ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρεμιέρα για το restart - Στα 874 τα κρούσματα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου αρχίζει η Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων στην Κύπρο.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ανοίγουν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση 

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν από σήμερα)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Όσον αφορά τα κρούσματα, ο αριθμός ανήλθε στα 874,  (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Τα θύματα της πανδημίας στην Κύπρο, είναι 15.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις 

21:00 - Υπ. Υγείας: «Κολύμπι επιτρέπεται, όχι ηλιοθεραπεία» (vid)

20:15 - Ανοικτές για το κοινό οι υπηρεσίες του Δ. Πάφου με την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας

19:00 - Επίδομα Ειδικής Άδειας για Φροντίδα Παιδιού: Τι άλλαξε

18:00 - Κύπρος: Ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

17:00 - Έτσι «άνοιξε» σήμερα η Κύπρος (pics)

15:35 - Διευθετήσεις για παραχώρηση μασκών σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για μερική κάλυψη των αναγκών

Στο πλαίσιο της έναρξης ισχύος της στρατηγικής της Κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των απαγορεύσεων σήμερα και την πρόνοια για υποχρεωτική χρήση μάσκας από συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία την ΟΕΒ, το ΚΕΒΕ, την ΠΟΒΕΚ και άλλα οργανωμένα σύνολα, έχει θεσμοθετήσει διαδικασίες για την παραχώρηση μασκών για μερική κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν από σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στόχος είναι να γίνεται ελεγχόμενη διανομή των μασκών στους εργαζόμενους που σύμφωνα με τις Οδηγίες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα στον χώρο εργασίας τους, και να τεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην παρατηρείται κατάχρηση.

Οι επιχειρήσεις, σημειώνεται, που δεν είναι μέλη σε κάποια από τις πιο πάνω οργανώσεις ή οργανωμένα σύνολα μπορούν να αποτίνονται στις πιο πάνω οργανώσεις, οι οποίες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να τις εξυπηρετήσουν και να τους προμηθεύσουν ποσότητα μασκών για τη μερική κάλυψη των αναγκών τους.

Για τον σκοπό αυτό, έχει καταρτιστεί ειδικό έντυπο, το οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να υποβάλλουν στα σημεία παραλαβής των μασκών

18:00 - Κύπρος: Ο χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

15:20 - Έτσι ορίζεται το «πολυκατάστημα» όπως το εξηγεί ο Υπ. Υγείας (Ηχητικό)

15:00 - Για τους σχεδιασμούς της Αστυνομίας ενημερώθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Σαββίδη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφορικά με τους σχεδιασμούς της Αστυνομίας για αυστηρότερους ελέγχους, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση και των νέων μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα.

14:55 - Αυξημένη πειθαρχία, σοβαρότητα και υπομονή, συστήνει ο Δήμαρχος Λεμεσού

Με αυξημένη πειθαρχία, σοβαρότητα και υπομονή πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νέα περίοδο προς την ομαλοποίηση, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, διαμηνύοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει πισωγύρισμα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ με αφορμή την πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Νικολαϊδης είπε πως δεν θα πρέπει καν να δούμε αυτήν την περίοδο ως περίοδο χαλάρωσης αλλά ως μια πορεία προς την ομαλοποίηση της έκτακτης κατάστασης που ζούμε τους τελευταίους μήνες.

14:30 - «Η Δημοτική εκπαίδευση δεν επιστρέφει στα σχολεία ούτε στην δεύτερη φάση»

14:15 - Για τη διαχείριση της πανδημίας, συζήτησαν τηλεφωνικά Πρόεδρος Αναστασιάδης και Πρωθυπουργός της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα, η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επαναλειτουργία τομέων οικονομικής δραστηριότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, αφού και οι δύο χώρες εισέρχονται σήμερα στην πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων για θέματα που βρίσκονται αυτή την περίοδο ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει ο κ. Σεντώντας.

14:10 - Η Εκκλησία θα μεριμνήσει για αυστηρή εφαρμογή μέτρων, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ο Αρχιεπίσκοπος

Η Εκκλησία θα μεριμνήσει για αυστηρή εφαρμογή μέτρων, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παναγιώτη Σεντώνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κατά την προσέλευση των πιστών στους Ναούς, η Εκκλησία της Κύπρου θα μεριμνήσει για την αυστηρή εφαρμογή των σχετικών μέτρων και των πρωτοκόλλων υγειονομικής συμπεριφοράς που καθόρισε το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πιστών, καταλήγει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

13:55 - Κύπρος: Θετικός στον κορωνοϊό πυροσβέστης

13:25 - Χαλάρωση μέτρων: Αισιόδοξη η Κυβέρνηση ότι οι πολίτες θα δείξουν την ίδια ωριμότητα

12:45 - Κύπρος: Πλησίαζε οδηγούς χωρίς μάσκα ή γάντια - Την είδε η αστυνομία (pics)

12:30 - Χρήση μάσκας – Πότε και από ποιους πρέπει να χρησιμοποιείται

11:50 - Άρχισε ο εργαστηριακός έλεγχος στους εργαζόμενους

11:30 - Ένας ασθενής με κορωνοϊό και 15 με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στο ΓΝ Λεμεσού

Στο 5ο όροφο του ΓΝ Λεμεσού νοσηλεύονται σήμερα 15 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού καθώς και ένα άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΚΥπΥ, μέχρι το μεσημέρι, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού νοσηλεύεται διασωληνωμένοι, ένας ασθενής με κορωνοϊό και ένας με ύποπτα συμπτώματα.

Στον 5ο όροφο νοσηλεύονται συνολικά 16 άτομα, 15 με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 και ένα που έχει προσβληθεί από τον ιό.

Εξάλλου, από τις επτά χθες βράδυ μέχρι τις επτά σήμερα το πρωί, εξετάστηκε ένα άτομο στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού, και κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εισαγωγή.

Στον Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στη ψυχιατρική πτέρυγα, εξετάστηκαν έξι πολίτες, με δυο από αυτούς να γίνονται εισαγωγή.

10:45 - Επαναπατρίζονται 3.000 άτομα τον Μάιο στην Κύπρο

Σε 3.000 πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία υπολογίζεται ο αριθμός όσων αναμένεται να επαναπατριστούν τον Μάιο στην Κύπρο, με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο να λέει ότι ρυθμός αυτών που επιστρέφουν κυμαίνεται αυτή τη στιγμή σε 200-300 άτομα ημερησίως.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρούσος είπε ότι από τις 21 Μαρτίου, που εκδόθηκε το διάταγμα απαγόρευσης πτήσεων, έχουν επαναπατριστεί συνολικά 5.056 πρόσωπα στην Κύπρο, ενώ κατά το διάστημα από 13 Απριλίου μέχρι 3 Μαΐου, αυτοί που επέστρεψαν ανήλθαν σε 4.126 άτομα.

Το πρόγραμμα επαναπατρισμού θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η απαγόρευση των πτήσεων, σημείωσε ο Υπουργός. Αναφέρθηκε και στην περίπτωση 80 περίπου πολιτών που αναμένουν τον επαναπατρισμό τους από τη Ρωσία, ενώ είχαν αγοράσει εισιτήρια με πτήση που δεν πραγματοποιήθηκε τελικά. Η πτήση που ναύλωσε η ρωσική Κυβέρνηση για χθες, Κυριακή, 3 Μαΐου, ακυρώθηκε και σύμφωνα με την ενημέρωση των ρωσικών αρχών θα επαναπρογραμματιστεί.

«Αν δεν προγραμματιστεί μέχρι αύριο, θα προγραμματίσουμε πτήση δική μας, όπως κάνουμε με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, για να επαναπατρίσουμε τα άτομα από τη Ρωσία» δήλωσε ο κ. Καρούσος.

Είπε εξάλλου ότι μέχρι στιγμής, πτήσεις έχουν διενεργηθεί από αρκετά αεροδρόμια από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως Χίθρου, Εδιμβούργο, Μπρίστολ, Μπέρμινγχαμ και Μάντσεστερ, αλλά και από την Ελλάδα, τόσο Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη.

10:05 - Οκτώ πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά 8 πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα οκτώ άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 73 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

09:50 - Δώδεκα ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 12 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους 12 ασθενείς οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, ως σταθερή.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθούν δύο εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Χθες δόθηκε εξιτήριο σε ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 139 εισαγωγές και δόθηκαν 112 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

09:45 - 31 ασθενείς προσήλθαν στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς το τελευταίο τριήμερο

Τριάντα ένας ασθενείς προσήλθαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου που πέρασε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, εκ των οποίων κανένας δεν χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού, σύμφωνα με την Διευθύντρια του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς δρα Μαρία Παπαγεωργίου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η δρ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής, το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς δέχτηκε 31 ασθενείς. Επεσήμανε, πως κανένα από τα περιστατικά που δέχτηκε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς δεν έφερε συμπτωματολογία ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού.

Επίσης, η δρ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως στον παθολογικό θάλαμο νοσηλείας κατά το τριήμερο έγιναν δύο εισαγωγές . Ο ένας εκ των δύο ασθενών με γαστρεντερίτιδα και ο άλλος με υπερτασική κρίση, όπως είπε.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς έχει επιστρέψει στην εργασία του, ανέφερε, σημειώνοντας πως οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς που εξυπηρετεί όλο το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς ανέρχονται σε 70 άτομα .

09:30 -  Στους 145 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ο λόγος για μια 88χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν» η οποία δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη νοσηλευόταν αποσωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

09:00 - Πέραν των 3,56 εκ. τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως

Στα 3.566.804 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως, με τους θανάτους να φθάνουν τους 248.304.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του worldometer, τα άτομα που έχουν αποθεραπευτεί ανέρχονται στα 1.156.982.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 2.161.518. Η κατάσταση 2.111.467 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό (98%) είναι ήπια, ενώ η κατάσταση των 50.051 (2%) είναι σοβαρή ή κρίσιμη.

Τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως καταγράφουν οι ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προβληθεί από τον ιό ανέρχονται σε 1.188.384. Οι νεκροί από τον ιό φθάνουν τους 68.600.

Ακολουθούν η Ισπανία με 247.122 κρούσματα και 25.264 νεκρούς, η Ιταλία με 210.717 κρούσματα και 28.884 νεκρούς, το Ηνωμένο Βασίλειο με 186.599 κρούσματα και 28.446 νεκρούς, η Γαλλία με 168.693 κρούσματα και 24.895 νεκρούς και η Γερμανία με 165.664 κρούσματα και 6.866 νεκρούς.

08:30 - Στις 11 Μαϊου επαναλειτουργεί ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του ΓΝ Πάφου

Στις 11 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας, Σωκράτη Μενελάου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μενελάου ανέφερε πως ο προσωρινός σταθμός αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου στελεχώνεται από μία ιατρό και δύο αιμολήπτριες.

Όπως είπε ο κ. Μενελάου, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα υπήρχαν κάποιες περίοδοι πολύ καλές με αθρόα προσέλευση αιμοδοτών με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα.

Υπήρξαν, ωστόσο, παρατήρησε κάποιες άλλες περίοδοι κατά τις οποίες η ροή αιμοδοτών ήταν σχετικά χαμηλότερη και παρουσιάστηκαν, όπως είπε, πολύ μικρά και μεμονωμένα προβλήματα τα οποία ήταν πλήρως διαχειρίσιμα και αντιμετωπίστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά ειδικά την περίπτωση της Πάφου, ο κ. Μενελάου σημείωσε πως αντιμετώπισαν τοπικά προβλήματα στην επαρχία Πάφου με τη διανομή παραγώγων αίματος από το Κέντρο Αίματος τα οποία είχαν ληφθεί σε άλλες Επαρχίες.

Αυτό που έχει σημασία, επεσήμανε, δεν είναι από πού θα ληφθούν οι μονάδες αίματος , αλλά να υπάρχει παγκύπρια επάρκεια σε όλα τα παράγωγα. Ο κ. Μενελάου σημείωσε πως εκτός από τους σταθμούς αιμοδοσίας παγκύπρια διοργανώνονται δειλά- δειλά και αιμοδοσίες σε κοινότητες.

07:50 - Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα έχουν εμβόλιο έως το τέλος του χρόνου

07:30 - Απαγόρευση κυκλοφορίας - Πόσοι δεν συμμορφώθηκαν λίγο πριν το unlock

07:10 - Τέσσερα περιστατικά στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών και άλλα τέσσερα στη ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου

Τέσσερα περιστατικά νοσηλεύονται στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών και άλλα τέσσερα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για το Covid-19.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Μουτήρης ανέφερε από όσους εξετάστηκαν χτες στο Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του Νοσοκομείου Πάφου, ένα περιστατικό μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική του ΓΝ Λευκωσίας με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Επίσης συνέχισε, νοσηλεύονται στον μικτό θάλαμο άλλοι τρεις ασθενείς.

Στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας χτες 15 ασθενείς και μερικοί εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X