ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κώστα: Υψηλά ιστάμενοι στο ΑΚΕΛ έλεγαν «τούτος δέρνει τη γυναίκα του»

«Βίωσα τη λάσπη» - Στην κεντρική επιτροπή δεν πίστεψαν ότι τον Ιανουάριο του 2023 κινδύνευσε η ζωή του

24news team

Την ανάγκη να προστατεύσει το όνομά του και να πει στον κόσμο την αλήθεια για τις συνθήκες που αντιμετώπισε, ένιωσε ο μέχρι πρότινος βουλευτής με το ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, σε μια αποκαλυπτική του συνέντευξη στο LemesosTV.

Παρότι δέχθηκε πιέσεις από πολλά κόμματα, ανέφερε πως σεβόμενος τον κόσμο της Αριστεράς που τον εμπιστεύτηκε, επέλεξε να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2026. Ξεκαθάρισε όμως πως «δεν αποσύρθηκα. Η απόφαση ήταν του κόμματος».

Για να προσθέσει πως «το κόμμα έλαβε μια απόφαση. Εγώ εξέφρασα δημόσια το ότι θεωρώ ότι αδικήθηκα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καταστατικό δεν λέει αυτό το πράγμα. Θεωρώ ξεκάθαρα ότι εγώ εμπίπτω στις εξαιρέσεις».

Συνεχίζοντας, ο επί 15ετίας βουλευτής τόνισε πως «άκουσα πάρα πολλά και δυστυχώς συνεχίζω να ακούω πάρα πολλά για μένα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έζησα και την αχαριστία και την αγνωμοσύνη αλλά βίωσα με τον χειρότερο τρόπο τη λάσπη, την υπόσκαψη και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Όταν βρήκε τη γυναίκα του να κλαίει

Ο Κώστας Κώστα ανέφερε μεταξύ άλλων πως «γύριζαν τα σπίτια και έλεγαν, “μα εν να ψηφίσετε τον αγγράμματο και τον αμόρφωτο;”. Στην προεκλογική του ’21, μία νύχτα πήγα σπίτι και βρήκα τη Λία να κλαίει. Την έπιασε ένας κοινός μας φίλος και της είπε το εξής φοβερό: “Μα εν να ψηφίσετε τον ανήθικο; Τούτος δέρνει τη γυναίκα του, τον έδιωξε από το σπίτι και χώρισαν ”.

Έχω 100 οικογένειες στη Λεμεσό καταγεγραμμένες που τους το έλεγαν. Με έπαιρνε κόσμος και μου έλεγε ότι πήγαιναν κάποιοι και τους έλεγαν αυτά τα πράγματα. Από το ΑΚΕΛ, πολλά ψηλά μάλιστα».

Εννιά μέρες στην εντατική πολυκλινικής

Αναφέρθηκε επίσης και σε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας του τον Ιανουάριο του 2023, λόγω στρεπτόκοκκου, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί 9 μέρες στην εντατική μονάδα πολυκλινικής. «Την όγδοη μέρα μου είπαν οι γιατροί μόλις που γλίτωσα. Είχα πνευμονία και αναπτύχθηκαν βακτήρια στον λαιμό. Άμα περάσουν 4-5 μέρες κτυπούν καρδία, νεφρό και μετά σηψαιμία», είπε ο Κώστας Κώστα.

Φανερά φορτισμένος, είπε ακόμα πως γύρω του είχαν πεθάνει εφτά άνθρωποι από τον ίδιο λόγο και ότι τους δύο τους γνώριζε. Μετά έλαβε ιατρική οδηγία και βρισκόταν σε απόλυτη απομόνωση για 4-5 εβδομάδες, χωρίς να μπορεί να μιλήσει αλλά τον κατηγόρησαν ότι ήταν ψέματα για να μην λάβει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές, συνέχισε.

«Στη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΕΛ για την εκτίμηση του αποτελέσματος των προεδρικών, κάποιοι έβαλαν θέμα να το ψάξουν με την πολυκλινική αν ήταν αλήθεια», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε το LemesosTV (από το 5:01 οι αναφορές στα πιο πάνω):

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση