ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Δεν απαγορεύεται το κάπνισμα στο αυτοκίνητο - Πότε δεν μπορείς

Πότε τιμωρείται και το πρόστιμο σε οδηγούς

24news team

Πάρα πολλοί οδηγοί ή και επιβαίνοντες οχημάτων είναι καπνιστές και έχουν την απορία αν τελικά επιτρέπεται ή όχι το κάπνισμα εντός του αυτοκινήτου, ενώ φαίνεται να υπάρχει μικρή σύγχυση για το εν λόγω ζήτημα.

Τα πιο πάνω προσπάθησε να επιλύσει το 24news μέσω αρμόδιου προσώπου. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα μας σε επικοινωνία με τον κ. Στέλιο Παναγίδη, Υπεύθυνο της Τροχαίας Λευκωσίας,του ζητήθηκε και τοποθετήθηκε επί του θέματος ενώ θυμίζουμε ότι εξήγησε και το πρόστιμο ή την ποινή που μπορεί να δεχθεί οδηγός αν διαπιστωθεί ότι κρατούσε τιμόνι υπό την επήρεια κόπωσης (Δες ΕΔΩ).

Για το κάπνισμα εντός του οχήματος, εξηγήθηκε ότι απαγορεύεται στους οδηγούς αφού αυτομάτως σημαίνει ότι ο πολίτης οδηγεί με μη ελεύθερα χέρια.

Οι ποινές για το συγκεκριμένο αδίκημα όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον Οκτώβριο του 2020 (Δες ΕΔΩ) είναι, οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (κινητό τηλέφωνο): €150 (αντί €85) πρόστιμο και 2 - 4 Β.Π. Σε περίπτωση επανάληψης του αδικήματος εντός 3 χρόνων: οι ποινές διπλασιάζονται. Οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (άλλο αντικείμενο): €85 πρόστιμο και 1 - 3 Βαθμοί Ποινής (οι ποινές παραμένουν οι ίδιες).

Επίσης, ο κ. Παναγίδης θύμισε ότι, απαγορεύεται παντελώς το κάπνισμα από τους επαγγελματίες οδηγούς, όπως οδηγούς ταξί ή λεωφορείων.

Κατά τ’ άλλα, εντός του οχήματος μπορούν να καπνίζουν οι επιβαίνοντες, με την προϋπόθεση ότι σε αυτά δεν επιβαίνουν παιδιά κάτω των 16 ετών.

Επιπλέον, σημαντικό είναι το αποτσίγαρο να μην πετιέται εκτός οχήματος και να τίθεται σε κίνδυνο περιοχή για πυρκαγιά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση