ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Βολές» κατά ΘΟΚ για συγκάλυψη - Κατέθεσε το ύποπτο πρόσωπο

Κύπριος ηθοποιός κατακεραύνωσε τον ΘΟΚ

24news team

Ο Κύπριος ηθοποιός, Δημήτρης Χειμώνας μέσω ανοικτής επιστολής αποκάλυψε ότι είναι το πρόσωπο που τον Φεβρουάριο κατήγγειλε στην Αστυνομία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από Ελλαδίτη σκηνοθέτη και κατηγορεί τους ιθύνοντες του ΘΟΚ για προσπάθεια συγκάλυψης.

Μάλιστα, στην επιστολή του αναφέρει ότι η κατάθεσή του μιλά για δύο επεισόδια το 2012 ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση συμπαράστασης ή αλληλεγγύης, ούτε προσφορά μαρτυρίας στην υπόθεσή του, από πλευράς ΘΟΚ.

Αναφέρει επίσης ότι: «Αντί της παρότρυνσης και ασφάλειας που ήλπιζα και αναζητούσα, βρήκα ένα τείχος αμφισβήτησης».

«Περιμένατε να ξεχειλίσει το ποτήρι με την υπόθεση Λιγνάδη. Περιμένατε να εκτεθείτε ονομαστικά και δημόσια, από τα κανάλια» σχολίασε ακόμη.

Πάντως, ο ΘΟΚ θέλησε να απαντήσει δημόσια στα όσα του καταλογίζει ο Κύπριος ηθοποιός. 

Αυτούσια η ανακοίνωση – απάντηση του ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή και δεν θα επιτρέψει καμία συγκάλυψη φαινομένων παρενόχλησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, και παροτρύνει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε ανάλογη συμπεριφορά να προβούν άμεσα σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. 
 
Ο ΘΟΚ ενημερώνει ότι, ως όφειλε, σεβόμενος τη διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών από τις αρμόδιες αρχές, κατέθεσε ό,τι στοιχείο του ζητήθηκε, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους, προς πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.
 
Αναφορικά με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ανοικτή επιστολή στον ΘΟΚ από τον Δημήτρη Χειμώνα», ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ενημερώνει ότι, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας στο πλαίσιο της καταγγελίας που υπέβαλε ο κ. Χειμώνας, δεν μπορεί να προβεί σε καμία δήλωση ή άλλη ενέργεια. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενό της, περιήλθε εις γνώση του Οργανισμού μόνο από τα δημοσιεύματα στον Τύπο και μέχρι στιγμής δεν παραλήφθηκε στο Αρχείο του ΘΟΚ οποιαδήποτε επιστολή. 
 
Τέλος, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, μέσω της τελευταίας δήλωσης της Προέδρου του στις 14 Μαρτίου 2021, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Η εξειδικευμένη, τακτική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων μας, η διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η μηδενική ανοχή παραμένουν τα ουσιαστικά εργαλεία πρόληψης τέτοιων φαινομένων.

Για τον ΘΟΚ, ο στόχος είναι ξεκάθαρος: να μη μείνει κανένας εργαζόμενος ή συνεργάτης του Οργανισμού απροστάτευτος, όταν χρειαστεί τη στήριξή του. Ενθαρρύνουμε όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελία να μη διστάσει να το πράξει.

Κατέθεσε το πρόσωπο – κλειδί

Ενώπιον των ανακριτών που διερευνούν την υπόθεση, βρέθηκε και το πρόσωπο που χαρακτηρίζεται ως ο «μεσάζοντας» στον ΘΟΚ, όσον αφορά τις σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση περισυλλογής των καταθέσεων και μαρτυριών από πλευράς Αστυνομίας, ο φάκελος της υπόθεσης του Κύπριου ηθοποιού αναμένεται ότι θα οδηγηθεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της.

Θυμίζουμε ότι ακόμη ένας Κύπριος ηθοποιός κατήγγειλε στην Αστυνομία απόπειρα κακοποίησής του. Πρόκειται για τον Ανδρέα Φυλακτού ο οποίος επίσης μίλησε για μεσάζοντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X