ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Είπαμε να χαλαρώσουμε, όχι να πετάξουμε τις μάσκες»

Επιστρέφουν οι μάσκες;

Πάρια Ευσταθίου

Προβληματισμός επικρατεί μετά την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως μετά την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τον αριθμό των νοσηλειών, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Σημείωσε επίσης ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της υποχρέωσης για χρήση προστατευτικής μάσκας.

Από την πλευρά της, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, Δρ. Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ, ανέφερε πως η επιστροφή της μάσκας σε κλειστούς χώρους, είναι μία σκέψη, με δεδομένη τη νέα παραλλαγή της Όμικρον, ωστόσο, θα πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, μας αναφέρθηκε πως μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται, ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι δεν αυξάνονται οι νοσηλείες. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή, ωστόσο, τόνισε πως μπορεί να αποφασίστηκε η άρση αυτού του μέτρου και να χαλαρώσαμε, αλλά δεν μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες νομιζόμενοι ότι έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό.

Όπως μας είπε ο Δρ. Καραγιάννης, θα πρέπει να φοράμε οικειοθελώς τις μάσκες σε χώρους υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχουν πολλά άτομα.

Αναφορικά με την υποπαραλλαγή της Όμικρον ΒΑ5 ο κος. Καραγιάννης δήλωσε πως είναι πιο μεταδοτική, με σοβαρά συμπτώματα, αφού φαίνεται πως δεν προσβάλλει μόνο το αναπνευστικό σύστημα, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να μπορεί να οδηγήσει και στην αύξηση νοσηλειών.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X