ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που συζητιούνται - Αφορούν και ανεμβολίαστους

Τι αναμένεται να αποφασιστεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας πραγματοποιεί το πρωί της Τρίτης (15/02) ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσει τις εισηγήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το πλάνο θα περιλαμβάνει χαλαρώσεις, με μοντέλο που θα ξεδιπλώνεται σε δύο δόσεις οδηγώντας στην επιστροφή στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα, μία από τις πρώτες χαλαρώσεις θα αποτελέσει η αύξηση των αριθμών που αφορούν συγκεντρώσεις σε οικίες. Όπως έχει συζητηθεί ο αριθμός από το 10 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να μετακινηθεί μεταξύ 15 και 20.


 Στα κατεχόμενα οι επικίνδυνοι δραπέτες της Πάφου;


 Πέραν όμως τις συναθροίσεις σε οικίες «ανάσα» αναμένεται να δοθεί και σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. Μάλιστα οι πρώτες συζητήσεις πέραν της αύξησης στο πλαφόν των παρευρισκομένων περιέχουν και την μεγιστοποίηση του αριθμού των ατόμων που μπορούν να καθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι.

Στο κάδρο αναμένεται να βρεθεί η αύξηση του αριθμού των προσκεκλημένων και σε εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί η ενδεχόμενη επαναφορά του περιβόητου… λικνίσματος (χορού).

Στο κάδρο και οι ανεμβολίαστοι

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν δεν αποκλείεται να αποτελέσουν και σημείο καμπής για την συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αφορούν την άρση αριθμού περιορισμών που αφορά ανεμβολίαστους θα πρόκειται για την αρχή του τέλους στον «σκληρό» διαχωρισμό. Πληροφορίες της «Κ» κάνουν λόγο για εισαγωγή στην συζήτηση του ζητήματος επιστροφής ατόμων χωρίς ιστορικό εμβολιασμού σε διάφορους χώρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση