ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

31χρονος αγνοούμενος: Φαίνεται να «κλείδωσε» κίνητρο για απαγωγή

Έγινε άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Σύρου, Ahmed Zaidan, κάτοικου Λεμεσού, ο οποίος αγνοείται από τις 14 Φεβρουαρίου, με την Αστυνομία να διερευνά υπόθεση απαγωγής με σκοπό τον φόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση για άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 31χρονου Σύρου έγινε από τους ανακριτές, ώστε να εντοπιστεί το σήμα του κινητού τηλεφώνου του ελλείποντος προσώπου και να διαπιστωθεί με ποιους είχε συνομιλήσει την ημέρα της εξαφάνισής του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση, οι ανακριτές φαίνεται να καταλήγουν στο κίνητρο για το οποίο πιθανόν ο 31χρονος να απήχθη. Συγκεκριμένα, πίσω από την όλη υπόθεση φαίνεται να «κρύβονται» υποθέσεις ναρκωτικών.

Γνωστός στις Αρχές ο 31χρονος αλλοδαπός:

Ο εξαφανισθείς, που είναι γνωστός στις Αρχές, είχε αποφυλακιστεί στις 20 Δεκεμβρίου 2019. Σημειώνεται ότι έκτισε ποινή φυλάκισης ενός έτος αφού καταδικάστηκε για υπόθεση πλαστογραφίας, κλοπής και διάρρηξης.

Επίσης το 2013 καταδικαστηκε για διάρρηξη και κλοπή εκκλησίας.


31χρονος αγνοούμενος: Οι υποθέσεις για τις οποίες καταδικάστηκε


Να σημειωθεί ότι ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στις 25 Φεβρουαρίου 2019 έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας σε ξενοδοχείο στην Λεμεσό. Μαζί με τον 31χρονο συνελήφθη και ένας Τούρκος μετά από πληροφορία οτι οι δύο τους βρίσκονταν στο ξενοδοχείο, οπλισμένοι.


Ο ελλείπων τότε, καταζητείτο και για υπόθεση διάρρηξης στην Λεμεσό και υπόθεση εμπρησμού αυτοκίνητου στην Αγία Ναπα.

Η εξαφάνιση και η σύλληψη

Την καταγγελία για την εξαφάνιση του έκανε συγγενικό του πρόσωπο στις 20 Φεβρουαρίου και μετά από έρευνες, την ίδια μέρα η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο 31χρονος, άδειο, σε περιοχή της Λεμεσού.Όπως διαφάνηκε το αυτοκίνητο είναι εγγεγραμμένο σε Σύρο που είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018 στη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής των ερευνών, υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η αστυνομία έχει τεθεί σε συναγερμό για τον εντοπισμό του Σύρου. Σε σχέση με την εξαφάνιση του, προέκυψε μαρτυρία εναντίον 40χρονου Ιορδανού. «Ο ύποπτος φέρεται να είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε τον Σύρο, πριν την εξαφάνιση του για αυτό και συνελήφθη και το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού, όπου προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες, ως ύποπτος για απαγωγή με σκοπό τη φόνευση» ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.Ο 40χρονος αρνείται ενοχή και ισχυρίζεται ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Σύρο, τον οποίο, όπως ανέφερε, γνώρισε στις κεντρικές φυλακές και δεν είχε κανένα λόγο να του κάνει κακό.Οι ανακριτές του ΤΑΕ συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες σε μια προσπάθεια εντοπισμού του αλλοδαπού. Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X