ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άνδρας από την Αυστραλία κατηγορείται για παρενόχληση παιδιού στην Κύπρο

Η μέγιστη ποινή για αυτά τα αδικήματα είναι 25 χρόνια φυλάκιση.

Ανακοινώσεις

Διεθνής Συνεργασία για Υπόθεση Σεξουαλικής Κακοποίησης Ανήλικης στην Κύπρο από Αυστραλό Υπήκοο, από την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου Αστυνομίας (Υ.Δ.Υ.Ε.Π.)

Στις 6 Οκτωβρίου 2023 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι ενήλικο πρόσωπο κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικη σε ερημική παραλία της Επαρχίας Αμμοχώστου. Τα πρόσωπα ήταν άγνωστα στις Αστυνομικές Αρχές και μετά από ημέρες συνεχών και συντονισμένων ενεργειών της ΥΔΥΕΠ του Αρχηγείου Αστυνομίας και της ΑΔΕ Αμμοχώστου, καταλήξαμε στην ταυτοποίηση του θύματος και του δράστη που είναι Αυστραλοί υπήκοοι και επισκέφθηκαν την Κύπρο για ολιγοήμερες διακοπές. Το θύμα είναι 12 ετών, ενώ ο δράστης είναι 57 ετών.

Τα μέλη της ΥΔΥΕΠ ενημέρωσαν άμεσα τον Αξιωματικό Σύνδεσμο της Αυστραλίας στη Βηρυτό, ο οποίος και ενημέρωσε άμεσα την Ομοσπονδιακή Αστυνομία στο Queensland της Αυστραλίας και αφού τους αποστάλθηκε υλικό κατάφεραν και εντόπισαν το θύμα και τον δράστη. Εντός 24 ωρών ο δράστης συνελήφθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας και εν συνεχεία παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 25 ετών μέχρι και ισόβια, για αδικήματα που αφορούν «σεξουαλική επαφή με ανήλικο». Το θύμα μετακινήθηκε από το χώρο που διέμενε στην Αυστραλία, με σκοπό την προστασία του, αφού σύμφωνα με τους ανακριτές της Αυστραλίας υπάρχει βιολογική σχέση μεταξύ δράστη και θύματος.

Συνεχίζονται οι ενέργειες από μέρους των Αυστραλιανών Ομοσπονδιακών Αστυνομικών Αρχών και της Αστυνομίας Κύπρου. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΥΔΥΕΠ και κατ’ επέκταση της Αστυνομίας Κύπρου, αφού θύμα και δράστης ήταν άγνωστοι προς τις Αρχές και είχαν εγκαταλείψει το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πριν γίνει καν η καταγγελία στην Αστυνομία Κύπρου. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει διαστάσεις και στην Αυστραλία λόγω της επιτυχίας των Αρχών των δύο κρατών στο να σώσουν την ανήλικη από τον δράστη.
Καλούμε το κοινό να συνεργάζεται με την Αστυνομία και να αναφέρει άμεσα και τάχιστα οποιαδήποτε υποψία που αφορά στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Η αφοσίωση και το έργο της Αστυνομίας στον τομέα αυτό είναι συνεχής και φαίνεται από την αύξηση καταγγελιών που είναι συνεχής τα τελευταία τρία χρόνια. Οι όποιες πληροφορίες λαμβάνονται αξιολογούνται και διερευνώνται με εχεμύθεια και τυγχάνουν εμπιστευτικού χειρισμού από τους ανακριτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση