
24news team
Εντονότατες είναι πλέον οι διαμαρτυρίες από πολίτες των περιοχών της Λευκωσίας οι οποίες έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή της υδροδότησης λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό της Λακατάμιας. Πάρα πολύς κόσμος φωνάζει ότι είναι χωρίς νερό εδώ και δύο μέρες.
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, σε ανάρτησή του στα social media, απέδωσε την ευθύνη για τη βλάβη και την αποκατάστασή της, στο Τμήμα Αναπτύξεων Υδάτων. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ΤΑΥ δεν έχει προσδιορίσει πότε θα -επιλύσει το πρόβλημα και θα- καταστεί δυνατή η ροή νερού προς τις υδατοδεξαμενές του ΕΟΑ.
Η ανακοίνωση από τον Οργανισμό δεν καθησύχασε τους ταλαιπωρημένους πολίτες, οι οποίοι σχολιάζοντας τη σχετική ανάρτηση, εξέφρασαν παράπονα και διαμαρτυρίες. Παραθέτουμε ενδεικτικά σχόλια:
Αγανάκτηση και διαμαρτυρίες
- «Επιστημονικές ανακοινώσεις για να στρέψετε την προσοχή αλλού! Είμαστε πέραν των 24 ωρών χωρίς νερό, στους 40 βαθμούς, τούτη εν η ουσία».
- «Ούτε καν να πλένουμε τα χέρια μας μπορούμε και δεν μπορείτε να δώσετε ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος!».
- «Καλό θα ήταν να ενημερώνατε και τους πολίτες έγκαιρα όχι μετά από τόσες ώρες».
- «Στο Τσερι έχει από τα χθες (26.08) το πρωί που δεν έχουμε νερό».
- «Αισθάνεστε ότι είναι λογικό να γράφετε προτάσεις του τύπου “δεν είναι ενταγμένες στα όρια του ΕΟΑ”; Αντιλαμβάνεστε ότι παραδέχεστε με ανακοίνωση σας ότι έχουμε τέτοια γραφειοκρατία σε τούτο τον τόπο που οι δεξαμενές, οι σωλήνες τζαι το νερό εν ανήκουν στην ίδια υπηρεσία;».
- «Ούτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής δεν μπορούμε… να εφαρμόσουμε. Να το πω αλλιώς; Ούτε τουαλέτα!».
- «Δυο μέρες χωρίς νερό και πάμε. Μπράβο».
ΕΟΑ: «Διαβάστε προσεκτικά»
Από πλευράς ΕΟΑ, τα σχόλια δεν έμειναν αναπάντητα. «Η βλάβη είναι ευθύνη του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων. Ο ΕΟΑ Λευκωσίας διαχειρίστηκε το πρόβλημα με το απόθεμα νερού των δεξαμενών του, που επηρεάστηκαν. Λόγω της παρατεταμένης διάρκειας των εργασιών του ΤΑΥ εξαντλήθηκε και το διαθέσιμο απόθεμα νερού των δεξαμενών. Αναμένουμε ενημέρωση από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για την επίλυση του προβλήματος», απαντούσε αρχικά.
Μάταια όμως καθώς οι πολίτες συνέχισαν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, με τον Οργανισμό να επανέρχεται με την εξής απάντηση: «Διαβάστε προσεκτικά την ανάρτηση, σας παρακαλώ, η βλάβη δεν είναι ευθύνη του ΕΟΑ κι ούτε έχουμε εμπλοκή στην αποκατάσταση της βλάβης. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων καταβάλλει προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης».
Κλείδωσε τα σχόλια στη δημοσίευση
Και πάλι όμως ο κόσμος δεν αντιμετώπιζε θετικά τις θέσεις του Οργανισμού, με τα σχόλια που εξέφραζαν διαμαρτυρία και απόγνωση να αυξάνονται. Αποτέλεσμα; Η σελίδα του ΕΟΑ Λευκωσίας να κλειδώσει τα σχόλια στη συγκεκριμένη δημοσίευση.