ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λεμεσός: Εντόπισαν σκάφος που μόλυνε την θάλασσα;

Οι δηλώσεις του Δήμαρχου Γερμασόγειας στο 24News

Εδώ και αρκετό καιρό στις παραλίες της Λεμεσού παρατηρείται ρύπανση στα ύδατα η οποία απασχολεί τους λουόμενους όσον αφορά την καταλληλότητα των νερών για κολύμπι. Ωστόσο φέρεται να εντοπίστηκε ένα από τα σκάφη που προκαλούν το πρόβλημα, μετά από καταγγελία του δημάρχου Γερμασόγειας, ο οποίος αντελήφθη θαλάσσια ρύπανση και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές.

Ο Δήμαρχος, Κυριάκος Ξυδιάς, σε δήλωση που παραχώρησε στο 24News, εξήγησε ακριβώς το τι είδε και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες, απευθύνοντας έκκληση στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας για την ανάληψη δράσης.

Όπως μας αναφέρει ο κ. Ξυδιάς ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά με σκάφος θαλάσσιων σπόρτς είδε ένα άλλο να περνάει, ενώ λίγο αργότερα παρατήρησε μια μεγάλη καφέ κηλίδα στο νερό και σκουπίδια μαζεμένα γύρω της. Ο κ. Ξυδιάς προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού και το σκάφος το οποίο είχε δεί να περνάει εντοπίστηκε και όπως φαίνεται είχε ξεκινήσει από την Μαρίνα Λεμεσού. Δυστυχώς, όμως, όπως δηλώνει, δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, τα οποία να το συνδέουν με την ρύπανση της θάλασσας, αφού δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες της απόρριψης των λυμάτων στο νερό.

Ο κ. Ξυδιάς δηλώνει ότι είναι καιρός να αλλάξουν τα πράγματα, οι διαδικασίες και οι νόμοι, ώστε οι κρατικές υπηρεσίες να μπορούν να ελέγχουν τα σκάφη που βγαίνουν στα ανοιχτά. Ακόμη καλεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και τους υπεύθυνους να αναλάβουν δράση για τέτοιου είδους περιστατικά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X