ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Χαλασμός» - Σήκωσαν δέντρα οι άνεμοι (Vid)

Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Κακοκαιρία επικρατεί σε αρκετές περιοχές της Κύπρου από νωρίς το πρωί της Τρίτης (22/10).


«Χαλασμός» - Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι


Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Τo απόγευμα η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Λεμεσό προκαλώντας αρκετά προβλήματα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στην ηλεκτροδότηση.

Αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Επισκοπής, ήταν να αποκοπούν συνολικά επτά δέντρα δύο εκ των οποίων καταπλάκωσαν οχήματα ενώ άλλο ένα έπεσε σε στέγη σπιτιού προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

 

Κολόσσι

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βίντεο και φωτογραφίες από τις σελίδες καιρού Kitasweather και  ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ

 Ηλεκτροπαραγωγικός Σταθμός Βασιλικού

Βρυσούλες 

Λιοπέτρι 

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασταθής αέρια μάζα και χαμηλή πίεση στην ανατολική Μεσόγειο, θα επηρεάζουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ προς τις πρωινές ώρες ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Αργότερα, ο καιρός θα καταστεί κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ, ενώ στα δυτικά παράλια θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές του νησιού. Σε κάποιες περιοχές οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται, σε κάποιες περιοχές, μικρή άνοδος ενώ το Σάββατο αναμένεται γενικά μικρή περαιτέρω άνοδος στη θερμοκρασία, για να κυμανθεί το Σάββατο κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X