ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μαγευτικό θέαμα με τα ροζ φλαμίνγκο στη Λάρνακα (pics)

Τα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν και φέτος την εμφάνισή τους

24news team

Τα πανέμορφα φλαμίνγκο κατέκλυσαν και φέτος την Αλυκή Λάρνακας, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Το τοπίο γίνεται παραδεισένιο με την είσοδο των ιδιαίτερων αυτών πτηνών με το ροζ φτέρωμα, που τους προσδίδει μια μαγεία στην όψη.

Η Αλυκή Λάρνακας, ένα σύνολο τεσσάρων λιμνών εκ των οποίων οι τρεις είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, φιλοξενεί τα φλαμίνγκο που την επισκέπτονται σε αναζήτηση της αγαπημένης τους τροφής, που είναι οι γαρίδες άλμης. Μάλιστα, το κοκκινωπό χρώμα που έχουν τα φτερά τους οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές ουσίες.

Στην Κύπρο συναντάμε το είδος, μεγάλο φλαμίνγκο, (Φοινικόπτερος ο ρόδινος) Greater Flamingo (Phoenicopterus roseus) που αποτελεί και το μεγαλύτερο από όλα τα είδη φλαμίνγκο τα οποία υπάρχουν στον πλανήτη. Το συναντάμε επίσης σε υγρότοπους των παράκτιων χωρών της Μεσογείου, στην Αφρική, στην ινδική υποήπειρο και τη Μέση Ανατολή.

Γίνεται σεξουαλικά ώριμο σε ηλικία 2-3 ετών. Είναι μονογαμικό είδος που φωλιάζει σε αποικίες. Το θηλυκό γεννά 1-2 αβγά τα οποία επωάζει για 28-29 ημέρες. Τα μικρά φεύγουν από τη φωλιά 70-75 ημέρες μετά από την εκκόλαψή τους. Δεν αναπαράγονται στον τόπο μας αν και πριν μερικά χρόνια προσπάθησαν να φωλιάσουν στην αλυκή Ακρωτηρίου, χωρίς όμως επιτυχία.

Το μεγάλο φλαμίνγκο μπορεί να ζήσει έως και 33 χρόνια στη φύση, ενώ 40 σε αιχμαλωσία.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση