ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα στοιχεία: Στην Αραδίππου η μεγαλύτερη εγχώρια μετάδοση

Ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας, με ημερομηνία μέχρι τις 2 Απριλίου

Πάφος, Λάρνακα και Αραδίππου κρατούν τα ηνία της εγχώριας μετάδοσης της νόσου COVID-19 στην Κύπρο, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα που έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας την Κυριακή 5 Απριλίου.

Τα νέα στοιχεία είναι επικαιροποιημένα μέχρι και τις 02/04 και δίνουν εικόνα σχετικά με τα συμπτώματα, τις ηλικίες, την εγχώρια μετάδοση του ιού και το φύλο όσων έχουν νοσήσει.


Κύπρος: Εφαρμογή στα κινητά για περιορισμό του κορωνοϊού


Όπως φαίνεται και στα πιο κάτω γραφήματα, το 52% των νοσούντων είναι άνδρες και το υπόλοιπο 48% είναι γυναίκες. Επίσης, οι περισσότερες περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού παρατηρήθηκαν στην Αραδίππου της επαρχίας Λάρνακας, ενώ ακολουθούν οι Πάφος και Λάρνακα. Όσον αφορά στις ηλικιακές ομάδες των όσων είχαν νοσήσει μέχρι τις 2 Απριλίου, το 66% είναι άτομα μεταξύ των ηλικιών 18-59, ενώ ακολουθούν άτομα από 60 έτη και άνω με ποσοστό 29%. Παρακάτω, εξάλλου, είναι καταγεγραμμένη και η συχνότητα των συμπτωμάτων, με το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσούντων να είχε παρουσιάσει πυρετό, ενώ ακολουθούν ο βήχας και η μυαλγία.

Στο παρακάτω γράφημα, αναγράφονται οι θάνατοι οι οποίοι είχαν καταγραφεί μέχρι τις 2 Απριλίου και ανέρχονταν στους 12, από 348 κρούσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία εξάγει το λογισμικό σύστημα IRIS, από τους 12 ασθενείς οι οποίοι κατέληξαν, μόνο οι 8 είχαν ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X