ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η καταστροφή στο Νικητάρι από... ψηλά (Φωτογραφία)

Σάρωσε η κακοκαιρία στις επαρχίες της Λευκωσίας

Σφοδρή χαλαζόπτωση και δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σήμερα το πρωί στο Νικητάρι και άλλα χωριά της περιοχής, όπως αναφέρει σε ανάρτηση της στον επίσημο της λογαριασμό στο Twitter, η Γενική Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας Κύπρου (ΓΕΔΠΑ).

«ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Σφοδρή χαλαζόπτωση και δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές το πρωί (14/12/2020) στο Νικητάρι και άλλα χωριά της περιοχής. Κρατικές Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και η Πολιτική Άμυνα, υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, κινητοποιήθηκαν αμέσως», γράφει στο tweet της η ΓΕΔΠΑ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο αναπληρωτής Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας Κυριάκος Χατζηγεωργίου είπε ότι όταν ενημερώθηκαν για το συμβάν, περίπολο της Δύναμης που ήταν στην περιοχή Άλωνα, πήρε οδηγίες να κατευθυνθεί στο Νικητάρι, «διότι η πληροφόρηση που είχαμε ήταν γενική ότι υπήρχαν καταστροφές».

«Με την άφιξη του περιπόλου ενημερωθήκαμε για τις καταστροφές, τι έγινε, και ότι υπήρχαν σπίτια χωρίς στέγες και άρα αυτόματα υπάρχει πιθανότητα ο κόσμος να φιλοξενηθεί κάπου. Είχαμε ήδη ξεκινήσει και εμείς και η Επαρχιακή Διοίκηση και ήρθαμε επί τόπου. Δύο άτομα προληπτικά, λόγω ηλικίας, τους πήραμε στο Νοσοκομείο της Ευρύχου. Η πλειοψηφία του κόσμου προτιμά να μείνει σε συγγενείς», κατέληξε.

Αυτούσια η ανάρτηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X