ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

«Φορτίο - θανάτου»: Ενδεχόμενες νέες συλλήψεις στην Κύπρο

Περιμένουν οδηγίες από Αυστραλία οι κυπριακές Αρχές

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση εντοπισμού των 645 κιλών μεθαμφεταμίνης στο Σίδνεϋ, τα οποία στάλθηκαν από την Λεμεσό καμουφλαρισμένα σε φουκούδες, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Γλυκέριος Λεοντίου, ανέφερε ότι την υπόθεση χειρίζονται οι Αυστραλιανές Αρχές.

Έτσι, οι Αρχές της Κύπρου, βρίσκονται στο ακουστικό και αναμένουν οδηγίες από τις αντίστοιχες της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, η Κύπρος αναμένει έκθεση από την Αυστραλία, από το περιεχόμενο της οποίας, πιθανότατα να προκύψουν νέες εξελίξεις ή και συλλήψεις.

Θυμίζουμε ότι στην Κύπρο ήδη έγινε η πρώτη σύλληψη για την υπόθεση, αυτή του 30χρονου επιχειρηματία που φέρεται να εξήγαγε τα ναρκωτικά στην Αυστραλία.


Για άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο ύποπτος για τις «φουκούδες του θανάτου»


Ο 30χρονος τελεί υπό κράτηση, ενώ με την λήξη του διατάγματος προσωποκράτησής του, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο, πιθανότατα για να ανανεωθεί η κράτησή του.

Για την υπόθεση, ύποπτος θεωρείται και 57χρονος υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος ανακρίθηκε αλλά δεν συνεργάστηκε με την ΥΚΑΝ. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που είχε νοικιάσει υποστατικό, το οποίο σχετίζεται με την υπόθεση.


645kg MDMA – Παραδέχθηκε για αποθήκη ο 57χρονος


Ο 57χρονος, παραδέχθηκε την ενοικίαση του υποστατικό, ισχυρίζεται όμως ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Θυμίζουμε ότι ο 57χρονου συνελήφθη στις 4 Ιουνίου 2019, για υπόθεση εντοπισμού  83,6 κιλών ναρκωτικών στον Ύψωνα.

Από την Κύπρο το φορτίο - θανάτου

Από την Κύπρο ξεκίνησε την πορεία του το κοντέινερ θανάτου με τα 645kg έκστασι και συγκεκριμένα από το λιμάνι Λεμεσού. Το εν λόγω φορτίο πραγματοποίησε στην συνέχεια στάση σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και από εκεί μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο, για να φτάσει εν τέλει στις 17/7/2019 στο Σίδνεϋ.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Αυστραλία, με το που εντόπισαν τα 645kg έκστασι, που ήταν καλά κρυμμένα, σε ψεύτικο πάτο που δημιουργήθηκε ώστε να καμουφλαριστούν, αντικατέστησαν την ναρκωτική ουσία με απομίμηση.


Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές – 645kg έκσταση στην Αυστραλία (pics)


Θυμίζουμε ότι στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν οι Αρχές της Κύπρου, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Αυστραλία συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 33 ετών, ενώ στην Κύπρο και στο Η.Β. έγιναν έρευνες σε υποστατικά και οικίες.

Όμως, επειδή την υπόθεση ανέλαβε η Αυστραλία, πλέον οι Αρχές σε Κύπρο και Η.Β. αναμένουν οδηγίες από αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X