ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Καταγγελία για ιατρική αμέλεια: Τα αίτια θανάτου του 71χρονου

Διενεργήθηκε η νεκροτομή

24news team

Διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 71χρονου άνδρα που «έσβησε» στο σπίτι του στη Λεμεσό, λίγες ώρες αφότου έλαβε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με την ευρήματα των Ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Μάριου Ματσάκη, ο οποίος εκπροσωπούσε την οικογένεια, ο θάνατος του 71χρονου οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου επί εδάφους πρόσφατου εμφράγματος, ενώ η νεκροτομή κατέδειξε και σοβαρή στεφανιαία νόσο.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Οικογένεια 71χρονου που απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/4) καταγγέλλει ιατρική αμέλεια.

Συγκεκριμένα, ο 71χρονος είχε εισαχθεί στο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, για καθετηριασμό στις 11 Απριλίου. Την Παρασκευή (16/4) έλαβε εξιτήριο, ενώ ενημερώθηκε ότι έπρεπε να επιστρέψει στο νοσοκομείο μετά από περίπου 20 ημέρες, γιατί επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδίας.

Ωστόσο, δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας δεν τα κατάφερε και εντοπίστηκε νεκρός στην οικία του από μέλος της οικογένειάς του, μόλις λίγες ώρες από τη στιγμή που έλαβε εξιτήριο.

Η οικογένεια καταγγέλλει ιατρική αμέλεια, ενώ απαντήσεις αναμένονται και από τη νενομισμένη νεκροτομή.

Για την καταγγελία οικογένειας 71χρονου που απεβίωσε λίγες ώρες αφότου έλαβε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εξέδωσε ανακοίνωσε ο ΟΚΥπΥ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αρχικά ότι για την κατ’ ισχυρισμό ιατρική αμέλεια δεν επιθυμεί να προβεί σε δημόσια σχόλια ενόσω η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη ωστόσο θέλησε να εκφέρει τον ισχυρισμό των θεραπόντων ιατρών.

«Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, αφού έγιναν όλα τα ενδεικνυόμενα, το εξιτήριο δόθηκε στη βάση ιατρικών δεδομένων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η σχετική ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα για καταγγελία για κατ΄ισχυρισμό ιατρική αμέλεια από ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, από συγγενείς ασθενούς ηλικίας 71 χρόνων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα αποφύγει να προβεί σε δημόσια σχόλια ενόσω τα γεγονότα της υπόθεσης αποτελούν αντικείμενο έρευνας. Θεωρεί όμως υποχρέωση να ξεκαθαρίσει ότι, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, αφού έγιναν όλα τα ενδεικνυόμενα, το εξιτήριο δόθηκε στη βάση ιατρικών δεδομένων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση