ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Δεν βάζουν μυαλό και αψηφούν τον κίνδυνο - «Ως πότε η Πυροσβεστική θα προειδοποιεί;»

Οδηγοί εγκλωβίζονται σε ποταμούς

24news team

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών που επικρατεί κυρίως σε ορεινές περιοχές του νησιού, δημιουργεί υπερεκχείλιση των ποταμών και προβλήματα με οδηγούς που προσπαθούν να τoυς διασχίσουν. Παρά τις εκκλήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, πολλοί οδηγοί επιχειρούν να περάσουν μέσα από δύσβατα σημεία με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να κινδυνεύουν.

Την Κυριακή (23/1), δύο οδηγοί παρασύρθηκαν με τα οχήματα τους στην προσπάθεια τους να διασχίσουν το ποταμό Ξερό στην Πάφο.

Σωτήρια ήταν η επέμβαση περαστικού που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος εντόπισε τα άτομα και πριν φθάσει η Πυροσβεστική τους έριξε σχοινί και κατάφεραν να βγουν στην όχθη του ποταμού και να διασωθούν.

Στη δεύτερη περίπτωση στο ίδιο ακριβώς σημείο και κατόπιν αξιολόγησης της επικινδυνότητας, κλήθηκε ελικόπτερο της ΜΑΕΠ Αστυνομίας για τη διάσωση των οδηγών.

Οι εικόνες που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κος. Κεττής, δείχνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

«Μην συμπεριφέρεστε τόσο επιπόλαια. Αξιολογείστε τον κίνδυνο», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο κος. Κεττής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε την Τετάρτη (26/1) σε ακόμα μια περίπτωση κατά την οποία πρόσωπο προσπάθησε να διασχίσει με το όχημά του τον ποταμό Σκαρφό στην Επαρχία Πάφου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και να χρειαστεί βοήθεια.

«Ως πότε η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα προειδοποιεί;» έγραψε σε ανάρτησή του ο κος. Κεττής. 

Ελπίζουμε να μην υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις και στο μέλλον και όλοι να αντιληφθούμε την επικινδυνότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς.

Ανακοίνωση Αστυνομίας Πέμπτη 27/1/2022

Έχει παρατηρηθεί, ότι οδηγοί επιχειρούν να διακινηθούν σε δρόμους, οι οποίοι έχουν δοθεί μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας ως κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Ιδιαίτερο πρόβλημα καταγράφεται στον δρόμο Παλαιχωρίου – Αγρού, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ.

Καλούνται οι οδηγοί να ενημερώνονται και να συμμορφώνονται με τις Αστυνομικές Ανακοινώσεις, για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X