή Επιτροπή και η Ολομέλεια του σώματος, μετά και να νέα μέτρα που αφορούν τον περιορισμό διακίνησης και την αποφυγή συναθροίσεων.

10:00 - Κύπρος - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πήγαν για... σουβλάκια - Έβρισαν αστυνομικό

09:30 - Κλειστό και σήμερα Τετάρτη το ΓΝ Πάφου με προσωπικό ασφαλείας το ΤΑΕΠ

09:00 - Aκόμη ένας γιατρός σε ιδιωτική κλινική επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού

08:30 - Το μήνυμα του Υπουργού Υγείας για την 25η Μαρτίου υπό τη σκιά του αόρατου εχθρού

08:00 - Εκτός λειτουργίας η υπηρεσία sms (8998) - 35 χιλιάδες μηνύματα σε μισή ώρα

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος, προέτρεψε το κοινό να μην στέλνει στο παρόν στάδιο μηνύματα αλλά να χρησιμοποιούν το σχετικό έγγραφο προς συμπλήρωση για τις μετακινήσεις του. Όπως είπε ο ίδιος κατά την πρώτη μισή ώρα λειτουργίας της πλατφόρμας (δηλαδή στις 18:30 το απόγευμα) στάληκαν γύρω στις 35 χιλιάδες μηνύματα με αποτέλεσμα να προκληθεί τεχνικό πρόβλημα.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X