ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκατοντάδες οι τροχαίες παραβάσεις το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την Αστυνομία αξίζουν αναφοράς και οι άλλες 9 καταγγελίες οδηγών ποδηλάτων και χειριστών συσκευών προσωπικής κινητικότητας – e-scooters

ΚΥΠΕ

Σε συντονισμένες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων ανά το παγκύπριο, στο πλαίσιο δράσεων για την οδική ασφάλεια, από το Σάββατο, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουλίου, η Αστυνομία προέβη σε 914 καταγγελίες παραβάσεων τροχαίας. Μεταξύ αυτών παραθέτει την περίπτωση ποδηλάτη, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής σε έλεγχο αλκοτέστ από μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, φέρεται να έδωσε τελική ένδειξη 92 μg%ml αντί μέχρι 22 μg%ml, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, έγιναν 373 καταγγελίες, για παραβάσεις οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έγιναν 21 καταγγελίες, για παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων έγιναν 38 καταγγελίες, για παραβάσεις παράλειψης χρήσης προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, έγιναν 22 καταγγελίες. Άλλες 84 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αξίζουν αναφοράς και οι άλλες 9 καταγγελίες οδηγών ποδηλάτων και χειριστών συσκευών προσωπικής κινητικότητας – e-scooters, για διάφορες παραβάσεις όπως η μη χρήση προστατευτικού κράνους και η διακίνηση σε μη επιτρεπόμενους δρόμους.

Αναφέρεται επίσης σε 148 καταγγελίες για παραβάσεις σημάτων τροχαίας και οι 150 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση, μεταξύ άλλων σε θέσεις ΑμεΑ, σε πεζοδρόμια και σε δρόμους.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών τροχονομικών ελέγχων, καταγγέλθηκαν, 12 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν με ληγμένη άδεια οδήγησης, 15 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, 24 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας για το όχημά τους. Επίσης καταγγέλθηκαν άλλα 58 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν αυτοκίνητα για τα οποία δεν υπήρχε άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ, ή αυτοκίνητα που ήταν δηλωμένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών – ΤΟΜ, ως ακινητοποιημένα.

Η Αστυνομία συμπληρώνει ότι τα μέτρα οδικής ασφάλειας που λαμβάνονται από την Αστυνομία συνεχίζονται, με έμφαση στους καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους, αλλά και στη διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση