ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
14° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Κύπρος: Ο λόγος που μπορεί να σε «γράψουν» ενώ οδηγείς και θα σε... ξαφνιάσει!

Τιμωρείται και με φυλάκιση η εν λόγω τροχαία παράβαση

24news team

Την 1η Οκτωβρίου, 2020, τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις των νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, βάσει των οποίων έχουν αυξηθεί στην Κύπρο οι ποινές για καθορισμένα τροχαία αδικήματα.

Οι αναθεωρημένες ποινές στοχεύουν επίσης στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη συμμόρφωση των πολιτών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ο εκσυγχρονισμός των ποινών, αφορά μεταξύ άλλων, τροχαίες παραβάσεις, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών, ή οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης ή ζώνη ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος, ή ασφάλιστρο κ.ά.

Από τις νέες ποινές για τα τροχαία αδικήματα όμως, εντύπωση προκαλεί αυτή που επιβάλλεται σε οδηγό που οδηγεί υπό την επήρεια κόπωσης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό πίνακα που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, η οδήγηση υπό την επήρεια κόπωσης τιμωρείται με μέχρι 1 έτος φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή €3.000 (Δες ΕΔΩ).

Σε επικοινωνία του 24news με τον Υπεύθυνο της Τροχαίας Λευκωσίας, κ. Στέλιο Παναγίδη τέθηκε το ερώτημα για το πώς ακριβώς διαπιστώνεται το πιο πάνω παράπτωμα.

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγίδης, ουσιαστικά το όλο θέμα είναι υπό την διακριτική ευχέρεια των μελών της Τροχαίας που θα κάνουν τον έλεγχο. Δηλαδή πρέπει να διαπιστώσουν ότι ο οδηγός κρατάει τιμόνι υπό την επήρεια κόπωσης και αυτό πάλι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα το τι προηγήθηκε της ημέρας του οδηγού.

Και όλα αυτά, προφανώς, θα πρέπει να αποδειχθούν...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση