ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για άλλες οκτώ μέρες στο κελί ο ύποπτος για τις «φουκούδες του θανάτου»

Αναζητούνται άλλοι τρεις Ελληνοκύπριοι, ενώ αναμένεται να ληφθούν 33 ακόμη καταθέσεις

Για άλλες οκτώ ημέρες ανανεώθηκε το πρωί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το διάταγμα κράτησης του 30χρονου που συνελήφθη για την υπόθεση 645 κιλών ναρκωτικών που εντοπίσθηκαν σε φουκούδες στην Αυστραλία.

Ο 30χρονος ο οποίος εμφανίζεται ως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που ανέλαβε την εξαγωγή των φουκούδων με τα ναρκωτικά, είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγή, κατοχή και εμπορεία ναρκωτικών ουσιών. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 30χρονος παραδέχεται την εξαγωγή των φουκούδων στην Αυστραλία, αρνείται όμως κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, καθώς όπως αναφέρει δεν γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών σε αυτές.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, για την υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις Ελληνοκύπριοι, ενώ αναμένεται να ληφθούν 33 ακόμη καταθέσεις από πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον του 30χρονου υπόπτου. Παράλληλα, οι ανακριτές έχουν ζητήσει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου, όπως επίσης και του τραπεζικού απορρήτου των λογαριασμών του.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι οι έρευνες συνεχίζονται και προς την πλευρά του 57χρονου υπόδικου στις Κεντρικές Φυλακές ο οποίος δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία και θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου για παραπομπή σε δίκη σε σχέση με την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X