ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live - Αντίστροφη μέτρηση για το unlock

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Η Κύπρος επιστρέφει στην κανονικότητα της έπειτα από τα μέτρα που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων. (Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στο μεταξύ, την απόφαση να λειτουργήσουν από την 21η Μαΐου τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της χώρας, κατά τη β’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5) ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει η φοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου και του Γ’ έτους των Τεχνικών Σχολών. (Διαβάστε τι θα ισχύει ΕΔΩ)

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 917 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). 

Η επιδημιολογική εικόνα κρίνεται από τους ειδικούς άκρως ικανοποιητική λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Β' Φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

20:40 - Χωρίς κρούσμα στα κατεχόμενα ενώ υπάρχουν και επικρίσεις

Κανένα κρούσμα δεν εντοπίστηκε σήμερα ανακοίνωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας πως οι διαγνωστικοί έλεγχοι έφτασαν τους 201.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ανακοίνωση από τον κ. Πιλλί έγινε μετά την συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» που σήμερα έγινε στην Μόρφου, λόγω και των πυρκαγιών στην περιοχή. Ο αριθμός των κρουσμάτων στα κατεχόμενα παραμένουν 108 από τις 17 Απριλίου. Τα τεστ είχαν αυξηθεί κατά πολύ το προηγούμενο διάστημα ενώ τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αρκετή μείωση.

Η «βουλευτής» του ΡΤΚ, Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί αμφισβήτησε το αποτέλεσμα λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το να έχουν γίνει πάνω από 30.000 τεστ αλλά τα κρούσματα να είναι μόνο 108. Γνωρίζουν, πρόσθεσε σε ομιλία της στη «βουλή», ότι στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ περιλαμβάνονται και γρήγορα, όπως θα γίνουν και στο μέλλον και ζήτησε διαφάνεια στην πληροφόρηση για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό.

20:30 - Πιθανές εξαιρέσεις ανά χώρα από την καραντίνα για διεθνείς αφίξεις στο Ην. Βασίλειο

Την προοπτική να εξαιρεθούν μελλοντικά από την επικείμενη καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αφίξεις από χώρες με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού, άφησε ανοιχτή ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων το απόγευμα της Δευτέρας, κ. Σαπς επιβεβαίωσε ότι οι λεπτομέρειες της καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Ιουνίου.

Όπως σημείωσε, αρχικά θα πρόκειται για ένα μέτρο με καθολική ισχύ αναφορικά με τη χώρα προέλευσης του κάθε ταξιδιώτη που θα έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ερώτηση Συντηρητικού βουλευτή, ωστόσο, ο υπουργός είπε ότι πράγματι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει στη συνέχεια «περαιτέρω βελτιώσεις» του μέτρου της καραντίνας.

«Για παράδειγμα, πράγματα όπως αερογέφυρες που θα επιτρέπουν σε κόσμο από άλλες χώρες που και οι ίδιες έχουν επιτύχει χαμηλότερα επίπεδα μόλυνσης από τον κορωνοϊό να έρχονται στη χώρα. Άρα, πρόκειται για ενεργείς συζητήσεις, οι οποίες όμως θα πάνε πέρα από αυτό που αρχικά θα είναι μία καθολική κατάσταση», είπε ο κ. Σαπς.

Αρχικά πιστεύεται ότι από το μέτρο θα εξαιρούνται μόνο οι οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα, οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και στον τομέα εθνικής ασφάλειας, οι διπλωμάτες και ενδεχομένως επιστήμονες που πραγματοποιούν έρευνες για τον κορωνοϊό.

20:18 - Στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή το νομοσχέδιο για τις κυβερνητικές εγγυήσεις

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση των τροπολογιών επί του νομοσχεδίου και του διατάγματος για τις Κυβερνητικές Εγγυήσεις και το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή προς ψήφιση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγγελος Βότσης, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης της Δευτέρας κατά την οποία συζητήθηκαν οι τροπολογίες στην παρουσία της κυβερνητικής πλευράς.

Με βάση την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κατά την ανάγνωση και συζήτηση των περίπου 20 τροπολογιών που κατέθεσαν τα κόμματα, η κυβερνητική πλευρά «έκανε απλά σχόλια» και ανέφερε στην Επιτροπή την επίσημη θέση της Κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων να μην γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις που θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου και του σχετικού διατάγματος ή θα τα καθιστούν ανεφάρμοστα. Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει τελικά η κατάληξη, στην Επιτροπή Οικονομικών ανάλογα και με τις συστάσεις του Προέδρου.

20:17 - Τοποθέτηση ΥΠΠΑΝ στην 3η άτυπη τηλεδιάσκεψη Υπουργών Παιδείας της ΕΕ

Στην ανάγκη συντονισμού, σε ευρωπαϊκό και διμερές επίπεδο, για διευκόλυνση των εγγραφών των νεοεισερχόμενων φοιτητών σε Πανεπιστήμια άλλων χωρών, είτε με επέκταση των τελικών ημερομηνιών για υποβολή αιτήσεων, είτε με την παροχή δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών, όπως και με άλλους τρόπους, αναφέρθηκε, σε τοποθέτηση του στην 3η άτυπη τηλεδιάσκεψη Υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία συγκάλεσε η Κροατική Προεδρία, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, της τηλεδιάσκεψης προήδρευσε η Υπουργός Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας, Prof. Blazenka Divjak, και σε αυτήν συμμετείχαν οι αρμόδιοι Υπουργοί των χωρών μελών της ΕΕ.

Οι Υπουργοί συζήτησαν σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που λαμβάνονται στις χώρες τους, καθώς και τις προκλήσεις που προκύπτουν στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Προδρόμου ευχαρίστησε την Κροατική Προεδρία για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, για συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη μέλη, μέσα από τη συνεχή ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών διαχείρισης της κρίσης.

20:00 - Ξανά στην Επιτροπή Οικονομικών την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τα κουπόνια προς ακυρωθέντα ταξίδια και κρατήσεις

Ξανά ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα τεθεί την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τον τουρισμό που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά στη παραχώρηση πιστωτικής σημείωσης (κουπονιού) από τουριστικές επιχειρήσεις με κυβερνητική εγγύηση προς καταναλωτές, που δεν απόλαυσαν τα προϊόντα που αγόρασαν και προπλήρωσαν λόγω ακυρώσεων που προέκυψαν από τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

Η συνεδρία θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα αρχίσει στις 17.00.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελο Βότση στο νομοσχέδιο θα γίνουν νέες αλλαγές από την Κυβέρνηση μετά από συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. Το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή για να ψηφιστεί σε νόμο με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος.

19:50 - Ξανά ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών την Τετάρτη το νομοσχέδιο για μείωση ενοικίων

Σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών που θα συνέλθει την Τετάρτη θα τεθεί το νομοσχέδιο για τροποποίηση του περί φορολογίας εισοδήματος νόμου, με την οποία προτείνεται η παραχώρηση φορολογικών κινήτρων σε ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητη ιδιοκτησία (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), με στόχο να προβούν σε εθελοντική μείωση του ενοικίου από 30% μέχρι 50% μέχρι τρεις μήνες από 1η Ιουνίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2020.

Με βάση δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελου Βότση επί του νομοσχεδίου θα θα γίνουν νέες αλλαγές από τη Κυβέρνηση μετά από συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία. Στόχος είναι το νομοσχέδιο να τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής που θα συνέλθει την Παρασκευή.

Το νομοσχέδιο διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών λίγη ώρα πριν από την έναρξη της απογευματινής τηλεδιάσκεψης.

18:50 - Γιατί δεν θ' ανοίξουν τα νηπιαγωγεία στην Κύπρο

18:30 - Alert οι παιδίατροι για το σπάνιο σύνδρομο που μοιάζει με νόσο Kawasaki - Ένα περιστατικό στην Κύπρο

18:00 - Μόνο ένα νέο κρούσμα στην Κύπρο

17:30 - Σε ισχύ μέχρι και τη 12η Ιουνίου 2020 τα Ειδικά Σχέδια που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας

17:00 - Συνέρχεται η Επιτροπή Οικονομικών έχοντας ενώπιον της και το νομοσχέδιο με κίνητρα για 3μηνη μείωση ενοικίων

Συνέρχεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών με τηλεδιάσκεψη για να εξετάσει τις νομοτεχνικά επεξεργασμένες τροπολογίες επί του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις, υπό το βάρος της σύσκεψης του Προεδρικού μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των αρχηγών των κομμάτων, και για να εξετάσει το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τον τουρισμό και το νέο κείμενο νομοσχεδίου για παραχώρηση φορολογικών κινήτρων σε ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν ακίνητη ιδιοκτησία (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), με στόχο να προβούν σε εθελοντική μείωση του ενοικίου μέχρι τρείς μήνες εντός του 2020.

Το νομοσχέδιο με τα κίνητρα προς μείωση ενοικίων έχει διαβιβαστεί προ ολίγου στη Βουλή.

15:20 - Στα 18 τα άτομα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

15:00 - Εξώδικα σε πέντε επιχειρήσεις λιανικού - Δεν έκαναν τεστ για κορωνοϊό στους εργαζόμενους

13:57 - Κύπρος: Αυτοί είναι οι χώροι εστίασης που ανοίγουν την Πέμπτη

13:37 - Συνολικά 90 πρόσωπα στο Λύκειο Αραδίππου υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό

Δειγματοληψία σε 90 άτομα, για να διενεργηθεί τεστ κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» μετά τον εντοπισμό, την περασμένη εβδομάδα δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε τελειόφοιτους μαθητές.


Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Αραδίππου Παύλος Δημητριάδης «σήμερα λίγο μετά τις οκτώ το πρωί μετέβη στο Λύκειο Αραδίππου κινητή μονάδα δειγματοληψίας προκειμένου να λάβει δείγματα από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γραμματειακό και άλλο προσωπικού του Σχολείου. Συνολικά σήμερα έδωσαν δείγμα περίπου 90 μαθητές, προσωπικό της Σχολικής Εφορίας, εκπαιδευτικό, γραμματειακό και άλλο προσωπικό του Λυκείου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δημητριάδης είπε πως «από την περασμένη Πέμπτη14 Μαΐου έδωσαν δείγμα για εξετάσεις 133 άτομα μαθητές, εκπαιδευτικό, γραμματειακό και άλλο προσωπικό του Λυκείου Αραδίππου. Χθες πραγματοποιήθηκε απολύμανση στο Λύκειο και προσήλθε στο σχολείο πολύ μικρός αριθμός τελειόφοιτων μαθητών για να παρακολουθήσει μαθήματα».

Ανέφερε επίσης ότι «με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την περασμένη εβδομάδα, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών των δύο ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πρόκειται για 35 άτομα τα οποία τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες».

Πρόσθεσε πως «στο σχολείο από την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, η Διεύθυνση του Λυκείου έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα στην είσοδο και την έξοδο του σχολείου, καθώς και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ έγινε σήμανση σε όλους τους χώρους και τοποθετήθηκαν αφίσες για τον τρόπο που οι μαθητές πρέπει να πλένουν τα χέρια τους και τις αποστάσεις που πρέπει να κρατούν μεταξύ τους.

Στο Λύκειο Αραδίππου, συνέχισε «ξεκίνησαν μαθήματα 154 μαθητές, δηλαδή 81 άτομα από την πρώτη ομάδα, που πηγαίνει σχολείο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη και 73 πρόσωπα από τη δεύτερη ομάδα που μεταβαίνει στο Λύκειο την Πέμπτη και την Παρασκευή».

13:12 - Κρούσματα: «Την εβδομάδα που μας έρχεται μπορεί να τα γυρεύουμε με το κερί»

12:40 - Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας παιδοκομικών και βρεφοπαιδοκομικών σταθμών

12:07 - Πότε καταργείται εντελώς το SMS

11:36 - Συνολικά τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους τέσσερις ασθενείς ένα άτομο νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η υγεία των ασθενών είναι σε καλή γενική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς, έγιναν μέχρι σήμερα 147 εισαγωγές και δόθηκαν 126 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

11:25 - Κύπρος - Διάταγμα: Πολίτες καταγγέλλουν αστυνομικούς

11:10 - Αυστηρά τα μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές για τον κορωνοϊό (vid)

10:52 - Δεκατέσσερα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά δεκατέσσερα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Τα δεκατρία άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα πρόσωπο βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένο, ενώ δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
 
Εν τω μεταξύ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 47 άτομα τα οποία θα παραμείνουν εκεί μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

10:01 - Ξεπερνά τις 7.500 ο αριθμός όσων επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών

Ξεπερνά τις 7.500 ο αριθμός όσων επαναπατρίστηκαν στην Κύπρο σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Σαμουήλ.

Αναφερόμενος στην πτήση από τη Φρανκφούρτη, που αναμενόταν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Ο κ. Σαμουήλ γράφει σε ανάρτησή του στο twitter ότι «όταν με το καλό προσγειωθεί η αποψινή πτήση από FRA, ο αριθμός των επαναπατρισθέντων προσώπων σε διάστημα μικρότερο των 2 μηνών -υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν- θα ξεπεράσει τις 7500».

Εξάλλου, το περασμένο Σάββατο διενεργήθηκε πτήση επαναπατρισμού και από το αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, με 122 πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσία στα κοινωνικά δίκτυα, μέχρι στιγμής, ως αποτέλεσμα των συντονισμενων προσπαθειών της Πρεσβείας και των Γενικών Προξενείων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, του Υπουργείου Εξωτερικών της ΚΔ και του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν επαναπατρισθει 264 άτομα.

08:33 - Έναρξη ελέγχων σε επιχειρήσεις που ανοίγουν στη 2 φάση, εντατικοποιούνται στα σχολεία

Αρχίζει σήμερα η διενέργεια 10.000 δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και χώρους εστίασης, επιχειρήσεις, που θα επαναλειτουργήσουν κατά τη 2η φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία στο πρόγραμμα των 20.000 ελέγχων, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία όπου βρέθηκαν θετικά κρούσματα. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα των διαγνωστικών ελέγχων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και θα ενισχυθεί, συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους μαθητές/μαθήτριες.

Στην περίπτωση που αφορά την Αραδίππου, λαμβάνοντας υπόψη και την προηγούμενη επιδημιολογική εικόνα, μετά από συνεννοήσεις με τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο αποφάσισε να επεκταθεί το δείγμα των διαγνωστικών ελέγχων και να γίνουν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων στην πόλη. Προτρέπονται οι γονείς και κηδεμόνες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Στο Λύκειο Αραδίππου εντοπίστηκαν δύο θετικά περιστατικά COVID-19 σε μαθητές.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η δειγματοληψία για κορωνοϊό στο Λύκειο έγινε την Πέμπτη 14 Μαΐου σε 133 άτομα, μαθητές, καθηγητές, ένα φρουρό ασφαλείας και άτομα του γραμματειακού προσωπικού.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, έγινε ιχνηλάτηση των επαφών των δύο προσώπων, που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Πρόκειται για 35 άτομα, τα οποία τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, έχει διευθετηθεί η διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων για τον COVID-19 για όλους τους τελειόφοιτους μαθητές, καθώς και το προσωπικό του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα. Στο Λύκειο είχε βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό μέλος του προσωπικού καθαριότητας του σχολείου.

Η κινητή μονάδα βρίσκεται στον χώρο του σχολείου σήμερα από τις 7:30 π.μ.. Σχετικό πρόγραμμα αποστέλλεται σήμερα από το σχολείο σε όλους τους μαθητές.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή ελέγχων σε επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν κατά τη 2η φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, αυτή θα αρχίσει στις 18 Μαΐου 2020 και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου 2020.

Συγκεκριμένα, οι 7.500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2.500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής/κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ).

Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν.

07:48 - Πρώτη η Λεμεσός στις καταγγελίες

07:08 - Τριάντα ένας ασθενείς στο ΤΑΕΠ και 4 στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας ΓΝ Πάφου

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτούργησε και χθες το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με 31 ασθενείς να έχουν επισκεφτεί το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, μέχρι τις 20:30 της Κυριακής, ενώ άλλοι τέσσερις παραπέμφθηκαν στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για covid- 19 για εξέταση, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Πάφου για τον covid- 19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως η πληρότητα στο Νοσοκομείο είναι σχεδόν στο 100% του 60% της δυναμικότητάς του σε κλίνες, λόγω της επιφυλακής από την πανδημία.

Χθες στο μεταξύ, συνέχισε, λειτούργησε στο νέο χώρο δίπλα από το ΤΑΕΠ, το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας , ενώ σήμερα αναμένεται να μετακινηθεί η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας και να παραδοθεί ο χώρος για να επαναλειτουργήσει το Τμήμα Ψυχικής Υγείας.

Η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, όπως είπε, θα λειτουργήσει από σήμερα σε λυόμενη εγκατάσταση αποτελούμενη από έξι δωμάτια και χώρο αναμονής, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για διαμόρφωση ειδικού χώρου για τη Βραχεία δίπλα από το ΤΑΕΠ, όπου λειτουργικά, είπε, θα είναι πιο κατάλληλος χώρος.

Ο δρα Μουτήρης σημείωσε πως η ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων είναι θετική, ωστόσο θα πρέπει να διατηρήσουν σε επιφυλακή τις υπηρεσίες υγείας, και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το ενδεχόμενο νέου κύματος.

Επεσήμανε τέλος πως το μεγάλο στοίχημα θα είναι η επαναλειτουργία των σχολείων, που πρέπει όμως να γίνει προσεκτικά και με κατάλληλα διαρρύθμιση των χώρων του σχολείου, κατά τρόπο που να μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό, κατέληξε. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X