ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλεγχοι Αστυνομίας σε οχήματα: Η λεπτομέρεια που ίσως δεν ξέρεις

Χιλιάδες οι έλεγχοι της Αστυνομίας καθημερινά

24news team

Από τον καιρό που πρωτοεμφανίστηκε και στο νησί μας ο κορωνοϊός, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον υπουργό Υγείας και την επιδημιολογική ομάδα που συστάθηκε, ξεκίνησαν να λαμβάνουν μέτρα ούτως ώστε να μην εξαπλωθεί στην κοινότητα.

Η Κύπρος την περασμένη άνοιξη εισήλθε σε καθεστώς lockdown, κάτι πρωτόγνωρο τόσο για εμάς, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες το εφάρμοσαν επίσης, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της φονικής πανδημίας.

Πέραν από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, υπάρχουν κι άλλοι που το καθήκον τους καλεί να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και την κοινωνία. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους αστυνομικούς.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να βγουν στους δρόμους για να επιτηρούν τους πολίτες ώστε να τηρούν τα μέτρα που ανακοινώνονται από την Κυβέρνηση, με τους ελέγχους να είναι χιλιάδες καθημερινά τόσο σε άτομα που κινούνται πεζοί, όσο και σε αυτούς που κινούνται με οχήματα, αλλά και σε υποστατικά.


Επιτέλους! Μίλησε για τον parody η Γιολίτη: «Σκόπιμα δεν τοποθετήθηκα»


Μια λεπτομέρεια που ίσως οι πολίτες δεν γνωρίζουν, είναι ότι κατά τον έλεγχο που γίνεται από τα μέλη της Αστυνομίας σε οχήματα, κυρίως την περίοδο του δεύτερου lockdown όπου οι πολίτες χρειάζονται έγκριση από την πλατφόρμα 8998 ή να έχουν στην κατοχή τους τα Έντυπα Α ή Β, οι επιβαίνοντες έχουν το δικαίωμα να μην κατεβάσουν το παράθυρο. Αυτό μπορεί να συμβεί για την προστασία είτε του αστυνομικού είτε του πολίτη από τον ιό.

Υπάρχει, όμως, μια προϋπόθεση. Για να επιτραπεί αυτό, πρέπει να υπάρξει σωστή συνεννόηση μεταξύ του αστυνομικού και του πολίτη στον έλεγχο. Δηλαδή, ο πολίτης θα επιδείξει τα απαραίτητα στοιχεία ή έγγραφα που χρειάζονται κατά τον έλεγχο και ο αστυνομικός δεν θα διαπιστώσει κάποια παρατυπία.

Σημειώνεται ότι, όταν χρειαστεί να γίνει νόμιμος έλεγχος εντός του οχήματος για οποιονδήποτε λόγο από το μέλος της Αστυνομίας, ο πολίτης δεν μπορεί να αρνηθεί.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X