ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Στα 446 ανήλθαν τα κρούσματα - «Έσβησε» κι άλλος ασθενής

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Συνεχίζεται η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο. Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα την Κυριακή, 5/4 για 20 νέα περιστατικά, οι ασθενείς που νόσησαν ή νοσούν από τον νέο ιό ανήλθαν στους 446.

Στο μεταξύ, τα θύματα της πανδημίας είναι μέχρι στιγμής 9. Την Κυριακή (5/4) ανακοινώθηκε ότι ακόμα ένας συνάνθρωπος μας υπέκυψε στο μοιραίο, με τους θανάτους συνολικά να ανέρχονται στους 14 ωστόσο, εννέα όμως αποδίδονται στον κορωνοϊο.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Από τις 31/3, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 06.00 π.μ., πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου (Έντυπο Α). Όλα τα νέα μέτρα ΕΔΩ

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

19:27 - Εξιτήριο έλαβαν από το Νοσοκομείο Αναφοράς τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό

Εξιτήριο έλαβαν σήμερα τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Μέχρι τις 19.00 απόψε νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 36 ασθενείς, τέσσερις από τους οποίους στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, έλαβαν σήμερα εξιτήριο, αφού τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν, είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι αύριο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, άλλοι έξι ασθενείς, οι οποίοι θα σταλούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το Υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας.

Στο Κέντρο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για διαμονή μέχρι 100 ατόμων την ημέρα, θα φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την αρνητικοποίησή τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα εντοπίστηκε στην Αραδίππου ένα θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού από συνολικά 178 δειγματοληψίες, ενώ χθες εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προήλθαν από τις εξετάσεις 38 περίπου ανθρώπων, που διενεργήθηκαν την 1η Απριλίου.

18:58 - Κύπρος - Έτσι γίνεται η κωδικοποίηση των αιτιών θανάτου μέσω «Iris»

18:46 - Κύπρος: Κρούσματα αποφεύγουν να δώσουν στοιχεία για επαφές που είχαν

18:07 - Ελλάδα: Στους 73 οι θάνατοι - 62 νέα κρούσματα

18:06 - Ένας ακόμη θάνατος ασθενούς στην Κύπρο - Πρόκειται για άνδρα 76 ετών με βεβαρυμμένο ιστορικό  

18:01 - 20 νεα κρούσματα στην Κύπρο - 18 μεσω ιχνηλάτισης και 2 των οποίων το ιστορικό διερευνάται

17:29 - Κατεχόμενα: 3 νέα κρούσματα, 7 άτομα πήραν εξιτήριο, 2785 τεστ

16:57 - Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Λεμεσού

16:46 - Κύπρος - Έτοιμη δοκιμαστικά η πλατφόρμα «WEBGIS» για χαρτογράφηση του COVID-19

15:54 - Πάνω από 65.000 νεκροί παγκοσμίως από τον νέο κορωνοϊό

14:40 - Νέα στοιχεία: Στην Αραδίππου η μεγαλύτερη εγχώρια μετάδοση

14:10 - Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τελικά, την Τετάρτη

Την κατάσταση σχετικά με τα μέτρα κατά του COVID19 εξετάζει και αξιολογεί αύριο η διυπουργική επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε νέα δήλωση στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίας της διυπουργικής επιτροπής για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και θα ενημερωθεί για την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται.

«Θα υπάρξει μια αξιολόγηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται», ανέφερε ο κ. Κούσιος.

13:56 - Δωρεά 12 αναπνευστήρων από RCB Bank προς την Κυπριακή Δημοκρατία

Η RCB Bank Ltd προχώρησε στην αγορά 12 νέων αναπνευστήρων για νοσοκομειακή χρήση από την Κίνα, οι οποίοι παραδόθηκαν στους αντιπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Κίνα και τώρα βρίσκονται στην Κύπρο μέσω της ειδικής πτήσης που διευθετήθηκε από τις αρχές.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της RCB, αν και οι αναπνευστήρες βρίσκονται σε εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως, η RCB, ως μια κυπριακή τράπεζα, έχει μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί ο τόσο αναγκαίος αυτός νοσοκομειακός εξοπλισμός προκειμένου να ενισχύσει τις ικανότητες του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Επιπρόσθετα, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, η RCB Bank προχώρησε στην αγορά ιατρικών ασπίδων προσώπου, οι οποίες κατασκευάζονται στη Λεμεσό, έχοντας υπόψη την ευημερία των ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία της Κύπρου και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

13:51 -Νέα δειγματοληψία αύριο από ιδιωτικά κλινικά χημεία στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Αρχίζει αύριο Δευτέρα η δειγματοληψία για τεστ για κορωνοϊό από τα κλινικά ιδιωτικά χημεία Tumbios Labs, στο Μαρκίδειο Θέατρο στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενα στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου για δωρεάν διάθεση των υποδομών του για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) από εγκεκριμένα ιδιωτικά εργαστήρια προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, τα Κλινικά Χημεία Τymbios Labs ανακοινώνουν ότι από την Δευτέρα 06/04/2020, θα λειτουργήσουν δειγματοληπτικό σταθμό για τις μοριακές εξετάσεις Covid-19 όπως και έλεγχο αντισωμάτων, στο Μαρκίδειο Θέατρο από τις 08:00 μέχρι και τις 12:00, καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου και του Σαββάτου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου το εργαστήριο, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Υγείας ιδιωτικά εργαστήρια για να διενεργεί την μοριακή εξέταση COVID-19 και σκοπός του, όπως αναφέρεται, είναι να παραδίδει άμεσα τα αποτελέσματα για να συμβάλει στο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Η παραχώρηση του Μαρκιδείου Δημοτικού Θεάτρου έγινε από τον Δήμο Πάφου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 22762213.

13:28 - Εφαρμογή στα κινητά για περιορισμό του κορωνοϊού στην Κύπρο

13:14 - Την κατάσταση σχετικά με μέτρα κατά COVID19 εξετάζουν αύριο η Διυπουργική και το Υπουργικό

Την κατάσταση σε σχέση με απόδοση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα εξετάσει και θα αξιολογήσει αύριο η αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η οποία θα συνέλθει υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Τη συνεδρία της διυπουργικής επιτροπής θα ακολουθήσει συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος ανέφερε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από την οποία θα συνέλθει η διυπουργική επιτροπή υπό την προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη, προσθέτοντας πως εν πάση περιπτώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται καθημερινά για την κατάσταση.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα ληφθούν νέες αποφάσεις αναφορικά με τα μέτρα, ο κ. Κούσιος δεν θέλησε να αναφερθεί περαιτέρω, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης στη διυπουργική όπου θα ενημερωθεί ο Πρόεδρος και μετά θα συνεδριάσει το Υπουργικό.

«Θα υπάρξει μια αξιολόγηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται, θα ενημερωθεί ο Πρόεδρος, θα δώσει οδηγίες και θα πάμε στη συνέχεια στο Υπουργικό», δήλωσε, συγκεκριμένα.

13:01 - Κραυγή απόγνωσης από καρκινοπαθή στην Πάφο - Παρέμβαση Υπ.Υγείας και ΟΚΥπΥ

12:37 - Έκαναν... πανικό σε διαμέρισμα στην Λευκωσία – 17 έφυγαν με πρόστιμο

12:29 - Τρία κρούσματα σε πρόσωπα που συμπλήρωσαν την καραντίνα, διαγνώστηκαν στα κατεχόμενα

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν τρεις άνθρωποι που επέστρεψαν στα κατεχόμενα από τη Βρετανία και βρίσκονταν για 14 μέρες σε καραντίνα και μετά την εξέλιξη αυτή οι "αρχές" αποφάσισαν την παράταση της καραντίνας για άλλη μία μέρα για όλα τα μέλη της ομάδας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πρόκειται για τρία άτομα που περιλαμβάνονταν στην ομάδα ατόμων που μετέβησαν στα κατεχόμενα από την Βρετανία με δύο ξεχωριστές πτήσεις και κρατήθηκαν σε καραντίνα σε τρία ξενοδοχεία.

Ως εκ τούτου το "υπουργείο υγείας" ανακοίνωσε ότι όλη η ομάδα θα παραμείνει σε καραντίνα για άλλη μια μέρα και ακολούθως θα ανακοινωθούν περαιτέρω αποφάσεις.

12:22 - Ελλάδα: Άλλοι δύο νεκροί σήμερα σε Κέρκυρα και Καστοριά

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό σήμερα σε Κέρκυρα  και Καστοριά.

Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία.

Την ίδια ώρα, με το θάνατο μιας 89χρονης στο νοσοκομείο της πόλης σήμερα (5/4) το πρωί, οι νεκροί από την Καστοριά και τη γύρω περιοχή ανέρχονται πλέον στους 9. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η θανούσα ήταν θετική στον κορωνοϊό εξού και νοσηλευόταν και είχε υποκείμενα νοσήματα.

12:06 - Καταγγελία στην Αστυνομία για fake news από τον Πρόεδρο της Βουλής 

11:53 - 40 οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αναφοράς - Κι άλλο εξιτήριο

11:40 - Αυστηρότερα μέτρα στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού στα κατεχόμενα ανακοίνωσε η"κυβέρνηση".

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, βάσει των μέτρων που έχουν αποφασιστεί, απαγορεύεται η διακίνηση μεταξύ «επαρχίών», ενώ ανακοινώθηκε ότι η έξοδος- είσοδος ανάμεσα στην κατεχόμενη Λάπηθο και Καραβά θα διενεργείται με «αστυνομικό έλεγχο».

Όπως μεταδίδει ο παράνομος Μπαϊράκ, το «συμβούλιο υπουργών» ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τα μέτρα μερικού περιορισμού που λήφθηκαν στις 22 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 10 Απριλίου 2020, και σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και η απόφαση για απαγόρευση των ταξιδιών ανάμεσα στις έξι επαρχίες στα κατεχόμενα για πέντε ημέρες, με ισχύ από τις 6 Απριλίου 2020 η ώρα 00.00.

Το «συμβούλιο υπουργών» εξαιρεί από τα μέτρα όλους τους εργαζόμενους σε ουσιώδεις υπηρεσίες ("δημόσιος τομέας", "αστυνομία", πυροσβεστική, "πολιτική άμυνα", λειτουργοί υγείας και άλλα») και υπαλλήλους ιδιωτικού τομέα των οποίων η εργασία εμπίπτει επίσης στις ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως αναφέρεται.

11:33 - Ευχαριστίες υπουργού Δικαιοσύνης για τον ιατρικό εξωπλισμό που έφθασε στο νησί μας από την Κίνα

11:19 - Διοικητικός υπάλληλος του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, θετικός σε κορωνοϊό

Εργάτης που απασχολείται στο Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Πάφου, το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι συγγενής πρώτου βαθμού με μια εκ των αιμοληπτριών του Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου, που στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πάφο και που εντοπίστηκε θετική στις αρχές Απριλίου.

Κατόπιν τούτου, όσοι ήρθαν σε επαφή με το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα που σχετίζεται με το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται να υποβληθούν στη σχετική δειγματοληψία και τη διενέργεια διαγωνιστικής εξέτασης για COVID19.

Επίσης, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις απολυμάνσεις στους χώρους του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

11:13 - Επιστρέφει στην μάχη ο Δρ. Μιχαήλ - Αρνητικό το τεστ

10:58 - Θάλαμος Βραχείας Νοσηλείας στο Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για στήριξη του ΓΝ Πάφου

Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας θα λειτουργήσει το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, που στηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Διευθυντή του, Δρ. Νέστορα Μιχαήλ.

Στην ανακοίνωση του ο Δρ. Νέστορας Μιχαήλ, επισημαίνει πως με την παράδοση των νέων χώρων στο υπόγειο του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, θα προχωρήσουν στην αναδιοργάνωση του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της οποίας, θα λειτουργήσουν δωμάτια στον Α’ όροφο ως μονόκλινα αυξάνοντας έτσι τη δυναμικότητα του χώρου και ως Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας.

Το προσωπικό που θα επανδρώσει τοn Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, θα τηρεί αυξημένα μέτρα προστασίας.

Ο Δρ. Νέστορας Μιχαήλ σημειώνει πως στον ξεχωριστό θάλαμο, περιστατικά που χρήζουν εισαγωγής- και δεν έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για τον ιό- θα θεωρούνται ύποπτα και θα εισάγονται στον Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας μέχρι την εξασφάλιση του αρνητικού τεστ. Ακολούθως, εάν καταστεί αναγκαίο θα προωθούνται στο Μαιευτήριο ή στον Γενικό θάλαμο.

10:53 - «Χαστούκι» σε όλους μας η ανάρτηση του Σταύρου Κυπριανού για τον κορωνοϊό (vid)

10:37  - Τηλεδιάσκεψη Υπουργών Άμυνας Κρατών Μελών της ΕΕ

Οι Υπουργοί Άμυνας των Κρατών Μελών της ΕΕ, θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 06 Απριλίου, στις 16:00 ώρα Κύπρου, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις στρατιωτικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Οι Υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της βοήθειας που οι ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών παρέχουν σε εθνικό επίπεδο για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και θα εξετάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας στις αποστολές και τις επιχειρήσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που διεξάγονται σε τρίτες χώρες.

Πέραν των ανωτέρω, θα επιδιωχθεί μία πρώτη προσέγγιση στις μακροπρόθεσμές στρατηγικές επιπτώσεις που πιθανόν να επιφέρει η πανδημία στον τομέα της Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

 

10:30 - Στο 1,2 εκ. τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως και 5.547 νέοι θάνατοι

Τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως έφτασαν στις 5 Απριλίου στο 1.203.132 με τους συνολικούς θανάτους να ανέρχονται στις 64.744, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα worldmeters. Την ίδια ώρα, 246.760 περιπτώσεις έχουν αποθεραπευτεί. Τα ενεργά κρούσματα είναι αυτή τη στιγμή 891.628. Από αυτά, οι 847.533 (95%) παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και οι 44.095 (5%) είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 311.504 θεωρούνται κλειστές υποθέσεις εκ των οποίων τα 246.760 (79%) έχουν αποθεραπευτεί και τα 64.744 (21%) έχουν καταλήξει. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.547 νέοι θάνατοι, ωστόσο η αύξηση στους θανάτους εμφανίζεται μειωμένη σε σχέση με χθες.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στις ΗΠΑ και ανέρχονται στις 311.637 με 8.454 θανάτους. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.052 νέοι θάνατοι στη χώρα.

Στη 2η θέση περνάει πλέον η Ισπανία, ξεπερνώντας την Ιταλία, με τα κρούσματα να έχουν ανέλθει στις 126.168 το τελευταίο 24ωρο και τους θανάτους στις 11.947, εκ των οποίων 749 το τελευταίο 24ωρο.

Ακολουθεί η Ιταλία με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται στα 124.632 και τους συνολικούς θανάτους στους 15.362 που είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 681 νέοι θάνατοι, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

10:17 - «Σήμερα αποφυλακίζομαι» - Συγκλονίζει Κύπριος που βγήκε από καραντίνα (pic)

9:59 - Συνεχίζεται για 2η ημέρα η μεγάλη επιδημιολογική έρευνα έξω από την πρώην “Οικία Επάρχου”

Συνεχίζεται σήμερα από τις 09:00 το πρωί η μεγάλη επιδημιολογική έρευνα προς εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, έξω από την πρώην “Oικία Επάρχου” η οποία σήμερα θα διαρκέσει μέχρι της 17:00 το απόγευμα, ενώ χθες συμμετείχε ποσοστό 62% των όσων είχαν κληθεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας 186 πολίτες υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία για τη διενέργεια ανιχνευτικών ελέγχων (tests) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, στην πρώην οικία Επάρχου, δηλαδή, όπως εξήγησε, ποσοστό 62% από τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, σήμερα και αύριο Δευτέρα, θα συμμετέχουν στη δειγματοληψία και όσοι από τους 106 δημότες της Πέγειας ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας. Οι πολίτες που μεταβαίνουν στην πρώην “Oικία Επάρχου”δεν χρειάζεται να αποβιβασθούν από τα οχήματα τους, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η επιλογή των 1.000 ατόμων έγινε τυχαία από το Υπουργείο Υγείας κατόπιν διαστρωμάτωσης βασισμένης σε δημογραφικά κριτήρια (ηλικία και φύλο) τα οποία όρισε η επιστημονική/επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου για να διασφαλιστεί στατιστικά το δείγμα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο κατάλογος περιλαμβάνει 1300 περίπου άτομα αλλά ένα ποσοστό γύρω στο 20% με 25% θεωρείται ότι δεν θα προσέλθει ,είτε επειδή δεν θα εντοπισθούν, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και φοβούνται να μετακινηθούν.

Κατόπιν τούτου, θα καλεστούν οι επόμενοι με στόχο να συγκεντρωθούν δείγματα από 980 έως 1000 άτομα. Οι επιλεγέντες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την συγκεκριμένη μέρα και ώρα προσέλευσης και προσκομίζουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητάς τους. Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από τρία με τέσσερα λεπτά.

9:23 - Άσκοπη μετακίνηση: Πρώτη φορά τόσες λίγες καταγγελίες

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X