ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πήγαν για... σουβλάκια - Έβρισαν αστυνομικό

Ξεκίνησαν οι καταγγελίες με... παρατράγουδα

Άντρη Θρασυβούλου

Σαρώνει τους δρόμους παγκύπρια η Αστυνομία. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και σε ευρεία κλίμακα σε όλη την Κύπρο αφότου τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών με στόχο την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. 


«Πάντα είχε την έγνοια μας» - Το προφίλ του Κύπριου πιλότου που έφυγε τόσο άδικα


Όπως ανέφερε στο 24news, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, έγιναν συνολικά 31 καταγγελίες για παραβίαση του σχετικού διατάγματος. 110 περίπολα και 250 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους από το απόγευμα της Τρίτης (24/3).

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου η πρώτη εικόνα που λαμβάνει η Αστυνομία είναι ότι υπάρχει γενικότερα συμμόρφωση εκ μέρους των πολιτών.

Και... παρατράγουδα

Ωστόσο, σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, στην Επαρχία Μόρφου, όταν γυναίκα αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο οδηγό οχήματος, ο ίδιος αντέδρασε και της επιτέθηκε φραστικά. Ο άνδρας συνελήφθη καθώς δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνηση του αλλά και για αδικήματα που αφορούν δημόσια εξύβριση και πρόκληση ανησυχίας. 


Κορωνοϊός: «12χρονη παλεύει για την ζωή της - Δεν είχε προβλήματα υγείας»


Στο μεταξύ, στην Πάφο καταγγέλθηκαν οι ιδιοκτήτες μίας μπυραρίας που βρισκόταν σε λειτουργία, ενός σουβλατζίδικου στο οποίο υπήρχαν και πελάτες καθώς και μίνι μάρκετ στο οποίο υπήρχαν περισσότερα άτομα απ' όσα προβλέπεται.

Το εξώδικο

Το συγκεκριμένο αδίκημα σχετικά με την μετακίνηση των πολιτών χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δεν προβλέπεται σε πίνακα εξώδικης ρυθμίσεως και η Αστυνομία αναμένει τη νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει το εξώδικο των 150 ευρώ που έχει ανακοινωθεί ότι θα επιβάλλεται σε όσους παραβιάζουν το σχετικό διάταγμα. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή ισχύει το εξώδικο που προβλέπει ο νόμος περί Λοιμοκάθαρσης. Η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι μέχρι έξι μήνες ή πρόστιμο έως και 800 ευρώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X