ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
26° Λευκωσία,
31 Ιουλίου, 2021
sport fm - listen live

Κύπρος: Χειροπέδες σε γνωστό γιατρό - επιδημιολόγο

Συνελήφθη για την διαμαρτυρία κατά των μέτρων στο Προεδρικό

24news team

Μεταξύ των προσώπων που συνελήφθησαν την Δευτέρα (19/7) για τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη ημέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και το συγκρότημα «ΔΙΑΣ», βρίσκεται και γιατρός που είναι γνωστός για τις θέσεις του ενάντια στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Έκτροπα «ΔΙΑ»: Νέες φωτογραφίες υπόπτων

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον γιατρό Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μάλιστα, από το 2005 μέχρι το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας - Eπιδημιολόγος.

Ο δρ Σωτηριάδης, υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος της COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Σημειώνεται ότι ο δρ Σωτηριάδης, διαπιστώθηκε πως στη διαδήλωση, κρατούσε τηλεβόα και απευθυνόταν στον κόσμο, ενώ διερευνάται αν είναι από τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας. 

Υποκινητές μεταξύ των 7 νέων συλλήψεων

Στις 12 έχουν φτάσει οι συλλήψεις προσώπων για τα έκτροπα που σημειώθηκαν μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία πολιτών στο Προεδρικό, η οποία κατέληξε έξω από το συγκρότημα «ΔΙΑΣ» όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

Την Τρίτη (20/7) οδηγούνται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας 7 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι και πρόσωπα που πιστεύεται ότι είναι υποκινητές της διαδήλωσης κατά των μέτρων. Σημειώνεται ότι βάσει διατάγματος του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, απαγορεύονται οι διαδηλώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αστυνομία συνεχίζει την προσπάθεια για ταυτοποίηση κι άλλων προσώπων από τη διαμαρτυρία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ενώ, αναμένονται κι άλλες συλλήψεις. 

*Η ομιλία του γιατρού έξω από το Προεδρικό (Δες ΕΔΩ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση