ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος/Lockdown: Περιορισμοί στο αυτοκίνητο - Ποιες οι εξαιρέσεις

Το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει για τις μετακινήσεις

24news team

«Έκλεισαν» σχεδόν τα πάντα στην Κύπρο από τις 10 Ιανουαρίου και οι μετακινήσεις του κόσμου γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, αφού στο νησί εφαρμόστηκε ξανά το lockdown.

Οι τρόποι με τους οποίους οι πολίτες δικαιούνται να μετακινούνται, είναι λίγο-πολύ γνωστοί (SMS ή έγγραφο). Αυτό όμως που προκαλεί κάποια σύγχυση είναι πώς οι πολίτες μπορούν να κινούνται με τα αυτοκίνητά τους. Δηλαδή, ποιοι μπορούν να επιβαίνουν σε αυτά, πόσα άτομα επιτρέπεται να μεταφέρουν κ.α.


Έλεγχοι Αστυνομίας σε οχήματα: Η λεπτομέρεια που ίσως δεν ξέρεις


Το Υπουργείο Υγείας σε απαντήσεις που δίνει σε συχνές ερωτήσεις του κοινού, σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται αναφέρονται τα ακόλουθα, τα οποία είναι πέρα για πέρα, διαφωτίστηκα.

Επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών;

Ναι, η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής, για σκοπούς άθλησης σε παραλία πολιτών που διαμένουν σε Επαρχία που δεν έχουν πρόσβαση σε παραλία ή μονοπάτια της φύσης, ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.

Πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε ιδιωτικό όχημα και πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα ΜΜΜ;

Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας. Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας. Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας. Για σκοπούς εργασίας και σε περίπτωση που το ιδιωτικό όχημα είναι χωρητικότητας κάτω των πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί, κτλ) καθορίζεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση