ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κωστρίκης: «Eισηγηθήκαμε περαιτέρω χαλάρωση μέτρων - Iκανοποιητική εικόνα»

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Η Κύπρος επιστρέφει στην κανονικότητα της έπειτα από τα μέτρα που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξαν τις πύλες τους:

-Κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες

- Λιανικό εμπόριο – επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων , εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων. Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων θα καθοριστούν από το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Υγείας

-Λαϊκές αγορές, πλανοδιοπώληση

(Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν)

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στις 21 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην της Γ Λυκείου, η οποία άρχισε τα μαθήματα στο σχολείο από χθες, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας σύσκεψης στο Προεδρικό. (Διαβάστε όλες τις αποφάσεις ΕΔΩ).

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 910 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δειγματοληψία για κορωνοϊό στα σχολεία και στους τελειόφοιτους μαθητές. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news 

21:30 - Πέντε πειραματικά εμβόλια για την Covid-19 δοκιμάζονται ήδη σε ανθρώπους

21:00 - Κύπρος: Αυτά τα σχολεία ΔΕΝ ανοίγουν στις 21 Μαΐου

19:40 - Ούτε και σήμερα εντοπίστηκαν κρούσματα στα κατεχόμενα

19:00 - Βρετανία: Καθοδική τάση στις απώλειες από τον κορωνοϊό μεν αλλά και πάλι 384 θάνατοι

Ακόμα 384 θάνατοι από Covid-19 καταγράφηκαν το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων που αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε 33.998.

Αν και ο αριθμός των θανάτων που προστίθενται στη μακάβρια λίστα καθημερινά εξακολουθεί να μετριέται σε εκατοντάδες, πρόκειται για το χαμηλότερο σύνολο θανάτων σε περίοδο επτά ημερών (2.757) από την εβδομάδα που τελείωσε στις 27 Μαρτίου, κάτι που επιβεβαιώνει την καθοδική τάση των απωλειών από τον ιό.

Τα θύματα που προσμετρήθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες ημερομηνίες από τον Απρίλιο και μετά, με τα περισσότερα το προηγούμενο τριήμερο.

18:00 - Τρία νέα κρούσματα στην Κύπρο

Η επιδημιολογική ομάδα εισήγηθηκε σήμερα την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καθώς η εικόνα είναι πολύ ικανοποιητική, ανέφερε ο Δρ. Κωστρίκης.

17:00 - Χριστίνα Γιαννάκη: Το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς έδωσε πολύ μεγάλη και σκληρή μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Αναφοράς, στο οποίο νοσηλεύτηκαν 147 ασθενείς με κορωνοϊο, έδωσε μια πάρα πολύ μεγάλη και σκληρή μάχη και οι ασθενείς έτυχαν μια άψογης ιατρικής παρακολούθησης, δήλωσε σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αναφοράς η κα. Γιαννάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου πριν από 66 μέρες, όπου είχε διενεργηθεί άσκηση ετοιμότητας για διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να ονομάσει το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Νοσοκομείο Αναφοράς, στο οποίο «θα νοσηλεύονταν όλοι οι ασθενείς που θα ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Στις 13 Μαρτίου με την εισαγωγή των πρώτων ασθενών ξεκίνησε ένας πολύ μεγάλος και δύσκολος αγώνας» είπε και σημείωσε πως «η επιλογή του Νοσοκομείου Αναφοράς αποδείχθηκε ότι ήταν άριστη γιατί όλοι οι ασθενείς έτυχαν μια άψογης ιατρικής παρακολούθησης. Ταυτόχρονα όλοι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το παραϊατρικό προσωπικό, συνολικά 220 άτομα επέδειξαν ένα μοναδικό και απαράμιλλο αγωνιστικό φρόνημα».

16:30 - Τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό με συμμετοχή της Κύπρου οργανώνει την Δευτέρα η Γερμανία

Όπως ανακοινώθηκε από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών ο ΥΠΕΞ Χάικο Μαας σχεδιάζει να διαβουλευτεί την επόμενη εβδομάδα με τους συναδέλφους του από δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Γερμανούς ως προς το πώς θα μπορούσαν να χαλαρώσουν σταδιακά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ισπανία, Ιταλία, Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Πορτογαλία, Μάλτα, Σλοβενία, Κύπρος και Βουλγαρία έχουν προσκληθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας.

Στόχος της συνάντησης είναι μια συντονισμένη προσέγγιση σε σχέση με το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες.

Στη Γερμανία ισχύει καταρχήν μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για τους τουρίστες έως τις 14 Ιουνίου.

Ο Μαας σχεδιάζει να την άρει σταδιακά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει υποτροπή στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας -πρώτα για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη ότι τα σύνορα με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία θα ανοίξουν από τις 15 Ιουνίου. Η συνοριακή κυκλοφορία προς το Λουξεμβούργο θα ομαλοποιηθεί ξανά το Σάββατο, ενώ υπάρχουν συνομιλίες με τη Δανία σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων.

15:40 - Υπ. Υγείας: Μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του COVID-19 για ινστιτούτα αισθητικής

14:15 - Συνολικά πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Πέντε ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας των ασθενών κρίνεται σταθερή.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς μέχρι σήμερα, έγιναν 147 εισαγωγές και δόθηκαν 125 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους

14:05 - Επιστρέφουν πίσω στα θρανία μόνο οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Παράλληλα επισήμανε πως, θα συνεχίσει την φοίτηση η τρίτη λυκείου μέχρι την έναρξη των εξετάσεων, ενώ οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Επίσης τόνισε πως την Πέμπτη 21 Μαΐου θα παρουσιαστεί η πρώτη ομάδα μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια ενώ την Παρασκευή 22 Μαΐου η δεύτερη ομάδας ενώ από Δευτέρα 25 Μαΐου οι ομάδες θα λειτουργούν εναλλάξ. Ακόμη δεν θα τεθούν σε λειτουργεία τα νηπιαγωγεία και η προδημοτικές.

14:02 - Στους 15 οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

Δυο ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, την ώρα που 15 άτομα νοσηλεύονται στον 5ο όροφο με ύποπτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διεύθυνση του δημόσιου νοσηλευτηρίου της Λεμεσού, δυο άτομα που έχουν ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, χωρίς να είναι όμως διασωληνωμένα.

Επίσης, στον 5ο όροφο, νοσηλεύονται άλλα 15 άτομα με ύποπτα συμπτώματα.

Μέχρι το μεσημέρι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση σε σχέση με τα άτομα που προσήλθαν για εξέταση στο ΤΑΕΠ του ΓΝ Λεμεσού ή στο Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας, που λειτουργεί στην ψυχιατρική πτέρυγα.

13:16 - Άμεση μετακίνηση του Ιατρείου Δημόσιας Υγείας ζητά η διευθύντρια του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου, 'με δικά μου έξοδα'

Tην άμεση μετακίνηση του Ιατρείου Δημόσιας Υγείας ζητά το προσωπικό του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΤΑΕΠ δρ. Νεοφύτα Χρυσάνθου .

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η δρα Χρυσάνθου κάλεσε τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να τροχοδρομήσει την άμεση μετακίνηση κατασκευής η οποία θα στεγάζει το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας και έχει τοποθετηθεί σε απόσταση ενάμιση μέτρου από το παράθυρο  του Γραφείου της και σε απόσταση μάλιστα τριών μέτρων δυτικά από την υφιστάμενη θέση. 

Όπως εξήγησε η δρα Χρυσάνθου το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας θα μπορούσε κάλλιστα, να τοποθετηθεί, όπως είπε, έξω από το ΤΑΕΠ αλλά κάθετα ώστε να μην διατρέχει κίνδυνο η υγεία του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου. Η Διευθύντρια του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών είπε ότι το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας στο οποίο θα προσέρχονται πολίτες για να υποβληθούν σε δειγματοληπτική εξέταση για τον κορωνοϊό, θα τεθεί σε άμεση λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Επεσήμανε δε, πως η τοποθέτηση του Ιατρείου Δημόσιας Υγείας έγινε εν αγνοία της διεύθυνσης των Πρώτων Βοηθειών και χωρίς να πληρεί η τοποθέτηση των επιδημιολογικών κριτηρίων, όπως ισχυρίστηκε. Πρόσθεσε δε πως δεν αντιτίθενται με την λειτουργία του Ιατρείου Δημόσιας Υγείας εν μέσω πανδημίας αντίθετα σημείωσε  επιβάλλεται, αλλά , να τοποθετηθεί με την τήρηση των επιδημιολογικών κριτηρίων. Είπε ακόμη πως προσφέρθηκε να πληρώσει η ίδια το κόστος της μετακίνησης  του λυόμενου που θα στεγάζει το Ιατρείο Δημόσιας Υγείας

13:03 - Αναβολή στις ανακοινώσεις για την καραντίνα ταξιδιωτών στο ΗΒ

Για την ερχόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η ανακοίνωση από τη βρετανική κυβέρνηση των λεπτομερειών της καραντίνας 14 ημερών που όπως έχει προαναγγείλει ο Μπόρις Τζόνσον θα αρχίσει εντός εβδομάδων να εφαρμόζεται για όσους έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό.

Αρχικά οι ανακοινώσεις αναμένονταν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η καθολική εξαίρεση για αφίξεις από τη Γαλλία που είχε ανακοινωθεί σε ανύποπτο χρόνο μετά από επικοινωνία του Βρετανού πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μακρόν είναι τελικά πολύ πιθανό να μην ισχύσει.

Σημειώνεται ότι η προοπτική αυτή είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που διαφώνησε με την πολιτική διακρίσεων έναντι χωρών μελών.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βρετανική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να εξαιρέσει από το μέτρο της καραντίνας όσους ταξιδεύουν προς τη χώρα για δουλειά. 

Επίσης, εκτός καραντίνας πιστεύεται ότι θα μείνουν οι οδηγοί φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα στη χώρα, οι γιατροί και οι επιστήμονες.

12:18 - Αλλα 356 κρούσματα COVID19 και 56 θάνατοι στο Βέλγιο σε 24 ώρες, μειώνονται εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ

12:08 - Στέλεχος ΠΟΥ: Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για δεύτερο κύμα Covid-19

10:55 - Εντεκα πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά έντεκα πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα έντεκα άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ δεν υπάρχει κανένα άτομο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 54 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Σήμερα θα δοθούν από το Κέντρο Αποκατάστασης πέντε εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα στον κορωνοϊό ήταν αρνητικά.

10:05 - Επιστήμονες προειδοποιούν για χειρότερες πανδημίες από το COVID-19, εκτός εάν προστατεύσουμε τη φύση

Οι επιστήμονες λένε ότι θα αντιμετωπίσουμε χειρότερες πανδημίες από το COVID-19, εκτός εάν προστατεύσουμε τη φύση.

Σε άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου και αναδημοσιεύεται στη ιστοσελίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο (https://www.nhm.ac.uk/discover/news/2020/april/we-will-face-worse-than-covid-19-unless-we-protect-nature.html), γίνεται αναφορά σε επισημάνσεις επιστημόνων της Διακυβερνητικής Πλατφόρμας Επιστημονικής Πολιτικής για τη Βιοποικιλότητα και τις Υπηρεσίες Οικοσυστήματος (IPBES) με έδρα τη Βόννη. Οι κορυφαίοι επιστήμονες αναφέρουν πως οι άνθρωποι είναι το μόνο είδος υπεύθυνο για την πανδημία COVID-19. Αναφέρονται στην κατάχρηση του φυσικού περιβάλλοντος που προκαλεί μια «τέλεια καταιγίδα», επιτρέποντας την εξάπλωση θανατηφόρων παθογόνων σε όλο τον κόσμο.

Το IPBES αναφέρει πως θα αντιμετωπίσουμε συχνότερες πανδημίες, εκτός εάν καταφέρουμε να χειριστούμε τις βασικές αιτίες αυτής της πανδημίας και κάνουμε καλή διαχείριση των φυσικών πόρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες , ειδικούς σε θέματα βιοποικιλότητας, ασθένειες όπως η COVID-19 προκαλούνται από μικροοργανισμούς που μολύνουν το σώμα μας - με πάνω από το 70% όλων των αναδυόμενων ασθενειών που επηρεάζουν τους ανθρώπους να προέρχονται από άγρια ​​ζώα και κατοικίδια. Οι πανδημίες, ωστόσο, προκαλούνται από δραστηριότητες που φέρνουν αυξανόμενο αριθμό ατόμων σε άμεση επαφή και συχνά σε σύγκρουση με τα ζώα που μεταφέρουν αυτά τα παθογόνα. 

9:59 - Κύπρος: Οι ημερομηνίες εξέτασης αιτήσεων συντάξεων, επιδομάτων και βοηθημάτων

9:40 - Οδοντιατρεία Υπ. Υγείας: Μόνο με ραντεβού η επίσκεψη

9:29 - Κύπρος:«Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι πολύ δύσκολο να δούμε τις καλές εποχές»

9:17 - Πάνω από 4,5 εκ. τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως, 2.518.038 τα ενεργά και 2% σοβαρά ή κρίσιμα

Στα 4.527.291 ανέρχονται τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως το πρωί της Παρασκευής, με τους θανάτους να φθάνουν τους 303.418 αυξημένοι κατά 5.302 το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας worldometer, τα άτομα που έχουν αποθεραπευτεί ανέρχονται στα 1.705.835.
 
Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται αυτή τη στιγμή στα 2.518.038, ενώ η κατάσταση των 45.557 (2%) είναι σοβαρή ή κρίσιμη.

Τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως καταγράφουν οι ΗΠΑ, όπου οι άνθρωποι που έχουν προβληθεί από τον ιό ανέρχονται σε 1.457.593, ενώ οι νεκροί έφτασαν στους 86.912.
 
Ακολουθεί η Ισπανία με 272.646 κρούσματα και 27.321 νεκρούς και στην τρίτη θέση σε αριθμό κρουσμάτων η Ρωσία με 252.245 κρούσματα και 2.305 θανάτους.
 
Έπεται το Ηνωμένο Βασίλειο με 233.151 κρούσματα και 33.614 θανάτους. Στην Ιταλία καταγράφονται 223.096 κρούσματα και 31.368 νεκροί.

8:56 - Προεδρικό: Αξιολογείται η χαλάρωση μέτρων και η επιστροφή στα σχολεία

8:51 - Επιβεβαίωση Στοιχείων με Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων

To Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καλεί τους εργοδότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε σχέση με τα στοιχεία των εργοδοτουμένων τους κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση των αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια Πλήρους και Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης, να επικοινωνούν με τους ίδιους τους εργοδοτούμενούς τους για επιβεβαίωση των στοιχείων που δόθηκαν κατά την εγγραφή τους στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (δηλαδή, Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αριθμό Δελτίου Εγγραφής Αλλοδαπού, Αριθμό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Αριθμό Εγγραφής Ευρωπαίου Πολίτη)

Εργαζόμενοι που προβαίνουν οι ίδιοι στη συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων Ειδικών Επιδομάτων (Ειδική Άδεια Φροντίδας, Ειδικό Επίδομα Ασθενείας), θα πρέπει, επίσης, να καταχωρούν τα στοιχεία τους με βάση τα στοιχεία εγγραφής τους στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την τροποποίηση ή την επικαιροποίηση των στοιχείων των εργοδοτουμένων, οι εργοδότες ή οι εργαζόμενοι ανάλογα μπορούν να απευθύνονται στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους πιο κάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

- Επαρχία Λευκωσίας: 22409732, 22878142

- Επαρχία Λεμεσού: 25804371

- Επαρχία Λάρνακας: 24805233

- Επαρχία Πάφου: 26821243

- Επαρχία Αμμοχώστου: 23816530

7:39 - Κύπρος: Κυκλοφορούσαν με μαχαίρι και άλλα - «Έσπασαν» το κέρφιου

7:33 - «Ταυτόχρονα σε κάθε περιοχή του κόσμου το εμβόλιο κατά της ασθένειας COVID-19»

7:17 - Κύπρος: Κάποιοι αγνοούν την διαδικασία των μηνυμάτων - Το πληρώνουν ακριβά

7:14 - Επαναλειτουργεί ο Παθολογικός και Πνευμονολογικός θάλαμος του ΓΝ Πάφου

Όπως αναφέρεται οι δύο θάλαμοι λειτουργούσαν από τις 4 Απριλίου ως θάλαμος ύποπτων περιστατικών. Από σήμερα τα ύποπτα περιστατικά θα νοσηλεύονται πια σε μονόκλινο δωμάτιο που θα διαθέτει η κάθε κλινική , μέχρι την επιβεβαιωτική εξέταση για τον κορωνοϊό, που θα γίνεται στο εργαστήρι του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου .

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή για τον covid- 19 του Νοσοκομείου Πάφου, Δρ Ιωσήφ Μουτήρη, μετακινείται η Μονάδα Βραχείας νοσηλείας από το χώρο της Ψυχικής Υγείας σε άλλο μικρότερο χώρο και από τη Δευτέρα 18 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει το Τμήμα Ψυχικής Υγείας. 

Όπως ανέφερε ο Επιστημονικός Διευθυντής για τον COVID- 19 η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία λόγω του μειωμένου αριθμού κρουσμάτων, παγκύπρια και της προμήθειας του αναγκαίου εξοπλισμού για τη μοριακή εξέταση για κορωνοϊό, που θα τους επιτρέπει, όπως είπε, να έχουν το αποτέλεσμα εντός 60 λεπτών. 

Το Γενικό Νοσοκομείο Ν Πάφου επιστρέφει στην προ COVID-19 εποχή με αυξημένα όμως μέτρα προστασίας για ασθενείς και προσωπικό, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων όπως συνέβη το Μάρτιο. Τα μέτρα αυτά και άλλα, σημείωσε ο Δρ Μουτήρης συζητήθηκαν χτες, στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή Λεμεσού – Πάφου και πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις.

7:13 - Προκλητικοί οι Τούρκοι για το μπλόκο στον ιατρικό εξοπλισμό - Κατηγορούν την Κυπριακή Δημοκρατία

7:00 - Ξεπέρασαν τις 300,000 τα θύματα του κορωνοϊού, στις ΗΠΑ οι περισσότεροι θάνατοι 

H πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους παγκοσμίως - με το 80% των θανάτων αυτών να καταγράφεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ - από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 23:30 χθες βράδυ ώρα Κύπρου είχαν καταγραφεί 300.140 θάνατοι σε όλο τον κόσμο (για 4.403.714 κρούσματα), συμπεριλαμβανομένων 162.654 στην Ευρώπη (1.825.812 κρούσματα), της ηπείρου που πλήττεται περισσότερο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους (85.194). Ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (33.614), η Ιταλία (31.368), η Γαλλία (27.425) και η Ισπανία (27.321).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση