ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Έπεσε» η υπόθεση Γιολίτη - Parody

Αναμένονται αγωγές

24news team

Άναψε το πράσινο φως από το Ανώτατο Δικαστήριο, για ακύρωση του εντάλματος έρευνας που εκδόθηκε σχετικά με την υπόθεση που αφορούσε λογαριασμό-παρωδία στο Twitter, ο οποίος ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα. Έμιλυ Γιολίτη.

Θυμίζουμε ότι στις 18 Ιανουαρίου το γραφείο Φοίβος Χρ. Κληρίδης & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., μέσω των δικηγόρων Αλέξανδρου Κληρίδη και Ηλία Χρίστου, καταχώρισε μονομερή αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε απόφαση με την οποία παραχωρείται άδεια καταχώρισης προνομιακού εντάλματος φύσεως Certiorari για την ακύρωση του εντάλματος έρευνας αναφορικά με την υπόθεση που αφορά τον συγκεκριμένο λογαριασμό.


Σε σοκ η Γιολίτη για τον parody - Την έσωσε ο Πρόεδρος (vid)


Από πλευράς Κυβέρνησης, δεν υποβλήθηκε κάποια ένσταση μέσω του Γενικού Εισαγγελέα σχετικά με την αίτηση της πλευράς της παραπονούμενης και έτσι στην επόμενη συνεδρία του το Ανώτατο αποφάσισε ότι, η αίτηση για ακύρωση του εντάλματος είναι δικαιολογημένη και επιτυγχάνει.

Με το προνομιακό ένταλμα Certiorari, ακυρώνεται το σχετικό ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε από την Αστυνομία.

Η προηγούμενη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο στις (18/1) έκρινε ότι υπάρχει συζητήσιμη υπόθεση στην βάση της πληρότητας ή όχι του όρκου στον οποίο βασίστηκε το ένταλμα έρευνας.

«Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν φαίνεται να προέβη σε εκτίμηση του υλικού που τέθηκε ενώπιον του προκειμένου να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα για το αν δημιουργείτο η απαιτούμενη από το νόμο εύλογη υποψία και δέχθηκε ως rubber stamp τη θέση της Αστυνομίας, αφού με βάση τον όρκο της αστυνομικού δεν υπάρχει εύλογη αιτία να πιστεύεται ότι διαπράχθηκαν τα υπό εξέταση αδικήματα, ότι δηλαδή η αιτήτρια είχε σχέση με αυτά, και πως στην οικία της υπήρχαν τα αναζητούμενα τεκμήρια» είχε αναφέρει τότε το Ανώτατο Δικαστήριο στην απόφασή του.

Επίσης, σημειώθηκε ότι στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας δεν τέθηκε το ακριβές περιεχόμενο της πληροφορίας και του ισχυρισμού που δόθηκε εναντίον της γυναίκας που θεωρήθηκε ύποπτη. Δεν δόθηκε και μαρτυρία από την οποία να προκύπτει η εύλογη υπόνοια εναντίον της μητέρας δύο παιδιών, που έγινε σχετική έρευνα στο σπίτι της.

Πιθανότητα αγωγών

Η πλευρά της παραπονούμενης, αφού δικαιώθηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου όσον αφορά το ένταλμα έρευνας στην οικία της, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news φαίνεται να προσανατολίζεται στην κατάθεση αγωγής εναντίον της Δημοκρατίας, ζητώντας αποζημίωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X