ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Η Κύπρος επιστρέφει στην κανονικότητα της έπειτα από τα μέτρα που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία άρχισε τα μαθήματα στο σχολείο από χθες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ).

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 907 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δειγματοληψία για κορωνοϊό στα σχολεία και στους τελειόφοιτους μαθητές. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news 

21:30 - Κανένα νέο κρούσμα στα κατεχόμενα, 988 τα τεστ σήμερα για κορωνοϊό

Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν εντοπίστηκε ούτε και σήμερα στους διαγνωστικούς ελέγχους στα κατεχόμενα για τον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί ανακοίνωσε ότι σήμερα έγιναν 988 τεστ χωρίς να εντοπισθεί κρούσμα.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ανακοινώθηκαν κρούσματα στα κατεχόμενα ήταν στις 17 Απριλίου. Πλέον δεν υπάρχει ούτε ασθενής υπό θεραπεία, αφού ο τελευταίος πήρε εξιτήριο την Δευτέρα.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένει 108 και των θυμάτων 4.

20:20 - Πόσα εργοτάξια δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας

20:10 - Ιταλία: Αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των νεκρών και κρουσμάτων

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 223.096. Οι νεκροί έφτασαν τις 31.368. Παράλληλα, 115.288 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 222.104 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.106 άνθρωποι ενώ 112.541 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 262 άνθρωποι και καταγράφηκαν 992 νέα κρούσματα. 2.747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 855 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 11.453 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.132 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε, με 104 περισσότερα κρούσματα. Παρουσιάζει αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 67 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 755 λιγότεροι από χθες,.

19:55 - Αναφορικά με την καταβολή Ειδικών Επιδομάτων

To Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι αριθμός Κυβερνητικών Επιταγών, οι οποίες στάληκαν σε εργοδότες για την καταβολή των Ειδικών Επιδομάτων σε δικαιούχους έχουν επιστραφεί, λόγω καταχώρισης λανθασμένης ταχυδρομικής διεύθυνσης κατά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Έχουν ειδοποιηθεί οι εργοδότες για να προσέλθουν να τις παραλάβουν.

Για ακόμη μια φορά τονίζεται ότι η λανθασμένη καταχώριση στοιχείων προκαλεί ανυπέρβλητα προβλήματα στην καταβολή των επιδομάτων στους δικαιούχους.

19:00 - Οι συμβουλές του ΠΟΥ για το πώς θα μπορέσουν φέτος οι πολίτες να απολαύσουν την θάλασσα

18:40 - Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός στην Κύπρο - Ηλικία, επαρχίες και φύλο

18:10 - Ελλάδα: Άλλα 10 κρούσματα - 156 οι νεκροί

18:00 - 2 νέα κρούσματα στην Κύπρο από σύνολο 1,659 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Δρ. Κωστρίκης - Ενθαρρυντικά και σήμερα τα στοιχεία. Η 2η εβδομάδα από τη χαλάρωση ολοκληρώνεται χωρίς δραστικές αλλαγές αλλά τίποτε δεν έχει κριθεί. 

15:00 - Ηλικιωμένοι φορείς στη Βρετανία ίσως μεταφέρθηκαν από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας

Ο οργανισμός NHS Providers που εκπροσωπεί τις διοικητικές μονάδες του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας παραδέχθηκε ότι η έλλειψη διαγνωστικών τεστ μέχρι τα μέσα Απριλίου ίσως επέτρεψε τη μεταφορά από νοσοκομεία σε οίκους ευγηρίας ηλικιωμένων φορέων του κορωνοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Κρις Χόπσον αρνήθηκε ότι κάποια νοσοκομεία μπορεί να έδωσαν εξιτήριο σε ηλικιωμένους ασθενείς για να αδειάσουν κρεβάτια γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για φορείς του κορωνοϊού.

Είπε, ωστόσο, ότι ζητήθηκε από τα νοσοκομεία να διενεργούν συστηματικά διαγνωστικά τεστ σε κάθε ασθενή που επρόκειτο να λάβει εξιτήριο προς οίκο ευγηρίας μόλις στις 15 Απριλίου, αφού δηλαδή είχε παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας στη Βρετανία.

«Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό πως ένας πολύ μικρός αριθμός ασυμπτωματικών ασθενών της Covid-19, που οι διοικήσεις δεν μπόρεσαν να εξετάσουν πριν από αυτήν την ημερομηνία, να έλαβαν εξιτήριο για οίκους ευγηρίας», δήλωσε ο κ. Χόπσον.

Η διαχείριση της πανδημίας στους οίκους ευγηρίας έχει γίνει πλέον η βασική κατηγορία κατά της κυβέρνησης Τζόνσον, καθώς τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 40% των θανάτων από κορωνοϊό έχουν σημειωθεί στα γηροκομεία.

12:56 - Διευρύνεται ο κατάλογος των Κλινικών Εργαστηρίων για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης για τον ιό SARS-CoV-2

Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την ένταξη νέων εργαστηρίων στον κατάλογο με τα κλινικά εργαστήρια που έχουν επαληθεύσει τη διαδικασία τους και μπορούν να διενεργούν τη διαγνωστική μεθοδολογία για την ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού SARS-CoV-2. Οι πολίτες ή/και επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβληθούν σε εξέταση για κορωνοϊό ιδιωτικά, μπορούν να αποτείνονται απευθείας στο εργαστήριο της επιλογής τους.

Διευκρινίζεται ότι η απευθείας πρόσβαση στα Κλινικά Εργαστήρια για δειγματοληψία, η οποία δεν θα είναι παραπομπή από τον μηχανισμό του Υπουργείου Υγείας ή επιχορηγούμενων προγραμμάτων, στη βάση των ενδεδειγμένων πρωτοκόλλων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τον πολίτη ή/και την επιχείρηση. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, η μέγιστη τιμή χρέωσης για τη μοριακή εξέταση καθορίστηκε στα €85.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως τα διάφορα είδη rapid tests που υπάρχουν στην αγορά, σύμφωνα με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, στην παρούσα φάση δεν αποτελούν ενδεικνυόμενο τρόπο διενέργειας της εξέτασης, αφού παρουσιάζουν υψηλό ποσοστό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων και προτρέπονται οι πολίτες να μην υποβάλλονται σε αυτού του είδους την εξέταση.

12:53 - Ζήτησαν από την κυβέρνηση να το διακόψει

12:44 - Αναστολή σχεδίου απόσυρσης οχημάτων 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι λόγω των απρόβλεπτων οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του Κορωνοϊού και στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για εξυγίανση των οικονομικών του κράτους αναστέλλει προσωρινά το σχέδιο απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων και προώθησης της αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο και η πιθανή υλοποίησή του θα επανεξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο λαμβάνοντας υπόψη τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό του 2020.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και εν αναμονή των οποιωνδήποτε περαιτέρω εξελίξεων, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων δεν θα αποστείλει προς το παρόν επιστολές έγκρισης ή απόρριψης σε όσα άτομα είχαν υποβάλει αίτηση ενδιαφέροντος για το υπό αναφορά σχέδιο απόσυρσης. 

12:17 - 307 νέες περιπτώσεις COVID19, 60 θάνατοι και 81 εισαγωγές σε 24 ώρες στο Βέλγιο

11:57 - Συνολικά πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας των ασθενών κρίνεται σταθερή.
 
Σήμερα δεν αναμένεται να δοθούν εξιτήρια ωστόσο χθες δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.
 
Ο ασθενής μεταφέρθηκε σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.
 
Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι σήμερα, έγιναν 147 εισαγωγές και δόθηκαν 125 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

11:48 - Στο 10% τα σοβαρά περιστατικά του κορωνοϊού παγκόσμια, λέει ο Καθ. Κ. Τσιούτης

Σε ποσοστό 10% καταγράφονται τα σοβαρά περιστατικά παγκόσμια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και Παθολόγος με εξειδίκευση στον Έλεγχο Λοιμώξεων Κωνσταντίνος Τσιούτης, σημειώνοντας ότι η θνητότητα κυμαίνεται στο 1-3%.
 
«Τα ποσοστά, τα παγκόσμια και τα ποσοστά κάθε χώρας και της Κύπρου συμφωνούν με τα αρχικά επιδημιολογικά δεδομένα, όπου ο ιός κάνει νόσο ήπια τουλάχιστο στο 80% των περιστατικών και η σοβαρή νόσος που χρειάζεται νοσηλεία ή και σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι στο 10%, με μια θνητότητα που υπολογίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες του εκάστοτε συστήματος υγείας, να κυμαίνεται μεταξύ 1-3%», είπε.

11:46 - Πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Ανδρέας Μαυρομάτης

 Πέθανε σήμερα τα ξημερώματα από επιπλοκές του κορωνοϊού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, Ανδρέας Μαυρομάτης.
 
Τα συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, μετέφερε στην οικογένειά του ο Επίτροπος για τους Αποδήμους Φώτης Φωτίου, μιλώντας για το μεγάλο έργο που προσέφερε μέσα από την κυπριακή αδελφότητα ο Αντρέας Μαυρομάτης.
 
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, γεννημένος στο Κάιρο και καταγόμενος από την ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας, πετυχημένος Αιγυπτιώτης επιχειρηματίας, νικήθηκε από τον κορωνοϊό σε ηλικία 66 ετών σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του, τη σύζυγό του Σταματία και τους τρεις γιους του.

11:13 - Αφήνεται ελεύθερος ο 35χρονος που φυλακίστηκε για το διάταγμα - Παρέμβαση Προέδρου

11:09 - Εγκρίθηκε τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό στη Βρετανία

Την έγκρισή της για το πρώτο στη Βρετανία τεστ αντισωμάτων για να διαπιστώνεται ποιος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό αναπτύσσοντας δυνητικά ανοσία έδωσε η αρμόδια υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας.

Πρόκειται για τεστ της ελβετικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche, το οποίο εγκρίθηκε αρχικά στις ΗΠΑ, και είναι εξαιρετικά ακριβές.

Στα τέλη Μαρτίου, η βρετανική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει τη χρήση τεστ αντισωμάτων, με τον Πρωθυπουργό Τζόνσον να κάνει λόγο για παράγοντα που «θα άλλαζε το παιχνίδι».

Ωστόσο, παρά την αγορά εκατομμυρίων τεστ, κανένα μέχρι τώρα δεν είχε λάβει έγκριση κατά τις εργαστηριακές δοκιμές.

Η Roche είναι πλέον σε συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση για την παροχή μαζικών ποσοτήτων του τεστ. Η ελβετική εταιρεία έχει πει ότι είναι σε θέση να χορηγεί εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα τεστ στη βρετανική κυβέρνηση κάθε εβδομάδα.

10:55 - Άνοιξε ταβέρνα στην Λευκωσία – Τους «τσάκωσε» η Αστυνομία

10:40 - Κανένας ασθενής με κορωνοϊού στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού

Μετά το χθεσινό θάνατο 85χρονης γυναίκας, δεν νοσηλεύεται κανένας άλλος ασθενής, λόγω κορωνοϊού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, σήμερα το πρωί νοσηλεύονται 17 άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στον 5ο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού καθώς και ένας ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό.

Από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκαν για COVID-19 οκτώ άτομα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, από τα οποία τα τέσσερα έγιναν εισαγωγή.

Άλλοι τρεις πολίτες επισκέφθηκαν για εξέταση το Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στη ψυχιατρική πτέρυγα του ΓΝ Λεμεσού, με έναν εξ αυτών να γίνεται εισαγωγή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε ο θάνατος 85χρονης γυναίκας με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, η ποία ήταν και η τελευταία ασθενής που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού.

10:38 - Εννέα πρόσωπα υπό διερεύνηση νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά εννέα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα εννέα άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει κανένα άτομο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 55 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

10:30 - 12 οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού στις Βρετανικές Βάσεις

Οι Βρετανικές Βάσεις, σε ανακοίνωσή τους σήμερα, επιβεβαίωσαν ότι ακόμη ένα μέλος τους βρέθηκε χθες θετικό στον κορωνοϊό.

Το άτομο αυτό, σημειώνουν, βρίσκεται σε απομόνωση και έχει μόνο ελαφρά συμπτώματα.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών περιπτώσεων κορωνοϊού στις Βρετανικές Βάσεις "έφθασε τους 12», αναφέρει προσθέτοντας ότι οι Βρετανικές Βάσεις συνεχίζουν να ευθυγραμμίζονται μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία στην αντιμετώπιση του ιού.

09:29 - Τα 3 σημεία κόντρα στο πρωτόκολλο της κυβέρνησης

07:32 - Κύπρος - Διακίνηση: Η πόλη με τις περισσότερες καταγγελίες

7:03 - H πρώτη μοριακή εξέταση για τον covid- 19 διενεργήθηκε στα εργαστήρια του ΓΝ Πάφου

H πρώτη μοριακή εξέταση για τον covid- 19 διενεργήθηκε χτες στα εργαστήρια του ΓΝ Πάφου.

Συγκεκριμένα, χτες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού στα εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στη χρήση του μηχανήματος για τη μοριακή εξέταση για covid- 19 και ακολούθως έγιναν οι πρώτες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την διεύθυνση του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου , ο εξοπλισμός αποτελεί δωρεά προς το Νοσοκομείο της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και εγκρίσεως από την Έπαρχο Πάφου.

Εξάλλου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Πάφου με καθημερινή προσέλευση, κατόπιν ραντεβού πέραν των διακοσίων ασθενών.

Παράλληλα, λειτουργούν πια όλοι οι θάλαμοι των κλινικών του Νοσοκομείου με 60% πληρότητα, με εξαίρεση τον Παθολογικό- Πνευμονολογικό , στον οποίο συνεχίζουν να νοσηλεύονται τα ύποπτα περιστατικά,

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως επί του παρόντος ασθενείς νοσηλεύονται σε άλλους θαλάμους του Νοσοκομείου.

Ωστόσο άλυτο παραμένει ακόμη το θέμα του Τμήματος Ψυχικής Υγείας που προσωρινά στεγάζεται σε άλλους χώρους, αφού στο Τμήμα λειτουργεί από τις 4 Απριλίου η Διαλογή – Βραχεία νοσηλεία για ύποπτα περιστατικά.

Επίσης το Νοσοκομείο Πάφου προετοιμάζεται για τη β’ φάση του ΓεΣΥ, προσαρμοσμένο στη νέα πραγματικότητα από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Σύμφωνα με την διεύθυνση του ΓΝ Πάφου, στο νέο αυτό ρόλο, το ΓΝ Πάφου χρειάζεται να διατηρήσει και να ενισχύσει τη συνεργασία του με τις ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία της Πάφου, το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, καθώς και με τα Γενικά Νοσοκομεία στις άλλες πόλεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση