ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυξάνονται τα κρούσματα στην Κύπρο - 494 στο σύνολο

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης (7/4), για  29 νέα κρούσματαοι ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν από τον νέο ιό ανήλθαν στους 494.

Στο μεταξύ, τα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 9. Την Κυριακή (5/4) ανακοινώθηκε ότι ακόμα ένας συνάνθρωπος μας υπέκυψε στο μοιραίο, με τους θανάτους συνολικά να ανέρχονται στους 14 ωστόσο, εννέα όμως αποδίδονται στον κορωνοϊο.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Η παράταση των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Απριλίου, ο πιθανός επαναπατρισμός φοιτητών αλλά και η πρόταση για μετακίνηση του εορτασμού του Πάσχα είναι ορισμένα από τα ζητήματα τα οποία βρέθηκαν τη Δευτέρα (6/4)ενώπιον της διυπουργικής επιτροπής που συνεδρίασε και τον λόγο παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης για τις τελικές αποφάσεις.

Από τις 31/3, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

21:40 - Στους 725 οι νεκροί, στα 34,109 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία

Άλλοι 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 725. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν άλλα 20,023 τεστ από τα οποία θετικά βγήκαν τα 3,892. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε 34,109. Στην εντατική βρίσκονται 1474 άτομα και 984 είναι διασωληνωμένοι. Αποθεραπεύτηκαν 1582.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία της Επιστημονικής Επιτροπής, ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζουν να φτάσουν τα 30 χιλιάδες τεστ την ημέρα, προσθέτοντας ότι αυξάνοντας τον αριθμό των τεστ είναι φυσικό να αυξάνεται και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στους ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα πνευμονολογικά και ο Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τις τελευταίες μέρες κατάφεραν να διασφαλίσουν πρόοδο στη φάση που αφορά τους ασθενείς με πνευμολογικά προβλήματα, ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν νωρίτερα φάρμακα τα οποία παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς. “Σήμερα πολλές χώρες κάνουν προσπάθειες για το ίδιο φάρμακο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός λέγοντας ότι με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων ο αριθμός των νεκρών είναι περιορισμένος. 

21:25 - Νόμιζαν πως είναι σε διακοπές! Τους «τσάκωσαν» με μαγιό έξω από πισίνα

21:15 - Κύπρος - Η Εθνική Φρουρά σε χωριά και κοινότητες το Πάσχα;

20:50 - Εφιαλτικό ρεκόρ για την Γαλλία: 1.427 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, συνολικά πάνω από 10.000 τα θύματα

Εκτινάσσεται ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη Γαλλία, που μετρά 607 θανάτους στα νοσοκομεία και επιπλέον 820 στα γηροκομεία της χώρας.

Συνολικά, η Γαλλία μετρά 10.328 θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού, εκ των οποίων 7.091 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο και 3.237 είναι οι νεκροί στα γηροκομεία της χώρας.

«Σε εθνικό επίπεδο φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών σταθεροποιείται» τονίζει ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, παρά το γεγονός πως πλέον οι νεκροί από τα γηροκομεία εκτινάσσουν τον αριθμό των θυμάτων στη Γαλλία συνολικά.

20:30 - Διευκρινίζει το Υπ. Εργασίας - «Δεν μπορούν να απαιτούν από τους εργοδοτούμενούς...»

20:00 - Το American Medical Center επανήλθε σε πλήρη λειτουργία

Σε πλήρη λειτουργία ύστερα από την εφαρμογή των οδηγιών που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, επανήλθε το American Medical Center.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το American Medical Center αναφέρει ότι έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας στους χώρους του Κέντρου, προσθέτοντας ότι «έγινε ιχνηλάτηση όλων των ύποπτων περιστατικών, ενώ όλο το προσωπικό του AMC υποβλήθηκε σε μοριακό έλεγχο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε κρούσμα COVID19».

Το American Medical Center αναφέρει επίσης ότι θα συνεχίσει να παρέχει περίθαλψη και ιατρική φροντίδα σε ασθενείς επί 24ώρου βάσεως, τηρώντας τη δέσμευσή του να προσφέρει ύψιστης ποιότητας υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες της Κύπρου.

Τέλος, το American Medical Center αναφέρει ότι το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του, παρέμεινε και παραμένει ανοικτό για την εξυπηρέτηση των ασθενών, σε αντίθεση με άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν διακόψει τις υπηρεσίες τους, όπως αναφέρει.

19:55 - Κύπρος - Ισραήλ: Εξασφαλίστηκαν 5 τόνοι χλωροκίνης

19:40 - Τέσσερα εξιτήρια δόθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Τέσσερα εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Ο ένας ασθενής μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Τα άλλα τρία εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρθηκαν με μικρό λεωφορείο το οποίο έχει στελεχωθεί με ειδικό πλήρωμα, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μέχρι τις επτά απόψε συνολικά 29 άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή υποστήριξη.

Από το Νοσοκομείο Αναφοράς μία ασθενής διακομίσθηκε χθες βράδυ διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 100 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και δόθηκαν 60 εξιτήρια.

19:25 - «Έγραψαν» τα μέτρα - Τους τσάκωσαν να παίζουν ποδόσφαιρο

18:30 - Δύο νέα κρούσματα στα κατεχόμενα, 94 στο σύνολο

Δύο νέα κρούσματα σήμερα τα κατεχόμενα, ανακοίνωσε ο «υπουργό υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι σήμερα έγιναν 138 τεστ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 94.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί είπε ότι ένα άτομο νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα θεραπείας στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, σήμερα ακόμη ένα άτομο πήρε εξιτήριο, 47 άτομα συνεχίζουν την θεραπεία τους.

Κάλεσε επίσης τον κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του «εάν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτή την πανδημία, να την καταπολεμήσουμε. Η πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μείνουμε στα σπίτια μας. Δεύτερη προϋπόθεση είναι, εάν είναι απόλυτη ανάγκη να βγούμε, να φοράμε μάσκα».

Παρατήρησε επίσης ότι και οι τρεις θάνατοι που σημειώθηκαν στα κατεχόμενα, αφορούν άτομα με χρόνιες ασθένειες, που ήταν και ο κύριος λόγος που κατέληξαν.

18:20 - Ξεπέρασαν τις 6.000 τα θύματα του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ξεπέρασαν τις 6.000 τα θύματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς πριν ακόμα από τη συγκεντρωτική νεότερη καταμέτρηση από το Υπουργείο Υγείας οι κατά τόπους υγειονομικές αρχές ανέφεραν 758 νεκρούς στην Αγγλία, 74 στη Σκωτία, 19 στην Ουαλία και τρεις στη Βόρεια Ιρλανδία το τελευταίο 24ωρο (αν και σε κάθε περιοχή του Ην. Βασιλείου ορίζεται διαφορετική ώρα καταμέτρησης).

Με τα χθεσινά κεντρικά απολογιστικά στοιχεία από το υπουργείο οι νεκροί ανέρχονταν σε 5.373.

Στην Αγγλία οι περισσότεροι θάνατοι του 24ώρου καταγράφηκαν στο Λονδίνο, συγκεκριμένα 224.

18:05 - Ελλάδα: 77 νέα κρούσματα - Στους 81 οι νεκροί

18:00 -  29 νέα κρούσματα στην Κύπρο

17:45 - Πρόεδρος: «Με εσάς μπροστά, θα τα καταφέρουμε»

17:00 - Η Κύπρος στις 20 χώρες που θα λάβουν το φαρμακευτικό προϊόν Avigan για ενδονοσοκομειακούς ασθενείς COVID-19

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι το Συμβούλιο Φαρμάκων, μετά από ενέργειες που έγιναν σε συνεννόηση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ιαπωνία και τις αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας, ενέκρινε την εισαγωγή του φαρμακευτικού προϊόντος Avigan 200 mg για χορήγησή του σε 20 ασθενείς που νοσηλεύονται με τη νόσο COVID-19 και που στη βάση των σχετικών πρωτοκόλλων θα ενταχθούν στην κλινική μελέτη που πραγματοποιούν οι αρμόδιες Αρχές της Ιαπωνίας. Τη συμπερίληψη των 20 ασθενών από την Κύπρο στην κλινική μελέτη που πραγματοποιεί η Ιαπωνία σε συνολικά 20 χώρες ανακοίνωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, το Avigan παράγεται από εταιρεία στην Ιαπωνία και βρίσκεται στο στάδιο της κλινικής δοκιμής για να διαπιστωθεί εάν μπορεί να χορηγηθεί ως θεραπεία του ιού.

16:55 - Κύπρος: Η ηλικία και το φύλο που «χτύπησε» ο κορωνοϊός

16:35 - Ενδιαφέρον από 4.289 άτομα μέχρι νωρίς το απόγευμα για επαναπατρισμό στην Κύπρο

Συνολικά 4.289 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον μέχρι νωρίς σήμερα το απόγευμα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας connect2cy, για επαναπατρισμό στην Κύπρο. Από αυτά 3.600 είναι φοιτητές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, 2.090 άτομα εξέφρασαν ενδιαφέρον για να επιστρέψουν στην Κύπρο από τις 15 μέχρι τις 30 Απριλίου, 1.102 από την 1η μέχρι τις 15 Μαΐου, 456 από τις 16 μέχρι τις 31 Μαΐου, 337 από την 1η μέχρι τις 15 Ιουνίου, 169 από τις 16 μέχρι τις 30 Ιουνίου και 135 για επιστροφή αργότερα.

Στην πλατφόρμα connect2cy, η οποία λειτούργησε στις 31 Μαρτίου, έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής γύρω στα 16 χιλιάδες άτομα.

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες πως για σκοπούς υποβοήθησης του σχεδιασμού και της οργάνωσης του εν εξελίξει σταδιακού επαναπατρισμού πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες δικαιούχων βάσει των εν ισχύει Διαταγμάτων, καλούνται όσοι επιθυμούν να επαναπατρισθούν όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της πλατφόρμας connect2cy (www.connect2cy.gov.cy).

16:30 - Πάφος: Κέρδισε την μάχη με τον ιό ζεύγος επαγγελματιών υγείας

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που φθάνουν από άτομα που είχαν νοσήσει το τελευταίο διάστημα από τον κορωνοϊό αφού κέρδισε την μάχη με τον ιό ζεύγος επαγγελματιών υγείας στην Πάφο.

Ήδη άλλα δύο άτομα, που αφορούν επαγγελματίες υγείας, ένας ιδιώτης γιατρός και η σύζυγος η οποία είναι νοσηλεύτρια στο ΓΝ Πάφου έχουν μετά από 22 μέρες εγκλεισμού υποβληθεί δύο φορές σε ειδικό τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, τόσο στον γιατρό όσο και στην σύζυγο του. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

16:00 - «Σεβόμαστε το μέτρο για κλείσιμο τις Κυριακές»

15:30 - Κορωνοϊός- Μπόρις Τζόνσον: Η επίσημη ανακοίνωση για την υγεία του

14:50 - Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Προεδρικό

14:15 - Στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού ο Υπουργός Υγείας, λέει η ΟΣΑΚ και καλεί σε συστράτευση

Αντί κάποιοι να ασχολούνται με μεμονωμένες δηλώσεις, σωστό θα ήταν να αξιολογούν τις πράξεις, αποφάσεις και δράσεις του Υπουργού Υγείας, ο οποίος έχει αναλάβει από την πρώτη στιγμή να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ένας πολύ δύσκολος ρόλος, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, η οποία θεωρεί ότι μια τέτοια αντιμετώπιση είναι μη παραγωγική και ανώφελη, με μόνο αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης και αναστάτωσης ανάμεσα στο κοινό.

14:10 - Ικανοποιημένη η Επιτροπή Υγείας από ενημέρωση του Υπ. Υγείας για μέτρα λόγω κορωνοϊού, λέει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρός της

14:00 - 21 άτομα νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

13:59 - Οι σκέψεις μας σε γιατρούς και νοσηλευτές κατά την Ημέρα Υγείας, λέει στο μήνυμά της η Κυριακίδου

13:31 - Αρνητικός και στα δύο συνεχόμενα τεστ ιατρός του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Αρνητικός είναι και στα δύο συνεχόμενα τεστ που υποβλήθηκε ιατρός του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός , που είχε βρεθεί θετικός στον covit 19, εκφράζοντας την ικανοποίηση του «που κέρδισε την μάχη με τον κορωνοϊό».

Επισημαίνει επίσης πως αρνητικά είναι όλα τα τεστ , φίλων, συγγενών και ασθενών του.

O γιατρός του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμού (ορθοπεδικός) με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως σε δυο συνεχόμενα τεστ τις τελευταίες μέρες ήταν αρνητικός και ετοιμάζεται να επιστρέψει στα καθήκοντα του, αφού παραμείνει δεκατέσσερις ακόμη μέρες περιορισμένος στο σπίτι και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας.

Ο ιατρός που ήταν από τους πρώτους επαγγελματίες υγείας που προσβλήθηκε από τον ιό είχε ήπια συμπτώματα .
Στην ανάρτηση του διατυπώνει την συγκίνηση του για τα μηνύματα αγάπης και τη συμπαράσταση του κόσμου.
Κάλεσε δε το κόσμο να παραμείνει στο σπίτι του και να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν, γιατί, όπως είπε, ο αόρατος εχθρός είναι ακόμα εκεί έξω.

13:29 - Μήνυμα Αρχιεπισκόπου προς τους πιστούς για τη Μεγάλη Εβδομάδα

13:27 - Αδειάζει τον ΟΚΥπΥ ο Υπουργός: «Υπερέβηκε τα όρια...»

13:10 - Με πτήση από τη Λάρνακα αναχωρούν 140 επιβάτες για Αθήνα

Μία πτήση θα αναχωρήσει το απόγευμα από το αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό την Αθήνα, για να μεταφέρει επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η πτήση της Aegean από την Αθήνα φτάνει χωρίς επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 1500 και θα αναχωρήσει γύρω στις 16.00, μεταφέροντας περίπου 140 ανθρώπους.

13:00 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Πόσοι «κατέβασαν» το COVTRACER

12:50 - Κύπρος - Έλεγχοι: Πήδηξε πάνω στο… περιπολικό!

12:45 - Κύπρος: Παμπόνηροι κυκλοφορούσαν με fake sms για μετακίνηση

12:36 - Κανένας εφησυχασμός στη μάχη κατά της πανδημίας λέει ο Δήμος Λεμεσού

12:30 - Αποκαλυπτικό - Κύπρος: Τους «απειλούν» ότι χωρίς μάσκα θα μείνουν απλήρωτοι σε καραντίνα

12:25 - Κύπρος - Κορωνοϊός: Τους στοίχισε 2.500 ευρώ το... πάρτι γενεθλίων!

12:20 - Πέντε χιλιάδες ευρώ θα προσφέρει το ΕΒΕΑ στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Πέντε χιλιάδες ευρώ θα προσφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) προς το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.Σε δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «το ΕΒΕΑ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο στη μεγάλη μάχη που δίνεται ενάντια στον κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα, αποφάσισε να προχωρήσει στην παραχώρηση δωρεάς ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για αγορά εξοπλισμού, προς κάλυψη των άμεσων αναγκών του».

12:10 - Συγκρατημένη αισιοδοξία για την μέχρι τώρα πορεία των θετικών κρουσμάτων, εκφράζει η Καθ. Ε. Χριστάκη

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την μέχρι τώρα πορεία των θετικών κρουσμάτων, εκφράζει το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγήτρια Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Ειρήνη Χριστάκη, σημειώνοντας ότι πρέπει να περιμένουμε ακόμα μια εβδομάδα για να δούμε αν θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση.«Με τα δεδομένα των δυο-τριών τελευταίων ημερών και με την μείωση των θετικών κρουσμάτων, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Πρέπει να περιμένουμε όμως, και αυτή την εβδομάδα για να δούμε αν αυτή η καλή πορεία συνεχίζεται», είπε.Απ΄ ότι φαίνεται, σημείωσε, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σχετική σταθερότητα.

12:00 - Κύπρος - Ο πονοκέφαλος της ιχνηλάτησης: «Γιατί να σου πω, τι σε κόφτει...»

11:55 - Συνολικά 31 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

11:50 - Συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Υγείας με συμμετοχή Υπ. Υγείας και Προέδρου Βουλής

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.Αντικείμενο της συζήτησης είναι οι εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού και τις προσπάθειες ανάσχεσης της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.Ο κ. Ιωάννου θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με τα όσα αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

10:35 - Νοσηλευτές προς Υπ. Υγείας: «O ιός εξαπλώνεται... οδηγίες αλαλούμ στα νοσοκομεία»

10:15 - Τέθηκε σε λειτουργία ο θάλαμος βραχείας νοσηλείας στο ΓΝ Λεμεσού

10:00 - Η ΠΑΣΥΚΙ καταγγέλλει τον ΟΚΥπΥ ότι μεταφέρει στον εργαζόμενο υγείας την ευθύνη τυχόν λοίμωξης του

9:30 - Κυκλοφορούσαν χωρίς δικαιολογητικό - Πόσοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη

09:00 - Στην Εντατική με κορωνοϊό ο Μπόρις Τζόνσον - Πώς επιδεινώθηκε η υγεία του σε λίγες ώρες

08:30 - Κύπρος: «Οι κεραίες δεν είναι 5G» - Προσοχή στα fake news (vid)

08:20 - Αρνητικοί στον κορωνοϊό φοιτητές που τέθηκαν σε καραντίνα στα κατεχόμενα

08:16 - Πέραν των 23.000 οι αιτήσεις αναστολής δόσεων σε Τρ. Κύπρου και Ελληνική

07:30 - Ξεπέρασαν τα 1,3 εκατομμύρια τα κρούσματα του COVID19 παγκοσμίως

07:15 - Συνέρχεται η Επιτροπή Υγείας της Βουλής για SARS-CoV, τα κόμματα στέλνουν εισηγήσεις στο ΥΠΟΙΚ για εγγυήσεις

Η Επιτροπή Υγείας θα συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης και σε αυτή θα συμμετέχει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, που θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής σχετικά με τα όσα αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης το πρωί της Τρίτης τα Κοινοβουλευτικά κόμματα θα διαβιβάσουν, στο Υπουργείο Οικονομικών τις προτάσεις τους σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα 2 δις ευρώ για κυβερνητικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες.

07:10 - Αστυνομία: 5.415 έλεγχοι με 129 καταγγελίες για τήρηση μέτρων κατά κορωνοϊουύ

07:05 - Δ. Πάφου: Επτακόσιοι εβδομήντα ένας κάτοικοι Πάφου υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό

Η δειγματοληψία (tests) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο ολοκληρώνεται σήμερα με τη λήψη δείγματος μόνον από τα 14 άτομα που ενεπλάκησαν στην επιτόπου διαχείριση της δειγματοληψίας , δηλαδή, ο Δήμαρχος, 11 άτομα από το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου και 2 εθελοντές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X