ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κραυγή απόγνωσης από καρκινοπαθή στην Πάφο - Παρέμβαση Υπ.Υγείας και ΟΚΥπΥ

Έδειξαν ενδιαφέρον Υπ. Υγείας και Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή ΟΚΥπΥ

Μεγάλη ευαισθητοποίηση έχει επιδειχθεί για την 51χρονη καρκινοπαθή και το πρόβλημα νοσηλείας, που θα αντιμετωπίζει από αύριο Δευτέρα, ενώ για το θέμα της ενημερώθηκε από τον Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη, που έχει αναλάβει την προσωρινή διεύθυνση του ΓΝ Πάφου, τόσο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου όσο και ο Γενικός Εκτελεστικός του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης. Ο Υπουργός και ο κ. Λοϊζίδης επέδειξαν άμεσο ενδιαφέρον, όπως ανέφερε η διεύθυνση του κρατικού νοσηλευτηρίου.

Κατόπιν της ενημέρωσης που έτυχαν ο Υπουργός Υγείας και ο Γενικός Εκτελεστικός του ΟΚΥπΥ, την 51χρονη καρκινοπαθή που αντιμετωπίζει πρόβλημα νοσηλείας, τουλάχιστον από την Δευτέρα και μετά, λόγω αναστολής της λειτουργίας του Hospis, εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού, επισκέφτηκε στο δωμάτιο της στο Hospis της Ιδιωτικής Κλινικής “Αγιος Γεώργιος» ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Μουτήρης ανέφερε ότι η πρωινή του επίσκεψη έγινε κατόπιν συνεννόησης με τους θεράποντες ιατρούς της 51χρονης, τον χειρούργο και τον ογκολόγο, και κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον Γενικό Εκτελεστικό του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας τον κ. Χρίστη Λοϊζίδη αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ύστερα από την ενημέρωση της οποίας έτυχε.

Κατέστησε επίσης σαφές, πως το θέμα της 51χρονης θα αντιμετωπιστεί στην ανθρώπινη του διάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες συνθήκες διαβίωσης της ασθενούς.

Όπως ανέφερε, αναμένεται εντός της ημέρας το αποτέλεσμα του σχετικού τεστ για τον κορωνοϊό, στο οποίο υποβλήθηκε και ανάλογα με το αποτέλεσμα γίνονται σκέψεις για τη μεταφορά της ασθενούς στην Ογκολογική Κλινική του ΓΝ Λεμεσού για τη συνέχιση της νοσηλείας της.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μουτήρη, η 51χρονη ανέφερε πως αισθάνεται καλά και ευχαρίστησε για την επίσκεψη, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω νοσηλεία της.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χθες, ο Άριστος Γεωργίου, Ιατρικός Διευθυντής του Hospis, το οποίο φιλοξενεί η Κλινική “Άγιος Γεώργιος” στην Πάφο, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της 51χρονης, και εξήγησε πως το Hospis κλείνει για δύο λόγους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η λειτουργία του Hospis στηρίζεται από τα εμπορικά καταστήματα που αυτή την περίοδο είναι κλειστά και δεύτερον επειδή ασθενής εντοπίστηκε ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, συνέχισε, τα άτομα που φιλοξενούνταν στο Hospis πρέπει να τεθούν σε αυτοπεριορισμό με εντολή του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, από την ημέρα της πανδημίας σταμάτησαν οι εισαγωγές ασθενών και θα πρέπει να πηγαίνουν στα σπίτια τους ή όπου αλλού μπορούν να πάνε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X