ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» στην Κύπρο; (vid)

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

H Κύπρος είναι υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανήλθαν στα 790, έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου, για 6 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι 13 καθώς ακόμη ένας συνάνθρωπος μας έχει προστεθεί στην μακάβρια λίστα.

Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» την Κύπρο; 

Ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κληθείς να απαντήσει, το απόγευμα της Τετάρτης (22/4), για το ποιος ήταν ο ασθενής «μηδέν» στην Κύπρο, ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν ο Βρετανός που νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου Πάφου.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

20:45 - «Θαύμα αυτό που πέτυχε η Κύπρος»

20:00 - Η συζήτηση για έναρξη της άρσης των μέτρων οφείλεται στις στερήσεις όλων, αναφέρει ο Υπ. Υγείας

19:00 - Ενα εξιτήριο δόθηκε σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

Το εξιτήριο δόθηκε σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο σπίτι του όπου θα παραμείνει υπό περιορισμό για 14 ημέρες.Μέχρι τις επτά απόψε στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 15 ασθενείς εκ των οποίων τρεις στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.Η κατάσταση της υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.Εν τω μεταξύ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των δειγμάτων για κορωνοϊό που λήφθηκαν από 280 άτομα προσωπικό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 125 εισαγωγές και δόθηκαν 99 εξιτήρια.

18:00 - Κύπρος: 6 νέα κρούσματα - Ένας ακόμη νεκρός

17:30 - Κανένα κρούσμα κορωνοϊού σήμερα στα κατεχόμενα

15:50 - Ένας ασθενής διασωληνωμένος και δυο με τραχειοστομία στη ΜΕΘ ΓΝ Λεμεσού

15:00 - Η χαλάρωση μέτρων θα αξιολογείται κάθε δύο εβδομάδες, λέει ο Υπουργός Υγείας

Η αποκλιμάκωση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά, λέει ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε μήνυμά του σήμερα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, σημειώνοντας ότι «κάθε μέτρο που θα χαλαρώνουμε θα αξιολογείται κάθε 2 βδομάδες και αναλόγως θα λαμβάνουμε τα επόμενα μέτρα». «Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας», προσθέτει.

14:00 - Αύξηση στους θανάτους από την πανδημία στην Ισπανία, ίσως σχέδια για χαλαρώσεις το Μάϊο

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του σχεδιάζει να αρχίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου να χαλαρώνει τα μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σιγά-σιγά και σταδιακά ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια, δήλωσε ο Σάντσεθ στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου, κατά την οποία πρόκειται να ζητήσει από τους βουλευτές να παρατείνουν μέχρι τις 9 Μαΐου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Ισπανία. Το lockdown επιβλήθηκε στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου.

Την ίδια ώρα η χώρα κατέγραψε 435 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, επί συνόλου 21.717 θανάτων από την επιδημία Covid-19, επιβεβαιώνοντας μία αύξηση κατά 2% του ημερήσιου αριθμού των θανάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Τα νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών ανέρχονται σε 4.211, επί συνόλου 208.389 επιβεβαιωμένων περιστατικών στην χώρα.

13:55 - Τις προσεχείς ημέρες πτήσεις επαναπατρισμού από ΗΒ και Ελλάδα

Τις επόμενες ημέρες αριθμός πτήσεων, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ελλάδα προγραμματίζονται για τον επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στη Δημοκρατία, ανακοίνωσαν το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, με τις πιο πάνω πτήσεις θα επαναπατρίζονται άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, φοιτητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε προπαρασκευαστικά προγράμματα (foundation courses) και πρωτοετείς φοιτητές που διαμένουν σε πανεπιστημιακές εστίες, πρόσωπα που έχουν δηλώσει μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εξωτερικών ενδιαφέρον για να επαναπατριστούν μέχρι τις 30 Απριλίου, καθώς επίσης κάτοχοι βεβαιώσεων βάσει των σχετικών Διαταγμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, ανάμεσα σε άλλες πόλεις, από Λονδίνο, Εδιμβούργο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ενδεχομένως να προστεθούν πτήσεις και από άλλα αεροδρόμια, προστίθεται. Επισημαίνεται τέλος ότι σύμφωνα με τη διαδικασία οι αεροπορικές εταιρείες θα επικοινωνούν με τους ενδιαφερόμενους για να τους ενημερώνουν σχετικά με την πτήση.

13:50 - «Δεν λήφθηκε απόφαση για την ημερομηνία χαλάρωσης μέτρων»

13:46 - Ανάλυση των FT υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των θανάτων στο Ην. Βασίλειο

Σε 41.102 ανεβάζει τον αριθμό των θανάτων που συνδέονται με την πανδημία του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανάλυση των Financial Times.

Η εφημερίδα βασίζει την ανάλυσή της στα στοιχεία για τους θανάτους που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το βρετανικό Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, σύμφωνα με τα οποία έως τις 10 Απριλίου οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού ήταν κατά 41% περισσότεροι από τους θανάτους που είχε καταγράψει για την ίδια περίοδο το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της χώρας ανέρχονταν σε 17.337. Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, που προσμετρά και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας και στην ευρύτερη κοινότητα, πρόσθετε πάνω από 1.600 νεκρούς λόγω κορωνοϊού έως τις 10 Απριλίου.

Για να καταλήξουν στον αριθμό των 41.102 νεκρών, οι αναλυτές των FT έχουν προσαρμόσει τα ποσοστά των πρόσθετων θανάτων βασιζόμενοι στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις για τα ποσοστά θνησιμότητας του ιού.

13:40 - Κύπρος: Οροθετικό άτομο έχει νοσήσει από κορωνοϊό - Κατάφερε να αποθεραπευτεί

13:15 - Επαναπατρισμός πολιτών από Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα

Το Υπουργεία Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνουν ότι προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες αριθμός πτήσεων, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ελλάδα για τον επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στη Δημοκρατία.

Με τις πιο πάνω πτήσεις θα επαναπατρίζονται άτομα που εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, φοιτητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε προπαρασκευαστικά προγράμματα (foundation courses) και πρωτοετείς φοιτητές που διαμένουν σε πανεπιστημιακές εστίες, πρόσωπα που έχουν δηλώσει μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Εξωτερικών ενδιαφέρον για να επαναπατριστούν μέχρι τις 30 Απριλίου, καθώς επίσης κάτοχοι βεβαιώσεων βάσει των σχετικών Διαταγμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, ανάμεσα σε άλλες πόλεις, από Λονδίνο, Εδιμβούργο, Μάντσεστερ, Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ενδεχομένως να προστεθούν πτήσεις και από άλλα αεροδρόμια.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη διαδικασία οι αεροπορικές εταιρείες θα επικοινωνούν με τους ενδιαφερόμενους για να τους ενημερώνουν σχετικά με την πτήση.

12:45 - Στα 933 τα νέα περιστατικά COVID19 στο Βέλγιο, 266 νέοι θάνατοι

Σύνολο 933 νέα κρούσματα του COVID19 κατεγράφησαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 41889 κρούσματα από την αρχή της κρίσης. Από τους νέους ασθενείς, οι 408 ζουν στη Φλάνδρα, οι 446 στη Βαλλονία και οι 60 στις Βρυξέλλες, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για 19 ακόμα άτομα. Συνολικά οι αρχές διεξήγαγαν περί τα 5000 τεστ.

Αναλυτικά, η κατάσταση έχει ως εξής: Τις τελευταίες 24 ώρες 263 εισήχθησαν σε νοσοκομεία της χώρας και συνολικά 4765 παραμένουν σε αυτά, με μείωση 231 άτομα σε 24 ώρες. Σύνολο 1020 άτομα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες εντατικής θεραπείας, δηλαδή 59 λιγότεροι από χθες, ενώ 733 άτομα είναι σε αναπνευστική υποστήριξη, μείωση 44 ατόμων σε σχέση με χθες. 432 άτομα θεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, 9434 από την αρχή της κρίσης. Τέλος καταγράφονται και 266 νέοι θάνατοι, 6262 στο σύνολο από την αρχή της κρίσης. Από αυτούς 178 σε γηροκομεία και 87 σε νοσοκομεία.

12:10 - Χωρίς λήψη αποφάσεων η σύσκεψη στο Προεδρικό

Χωρίς την λήψη αποφάσεων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Υγείας και την συμβουλευτική ομάδα των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», έγινε η ανταλλαγή απόψεων, αλλά χωρίς να ληφθούν αποφάσεις. Οι ειδικοί περιμένουν την σταθεροποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη βδομάδα, καθώς υπήρξαν παραβιάσεις διαταγμάτων κατά το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα.

11:20 - Εξι πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά έξι πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα πέντε πρόσωπα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ ένα άτομο βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όχι όμως διασωληνωμένο.

Την ίδια ώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται σήμερα 59 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι 29 εργαζόμενοι στη μονάδα παραγωγής αρτοποιημάτων που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Λάρνακας.

Αργότερα σήμερα από το Κέντρο Αποκατάστασης, αναμένεται να δοθεί ένα εξιτήριο σε ασθενή ο οποίος έχει αποθεραπευθεί και θα επιστρέψει σπίτι του.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται στη Λάρνακα η διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων για κορωνοϊό, σε εργαζόμενους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την Εθνική Φρουρά και τον ιδιωτικό τομέα με επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και δικαιούνται να εργάζονται με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας.

11:00 - Σε πλήρη επαναλειτουργία η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου

Σε πλήρη επαναλειτουργία έχει τεθεί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος δρ. Λάκη Γιουκκά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ Γιουκκάς ανέφερε πως η Μονάδα Αιμοκάθαρσης λειτουργεί κανονικά, όπως και πριν την κρίση της πανδημίας, αφού σ΄αυτήν έχουν επιστρέψει οι τρεις ιατροί που την στελεχώνουν αλλά και οι δώδεκα νοσηλεύτριες, έξι σε κάθε βάρδια.

Σε σχέση με το προσωπικό της Μονάδας ο δρα Γιουκάς είπε πως είναι εξοπλισμένο με τον προστατευτικό εξοπλισμό και προσέρχεται στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης με ειδικές στολές ωσάν να διαχειρίζονται, όπως είπε, θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Ο δρ Γιουκκάς ανέφερε πως ήδη πέρα από τους εκατό περίπου ασθενείς που κάνουν αιμοκαθάρσεις το Τμήμα του δέχεται και εξωτερικά ραντεβού.

Επανέλαβε πως λόγω του ότι αυξάνεται ο αριθμός ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης επιβάλλεται η στέγασή της σε μεγαλύτερο χώρο με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Κάλεσε επίσης τους ασθενείς της Μονάδας Αιμοκάθαρδης να τηρούν τις αποστάσεις και να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στο μέγιστο δυνατό.

Σημειώνεται πως στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης είχαν εντοπιστεί θετικοί στον κορωνοϊό δύο νοσοκόμες και δύο ασθενείς.

10:25 - Συνολικά 16 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Δέκα έξι (16) ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι τις δέκα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονταν 16 ασθενείς εκ των οποίων τρεις στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Η κατάσταση της υγείας όλων ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σταθερή.

Σημειώνεται ότι χθες δόθηκε ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκε για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

Εν τω μεταξύ από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 126 εισαγωγές και δόθηκαν 98 εξιτήρια.

09:26 - Αρχίζει η σύσκεψη του Προέδρου με Επιστημονική Ομάδα Υπ. Υγείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προεδρεύει σήμερα το πρωί σύσκεψης της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, και των αρμοδίων Υπουργών, για τον κορωνοϊό.

Κατά την σύσκεψη, η οποία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 0930, αναμένεται ότι η Επιστημονική Ομάδα θα θέσει επί τάπητος την μέχρι τώρα πορεία όσον αφορά τον κορωνοϊό ώστε να αποφασιστεί η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος είχε αναφέρει ότι η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών και επανεκκίνηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και τη δυνατότητα λήψης και διατήρηση μέτρων ασφαλείας.

Ενημέρωσε επίσης ότι «η υπό αναφορά στρατηγική είναι υπό επεξεργασία από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή και αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου».

09:14 - Παραλήφθηκε η 4η παρτίδα εξοπλισμού και αναλωσίμων από την Κίνα

Στην Κύπρο έφθασε χθες το βράδυ η 4η παρτίδα με περίπου 7 τόνους εξοπλισμό και αναλώσιμα από την Κίνα, τα οποία θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κύπρος για την καταπολέμηση του ιού SARS-CoV-2. Μέρος της παρτίδας αποτελεί δωρεά και αφορά 140 οθόνες παρακολούθησης ασθενών για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη νέα παραλαβή περιλαμβάνονται ακόμη χειρουργικές μάσκες, swaps για τη δειγματοληψία και ολόσωμες προστατευτικές στολές, και θα μεταφερθούν άμεσα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας.

Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζονται στην αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και την εταιρεία ΕΛΠΕ Όμιλος Εταιρειών που χορήγησαν και την 4η πτήση για τη μεταφορά των αναλωσίμων στην Κύπρο. Η βοήθειά τους στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα πολύτιμη.

09:05 - Κύπρος: Κρούσμα σε υπεραγορά Mall

08:20 - Είκοσι τρείς ασθενείς χθες στο ΤΑΕΠ ΓΝ Πάφου, οι δύο νοσηλεύονται στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών

Είκοσι τρεις ασθενείς όλων των ειδικοτήτων επισκέφτηκαν χτες από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από το Νοσοκομείο Πάφου.

Από τους είκοσι τρεις ασθενείς, οι δεκαπέντε παραπέμφθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία, ένας διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού και δύο σε εμπύρετο κατάσταση παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Διαλογής του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου.

Ακολούθως οι δύο ασθενείς από το Κέντρο Διαλογής μεταφέρθηκαν στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου όπου και κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Οι δύο νέοι ασθενείς υποβλήθηκαν σε σχετική δειγματοληψία προκειμένου να διαφανούν εάν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συνολικά στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών του ΓΝ Πάφου νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς ενώ δύο χτες έλαβαν εξιτήριο, αφού το αποτέλεσμα στο δείγμα που έδωσαν ήταν αρνητικό.

Στο μεταξύ κλειστή θα παραμένει όλη την εβδομάδα η κουζίνα του Νοσοκομείου Πάφου με οδηγίες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας .

Οι διαδικασίες απολύμανσης του χώρου της κουζίνας έχουν ολοκληρωθεί και έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ προχωρούν διαδικασίες για επαναλειτουργία της.

08:15 - Κύπρος - Διάταγμα: Βγήκαν να... ξεσκάσουν οι Πάφιοι!

07:45 - Φόβοι ότι κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ θα ανοίξουν πρόωρα

07:15 - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει σύσκεψης με την Επιστημονική Ομάδα του Υπουργείου Υγείας, και των αρμοδίων Υπουργών, για τον κορωνοϊό.

07:00 - Ξεπέρασαν τα 2,5 εκ τα κρούσματα παγκοσμίως, σχεδόν 178.000 οι θάνατοι, κοντά στις 700.000 οι αποθεραπευθέντες

Στα 2 εκ, 557.181 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού διεθνώς με τις ΗΠΑ να εξακολουθούν να έχουν την θλιβερή πρωτιά.
Παγκοσμίως οι θάνατοι ανέρχονται στις 177.641 και οι αποθεραπευθέντες τους 690.444.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή το 97% είναι σε ήπια κατάσταση και το 3% σε σοβαρή ή κρίσιμη.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 819.164 και οι θάνατοι τις 45.340 με 22 θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Στην Ισπανία οι ασθενείς που μολύνθηκαν είναι 204.178 και 21.282 απεβίωσαν. Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι 183.957 και οι θάνατοι ανέρχονται στους 24.648.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X