ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποκαλυπτικό - Κύπρος: Τους «απειλούν» ότι χωρίς μάσκα θα μείνουν απλήρωτοι σε καραντίνα

Η επιστολή προς το προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς της Κύπρου

Επιστολή εστάλη προς το προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς της Κύπρου, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου την οποία υπογράφει ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Περιφέρειας Λάρνακας-Αμμοχώστου του ΟΚΥπΥ, Γιώργος Καροτσάκης.


Κύπρος - Ο πονοκέφαλος της ιχνηλάτησης: «Γιατί να σου πω, τι σε κόφτει...»


Της Άντρης Θρασυβούλου

Στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα το 24news, αναφέρεται ότι «έχουν δοθεί οδηγίες όπως όλο το προσωπικό να φέρει συνεχώς μάσκα προστασίας εντός του νοσοκομείου. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι δεν τηρούνται οι συγκεκριμένες οδηγίες».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα χωρίς μάσκα προστασίας ο υπάλληλος θα υποχρεούται να μπει σε καραντίνα άνευ απολαβών.

Η σχετική επιστολή:

Κύκλοι εκ του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ο στενός περίγυρος τους ανέφεραν στην ιστοσελίδα μας ότι η καραντίνα ανευ απολαβών θεωρείται εκβιαστικό μέτρο για τους ίδιους οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό, ενώ απαρνήθηκαν την οικογένεια τους ώστε να μην θέσουν κανένα σε κίνδυνο. 

Στο μεταξύ η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «σήμερα που η πανδημία προοδευτικά φτάνει στο απόγειο της, καταμετρώντας καθημερινά νέα κρούσματα, τα οποία δυστυχώς συνοδεύονται με απώλειες, βιώνουμε την ανέντιμη προσπάθεια του Ο.Κ.Υπ.Υ να νίπτει τας χείρας του, να μεταφέρει στον εργαζόμενο την ευθύνη της λοίμωξης του από COVID-19 την ώρα τους καθήκοντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση