ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φρικτό έγκλημα Λεμεσού: Το πάθος του «όπλισε» τα χέρια

Το πάθος του για τον τζόγο τον οδήγησε στο έγκλημα

24news team

Ο φόνος της 36χρονης Iryna από την Λευκορωσία, η οποία φονεύθηκε εντός της οικίας της, συγκλόνισε την κοινή γνώμη, με τις  αποκαλύψεις γύρω από το έγκλημα να μην σταματούν.

Ο 29χρονος από την Λιθουανία, που μετά την σύλληψή του ομολόγησε τον φόνο της 36χρονης μητέρας τριών παιδιών, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου παρουσιάστηκε για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησής του, είναι εθισμένος στον τζόγο τα τελευταία 10 χρόνια.


Σοκάρουν όσα ομολόγησε ο 29χρονος - Πώς σκότωσε την Iryna


Το πάθος του αυτό μάλιστα, φαίνεται να τον οδήγησε στην διάπραξη του φρικτού εγκλήματος.

Ο 29χρονος και η άτυχη Iryna, είχαν γνωριστεί το 2019 και η φιλική τους σχέση εξελίχθηκε σε ερωτική, ενώ στην συνέχεια χώρισαν, αλλά συνέχιζαν να έχουν επαφές. Η 36χρονη μάλιστα, φέρεται να είχε κάνει προσπάθειες να βοηθήσει τον 29χρονο να ξεκόψει χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Έτσι γνώρισε τον συνεργό του

Για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της 36χρονης Iryna η Αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψη 24χρονου ομοεθνή του 29χρονου. Ο νεαρός συνελήφθη ως συνεργός του δράστη.

Ο 29χρονος φέρεται να γνώρισε τον συνεργό του στις 9 Οκτωβρίου, όταν ο πρώτος έψαχνε για δανεικά. Όπως ακούστηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο 29χρονος εξήγησε στον ομοεθνή του το πρόβλημα που είχε με τον τζόγο και του μίλησε για την σχέση του με την Iryna η οποία ήταν πολύ πλούσια. Εκεί φαίνεται να «στήθηκε» και το σχέδιο της ληστείας στο σπίτι της.

Το «σχέδιο» που πήγε λάθος

Σύμφωνα πάντα με όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το σχέδιο των δύο δεν ήταν να σκοτώσουν την Iryna. Ο 29χρονος, ο οποίος ήταν αυτός που μπήκε στο σπίτι, θα κτυπούσε την Iryna με σκοπό αυτή να μείνει αναίσθητη και στην συνέχεια θα τοποθετούσε το αποτύπωμά της στο κινητό της τηλέφωνο για να το ξεκλειδώσει και να μεταφέρει όλα τα χρήματα στον δικό του λογαριασμό. 

Σκοπός επίσης, ήταν να κλαπούν διάφορα αντικείμενα αξίας από το σπίτι, όπως και έγινε. 

Περιέγραψε την στιγμή του φόνου

Ο 29χρονος, μετά την σύλληψή του αφού ομολόγησε τον φόνο, περιέγραψε στους ανακριτές πώς σκότωσε την 36χρονη.

Όπως ισχυρίστηκε στην αρχή την κτύπησε στο κεφάλι για να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κοιμόταν γυμνή στο κρεβάτι. Μετά, αφού δεν τα κατάφερε, την ξανακτύπησε και φέρεται να την σκότωσε με κεφαλοκλείδωμα.

Οι αρχές απέσπασαν υλικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης όπου δείχνουν τον 29χρονο να βρίσκεται σε διάφορα σημεία της Λεμεσού και της Λευκωσίας, την ώρα που καταζητείτο.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος που συνελήφθη ως συνεργός, δεν φέρεται να τοποθετείται στην σκηνή του φόνου (δηλ. στην κρεβατοκάμαρα). 

Πώς προσπάθησε να διαφύγει ο 29χρονος

Ο 29χρονος, ο οποίος καταζητείτο από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας από τη Λευκορωσία, μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε μετά από πληροφορία που δόθηκε γύρω στις 11:40 από πολίτη, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου.

«Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού, όπου μετά από εξετάσεις και αξιολόγηση των πληροφοριών εντόπισαν τον ύποπτο να κινείται βόρεια του ξενοδοχείου Four Seasons» είπε και πρόσθεσε πως ο ύποπτος επιχείρησε να διαφύγει και ακολούθησε καταδίωξη που έφτασε μέχρι την περιοχή Αμαθούντας.

Τελικά, τα μέλη της Αστυνομίας κατάφεραν να ανακόψουν τον 29χρονο και να τον συλλάβουν, ενώ διαπιστώθηκε πως είχε βάψει τα μαλλιά του μαύρα σε μια προσπάθεια να μην αναγνωριστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X