ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές – 645kg έκσταση στην Αυστραλία (pics)

Εντοπίστηκαν μέσα σε 'φουκούες'

Με ποινή ισοβίων είναι αντιμέτωποι δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 33 ετών, που συνελήφθησαν στην Αυστραλία, μετά τον εντοπισμό 645kg χαπιών έκσταση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εκτιμάται ότι πρόκειται για 2,2 εκατομμύρια χάπια, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 61 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας. Σημειώνεται ότι τα χάπια εντοπίστηκαν τυλιγμένα σε αλουμίνια μπάρμπεκιου (σ.σ. φουκού).

Όπως αναφέρεται, η έρευνα για εντοπισμό της τεράστιας ποσότητας, ξεκίνησε όταν οι Κυπριακές Αρχές ενημέρωσαν την Αυστραλία για φορτία που επρόκειτο να φύγει από την Λεμεσό και είχε προορισμό το Σίδνεϋ.

Η κατάσχεση ήταν αποτέλεσμα ερευνών που διήρκεσσαν έξι μήνες, οι οποίες ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στις αυστραλιανές αρχές, η YKAN (Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών) Κύπρου. Συγκεκριμένα, οι κυπριακές αρχές έστειλαν σήμα για πιθανή μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αυστραλία, μέσα σε κοντέινερ.

Το εμπόρευμα ήδη βρισκόταν εν πλω για το Σίδνεϊ και με την άφιξή του πραγματοποιήθηκαν έρευνες, όπου εντοπίστηκαν 200 ψησταριές. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι κάτω από τη βάση των ψησταριών, βρίσκονταν κρυμμένες τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπίστηκε ακόμη το ποσό των 300.000 δολαρίων, αλλά και 3,5 κιλά κοκαΐνης.

Σημειώνεται ότι τα δύο πρόσωπα που συνελήφθησαν σχετικά με την υπόθεση, κατάγονται ο ένας από τον Καναδά και ο άλλος από το Κουίνσλαντ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν υπηρεσίες από την Αυστραλία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X