ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλογερόπουλος - Αλεξούι: Μαρτυρίες, καταθέσεις και τεκμήρια για τα άγρια φονικά

«Πυρετός» στις Αρχές για τους φόνους Καλογερόπουλου - Αλεξούι

24news team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τις άγριες δολοφονίες που διαπράχθηκαν σε Λεμεσό και Λευκωσία με θύματα τους Θανάση Καλογερόπουλο και Αλέξη Μαυρομιχάλη αντίστοιχα. Αδιαμφησβήτητα, οι δύο αυτές περιπτώσεις έπιασαν εξ απροόπτου την Αστυνομία, το μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσα στις δύο δολοφονίες, αλλά και η μεθοδευμένη και αποτελεσματική δράση των εκτελεστών κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Διωκτικών Αρχών για διαλεύκανση των δύο εγκλημάτων.

*Το διαμέρισμα που έπεσε νεκρός ο Αλέξης Μαυρομιχάλης

Σε πρώτο στάδιο, οι Αρχές προσπαθούν να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν από πρόσωπα, ούτως ώστε να στηθεί μια σκαλέτα πληροφοριών που θα μπορέσει να «ξεκλειδώσει» το έργο των ανακριτικών ομάδων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ξεκινήσει η λήψη καταθέσεων και η αξιολόγηση μαρτυριών ενώ έχουν συσταθεί ανακριτικές ομάδες και για τις δύο υποθέσεις. Από τις Αρχές εξετάζονται επίσης και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που μπορούν να βοηθήσουν στο έργο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία δημοσίευσε το βράδυ της Τετάρτης (01/11) μία φωτογραφία όπου απεικονίζονται δύο πρόσωπα να επιβαίνουν σε μοτοσικλέτα κοντά στην περιοχή όπου εντοπίστηκε να καίγεται το αυτοκίνητο των δραστών που «γάζωσαν» τον Καλογερόπουλο. Οι Αρχές «μετά βεβαιότητας» υποστηρίζουν πως τα δύο αυτά πρόσωπα είναι οι δράστες της άγριας δολοφονίας και κάνουν έκκληση στο κοινό να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού σε περίπτωση που γνωρίζουν οτιδήποτε που μπορεί να εξακριβώσει τα στοιχεία των υπόπτων.

 

Λήφθηκαν αποφάσεις για τη διερεύνηση και την προστασία του κοινού

Το πρωί της Τετάρτης (01/11) ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου πραγματοποίησε σύσκεψη με τις ανακριτικές ομάδες που συστάθηκαν για τις δύο υποθέσεις κατά την οποία λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις μετά τις δολοφονίες. Ο Αρχηγός έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης για τις πτυχές των δύο υποθέσεων και τα ευρήματα των ανακριτών και για τις εξετάσεις μέχρι στιγμής. Για τις αποφάσεις που λήφθηκαν η κ. Μαρίνα Χριστοδούλου από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως αφορούν «στα θέματα διερεύνησης και σε θέματα προστασίας του κοινού». «Δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε πιο συγκεκριμένα στις αποφάσεις που λήφθηκαν, αφού και οι δύο υποθέσεις είναι σε εξέλιξη και σε αυτό το στάδιο δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά στο ΚΥΠΕ.

Πώς συνδέονται οι δύο δολοφονίες

Οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών είναι πως οι δύο δολοφονίες συνδέονται έμμεσα μεταξύ τους, καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες τα δύο μαφιόζικα χτυπήματα είναι επίδειξη ισχύος από εισαγόμενους ψυχρούς εκτελεστές άλλων στρατοπέδων. Τα δύο θύματα είχαν καλές σχέσεις μεταξύ τους με τις Αρχές να εκτιμούν πως δεν επρόκειτο για αντίποινα. Στο παρόν στάδιο, η προσοχή των Αρχών στρέφεται σε αλλοδαπά στοιχεία εισαγόμενης μαφίας που ενδεχομένως να θέλουν να δημιουργήσουν αποτύπωμα στη χώρα. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται και με τον τρόπο που έδρασαν και στις δύο περιπτώσεις αφού τον Καλογερόπουλο τον εκτέλεσαν σε πολυσύχναστο σημείο της Λεμεσού, το οποίο χρησιμοποιούν πολίτες είτε για κολύμπι, είτε για τον καθημερινό τους περίπατο, ενώ τον Μαυρομιχάλη τον πυροβόλησαν στην οικία του.

Διακριτική παρουσία της Αστυνομίας στην κηδεία Καλογερόπουλου

Κηδεύεται σήμερα, Πέμπτη (02/11), στη Λεμεσό ο 55χρονος Θανάσης Καλογερόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κηδεία θα βρίσκεται διακριτική αστυνομική παρουσία, αφού αναμένεται να βρεθούν εκεί πρόσωπα που βρίσκονται ήδη υπό την προστασία της Αστυνομίας υπό τον φόβο νέων χτυπημάτων.

*Εικόνα από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον Θανάση Καλογερόπουλο 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση