ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Παραμένει μέχρι την Πέμπτη το φεγγάρι

Μετά από παράκληση του κοινού ανά το παγκύπριο

Ανακοινώσεις

Μέχρι και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου θα παραμείνει στη Λάρνακα το έργο τέχνης του Luke Jerram «Μουσείο του Φεγγαριού», που είχε απομακρυνθεί προσωρινά από την Πλατεία Ζουχούρι για να προστατευθεί από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας το έργο που κανονικά θα παρέμενε στη πόλη μέχρι την περασμένη Κυριακή, μετά από παράκληση του κοινού ανά το παγκύπριο και λόγω της αθρόας προσέλευσης, το «Μουσείο του Φεγγαριού – Museum of the Moon» θα παραμείνει για ακόμα τρεις μέρες.

Συγκεκριμένα μετά από ενέργειες μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας σε συνεργασία με τις Εταιρείες Once In a Blue Moon και WonderDots, κατέστη δυνατή η παραμονή του φεγγαριού, από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου».

Το Μουσείο του Φεγγαριού - Museum of the Moon, «αποτελεί μια μοναδική εμπειρία και ο Δήμος Λάρνακας καλεί όσους δεν το έχουν επισκεφτεί να το κάνουν μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη».

Σημειώνεται ότι «το Μουσείο του Φεγγαριού - Museum of the Moon» είναι ένα έργο τέχνης του Βρεττανού καλλιτέχνη Luke Jerram που δημιουργήθηκε το 2016 και από τότε έχει ταξιδέψει σε πολλαπλές γωνιές του πλανήτη, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Με διάμετρο επτά μέτρων, το έργο αποτελείται από εικόνες υψηλής ανάλυσης (120dpi) από το Επιστημονικό Κέντρο της ΝΑSA».

Σε κλίμακα περίπου 1:500,000, κάθε εκατοστόμετρο της φωτιζόμενης σφαιρικής εγκατάστασης αντιπροσωπεύει 5 χιλιόμετρα της επιφάνειας του φεγγαριού. Η εγκατάσταση προσφέρει μια πολυσύνθετη εμπειρία και συνοδεύεται από ηχητική/μουσική υπόκρουση από τον βραβευμένου με BAFTA και Ivor Novello συνθέτη Dan Jones».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση