ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θαύμα αυτό που πέτυχε η Κύπρος»

Τι λέει ο Κινέζος Πρέσβης

Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο έργο της για έλεγχο της πανδημίας του COVID-19, λέει ο Πρέσβης της Κίνας Huang Xingyuan.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στο ότι η Κύπρος θα κερδίσει τη μάχη εναντίον του COVID-19 και ο κόσμος θα θριαμβεύσει έναντι αυτού του κοινού εχθρού της ανθρωπότητας και ότι η φιλία και η συνεργασία Κίνας-Κύπρου θα βγουν από την πανδημία πολύ ισχυρότερες» σημειώνει σε εκτενή ανάρτησή του, στον λογαριασμό της Πρεσβείας στο Facebook.

Συγκεκριμένα, ο Πρέσβης Huang αναφέρεται στην μείωση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που όπως λέει, φαίνεται να δείχνουν πως η Κύπρος έχει φτάσει σε σημείο καμπής στην καταπολέμηση του COVID-19. «Αυτό πρέπει να θεωρηθεί θαύμα σε σύγκριση με ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο» όπου παρατηρείται σχετικά υψηλό ποσοστό μόλυνσης, λέει και παραθέτει το ρητό, πως «οι λόγοι για την αποτυχία μπορεί να είναι πολλοί, αλλά οι δρόμοι προς την επιτυχία είναι πάντα ίδιοι».

Μεταξύ των λόγων που συνέβη αυτό, λέει ότι η κυπριακή Κυβέρνηση υιοθέτησε τα σωστά μέτρα, ενώ αντέδρασε άμεσα από την αρχή, εφαρμόζοντας αυστηρότερα μέτρα πρόληψης και ελέγχου από εκείνα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αντί να ακολουθήσει την πολιτική της «ασυλίας της αγέλης».

Παράλληλα, ο Πρέσβης Huang αναφέρεται στο κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό της χώρας ενάντια στην πανδημία. «Συνήθως υπήρχαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ πολιτικών κομμάτων, ομάδων συμφερόντων και διαφόρων κοινοτήτων, τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές υποθέσεις ή για το Κυπριακό» λέει. Ωστόσο, συνεχίζει, εν όψει της πανδημίας, ο κυπριακός λαός ενώθηκε, υποστηρίζοντας θαρραλέους γιατρούς και νοσοκόμες στο έργο τους για την καταπολέμηση του ιού και τη διάσωση ζωών.

Ως τρίτο λόγο, ο Πρέσβης της Κίνας αναφέρει τον υψηλό βαθμό συνεργασίας του κοινού για εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, δείχνοντας, όπως λέει, εντυπωσιακά επίπεδα αυτοπειθαρχίας και πατριωτισμού, ακόμη όταν διακόπηκαν οι παραδοσιακοί εορτασμοί του Πάσχα.

Χάρη στις υγιείς πολιτικές και την καθοδήγηση της Κυβέρνησης, οι προσπάθειες της Κύπρου για καταπολέμηση της πανδημίας είναι στο σωστό δρόμο, συνεχίζει ο Πρέσβης. Λέει ακόμη ότι τα παράπονα για ρατσιστικές εκδηλώσεις είναι σπάνια από Κινέζους πολίτες που ζουν στην Κύπρο, σε αντίθεση με την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε κάποιες άλλες χώρες. «Η κινεζική διασπορά επέλεξε να παραμείνει ασφαλής σε αυτό το όμορφο νησί και ακόμη διατηρεί μηδενικό ρεκόρ μολύνσεων» προσθέτει, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τον κυπριακό λαό.

Αναφέρει ακόμη ότι Κίνα και Κύπρος μάχονται κατά της πανδημίας επιδεικνύοντας αμοιβαία υποστήριξη, μέσα και από συντονισμένες προσπάθειες. «Η κινεζική Πρεσβεία έχει δημιουργήσει κοινούς μηχανισμούς πρόληψης και ελέγχου με το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Υγείας και άλλες αρμόδιες αρχές της Κύπρου» λέει και προσθέτει ότι διατηρεί επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και άλλους αξιωματούχους.

Ο Πρέσβης Huang αναφέρεται ακόμη στις τρεις παρτίδες κινεζικής βοήθειας που έφτασαν στην Κύπρο, ενώ λέει ότι οι ηγέτες των δύο χωρών αντάλλαξαν επιστολές συλλυπητηρίων, πραγματοποίησαν τηλεφωνικές κλήσεις και έστειλαν βίντεο με υποστηρικτικά μηνύματα.

Ο κινεζικός λαός είναι βαθύτατα συγκινημένος από τα εμπνευσμένα και συγκινητικά βίντεο που έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μεταδίδοντας ζεστασιά και ενθάρρυνση σε δύσκολες περιόδου, λέει.

Ο Πρέσβης Huang αναφέρει τέλος ότι «πλησιάζει η χαραυγή» προειδοποιεί όμως ότι «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να νικήσουμε πλήρως την πανδημία».

Πηγή: KYΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X