ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Ο πονοκέφαλος της ιχνηλάτησης: «Γιατί να σου πω, τι σε κόφτει...»

Ορισμένοι δεν φαίνεται να κατανοούν την ευθύνη που τους βαραίνει όταν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό

Παράπονα δέχεται το 24news από ανήσυχους πολίτες οι οποίοι αναφέρουν ότι αν και έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει ληφθεί από τους αρμόδιους δείγμα για τεστ κορωνοϊού. Η μία εκ των περιπτώσεων αφορά το αεροδρόμιο της Πάφου, όπου μέλος της αστυνομικής δύναμης βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Πηγές αναφέρουν ότι ναι μεν η βάρδια του συγκεκριμένου ατόμου έχει τεθεί σε καραντίνα, ωστόσο δεν λήφθηκαν δείγματα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κι άλλο κρούσμα.

Αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Πολίτες προβαίνουν ιδιωτικά σε τεστ καθώς ανησυχούν ότι από την επαφή που είχαν με κρούσματα πιθανόν να υπήρξε μετάδοση του ιού.

Το ζήτημα που προκύπτει σε αρκετές περιπτώσεις εκτός από το γεγονός ότι η Επιδημιολογική Μονάδα θέτει προτεραιότητες σε σχέση με την ιχνηλάτηση, είναι ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ενώ έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικά κρούσματα αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία για τις επαφές τους ώστε η Μονάδα να μπορέσει να διενεργήσει ορθά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης με στόχο να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν περαιτέρω κρούσματα.

Το θέμα έθιξε προ ημερών και ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Λεόντιος Κωστρίκκης ο οποίος είχε αναφέρει ότι ορισμένοι πολίτες αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία για επαφές που είχαν. 


Κύπρος: «O ιός εξαπλώνεται... οδηγίες αλαλούμ στα νοσοκομεία»


«Υπάρχουν πολίτες που αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία για επαφές που είχαν. Θέλουμε να τονίσουμε ότι κάθε άλλο παρά προστατεύουν τους φίλους και τους αγαπημένους τους όσοι αποκρύβουν σημαντικές πληροφορίες. Χωρίς να το γνωρίζουν μπορεί να τους έχουν μολύνει ή να έχουν μολυνθεί. Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να μας δίδουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση ώστε να έχει νόημα η επίπονη διαδικασία της ιχνηλάτησης», είχε αναφέρει ο ίδιος.

 «Γιατί να σου πω, τι σε κόφτει...»

«Γιατί να σου πω, τι σε κόφτει...», ήταν η απάντηση που δέχθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις οι αρμόδιοι από το στόμα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όπως αναφέρει στο 24news καλά ενημερωμένη πηγή. 

Το Υπουργείο Υγείας τονίζει ότι από τη στιγμή που ένα άτομο βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό έχει ευθύνη να προστατέψει και τους υπόλοιπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X