ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Η λασποβροχή «άλλαξε» το χρώμα των αυτοκινήτων (pics)

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Οι λασποβροχές που σημειώθηκαν χθες το βράδυ λέρωσαν σχεδόν τα πάντα αφού τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν «αλλάξει» χρώμα. 

Ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Φίλιππος Τύμβιος μιλώντας στο 24news ανέφερε από πού προέρχεται η σκόνη: «Στις 18 Φεβρουαρίου, ένα επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό στην βορειοδυτική Αφρική σήκωσε μεγάλες ποσότητες σκόνης στα ανώτερη ατμόσφαιρα και από εκεί διαχύθηκαν μέσω της γενικότερης ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στις γειτονικές περιοχές. Οι μεγαλύτερες ποσότητες οδηγήθηκαν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό αλλά επίσης μεγάλες ποσότητες επηρέασαν το Σαββατοκύριακο την Ιβηρική Χερσόνησο και την Γαλλία. Η σκόνη έφτασε στην περιοχή μας με τη βοήθεια του αεροχειμάρρου η οποία έχει κατεύθυνση προς τα ανατολικά».


Κύπρος: Από την Αφρική η σκόνη - Έντονα φαινόμενα προσεχώς


 Χαρακτηριστικές είναι και οι εικόνες που δημοσιεύει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρόγνωση του καιρού

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει σκόνη η οποία μέχρι αργά το απόγευμα θα αρχίσει να αποχωρεί.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και αργότερα τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια παράλια αργότερα θα πνέουν παροδικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Αργότερα θα καταστεί κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια, τα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αρχικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια παράλια θα πνέουν παροδικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα ανατολικά παράλια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ισχυροί, 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν παροδικά πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα ανατολικά παράλια και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ωστόσο κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο για να εξακολουθήσει όμως να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση